Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marketa.pipa jo urco to bylo ono. mimco se ti porad toci to my to mame uz v pipce pac jsou nohama hore ![]()
@slunce.v.duši si jak kamoska ta prej to mas misto vibratoru ![]()
@verunka slunicko juuu super
Jsem rada ze ti to tahle vyslo jen tak dal zlaticka ![]()
@slunce.v.duši jo jinak jak si stojime s pomerem rytiru a princezen? na tel se mi nechce hledat seznam
@verunka slunicko Hrozně moc gratuluji
Snad uz budeš malinko klidnější ![]()
Ahoj holky
je mně 37 a plodovku mi vůbec nedoporučovali, protože screening i výsledky z krve byly v pohodě. Jinak gratuluju novým těhulkám ![]()
@ta Mišel píše:Ahoj ja mazu vsim, mam docela spotrebu, takze kdyz nekde neco vidim a libi se mi to, kupuju
A kdyz jsme u tech anket. Cim mazete brisko a dalsi partie? Necim specialnim pro tehotne, nebo beznymi kremy? Podruhe tehotna kamaradka tvrdi, ze je jedno cim. Taky se k ni zatim priklanim.
@Lasislava1 píše:No je to teda des, jak to leti
@kytka077 Už za 3 měsíce? To je mazec.. Jako ten porod moc nezavidím, ale že už budeš mít mimčo u sebe, to jo, to zase jo
@Lasislava1 píše:
@Martina225 No Martinko, to snad ne.. Já mám 33 a nikdo mě na plodovku nehnal..Nej je možná jet na ten screening, ale to bys musela nejpozději v 13+6 a tam naberou krev a zjisťují downa, já na tom byla včera. Dnes jsme se ptala v poradně, jestli budou dělat i tripple testy, ale řekl, že ne, že je to zastaralé a že když mi vyšly dobře screeningové testy, tak na plodovku nepůjduTak by bylo dobré se někam objednat, platíš si to sama, takže doporučení od lékaře nepotřebuješ..
Jak pise Lasislava ja to mela taky tak a je mi 37… Drz se a s tou plodovkou, ja te teda chapu… S OHSS, rozbolavela, vyssi riziko pro mimco, taky bych odmitla. Zvlast jen kvuli veku. Dej vedet, jak dopadnes, ale verim, ze dobre ![]()
@slunce.v.duši píše:
@Martina225 Mě bude za měsíc 35 a o plodovce neuvažoval vůbec nikdo. Prý se hranice věku posunula.Za kolik dělají tam u vás odběry krve místo plodovky? My měli v záloze tedy Gennet v Praze.
No me bude 38 a taky me uz nic dalsiho nenavrhovali. Ale je fakt, ze mi vysel screening 1:23.000
@verunka slunicko píše:
Ahoj holky, tak už jsme doma. Čekali jsme tři hodiny, než jsme přišli na řadu, bylo to v době oběda a mě už brutálně kručelo v břiše
Byly tam těhulky, kterým to nevyšlo a já z toho byla dost vyklepaná. Naštěstí naše mrňátko je ok, odpovídá 12+1 tt, měří 5,5 cm. Prvně spinkalo tak paní dr. šťouchala, pak ho probudila a pak zase že se moc rozčiluje, že ho nemůže poměřitbylo to nádherné, aji slzička mi ukápla
Fotečku mám, ale nic moc, je tam taková kačenka. Nechápu proč udělala zrovna takovou, když tam někde bylo vidět krásně. Ale tak hlavně, že je v pořádku. Pohlaví zatím nevíme
Na oslavu jsme koupili celý dort marlenky a dáme si šampusek nealkoHolky, ani nevíte, jak mi spadl kámen ze srdce. Dr. tam totiž tak dlouho dloubala a nic neříkala, že jsem myslela, že nevidí srdíčko, krve by se ve mě nedořezaly
![]()
Moc ti to preju a uzij si Marlenku
Ja si koupila lindt kulicky a pulku jsem jich vdechla. Pak jsem si dala jogurt a ted pomeranc. Abych jako mela neco zdraveho k veceri ![]()
Holky moc všem děkuji, nesmírně si vážím vaší podpory, protože víte, jak jsem byla opravdu na nervy. Musím si vrít do paměti, že jsou i vyjímky, kterým nic není a je to ok. Takže díky ![]()
@kytka077 jsem nechápala manžela, když koupil celý dort
prý to musíme oslavit a že to máme za to tří hodinové čekání. Tak doufám, že se mi marlenka nezprotiví až to do sebe budeme ládovat ![]()
Dneska si jdu teda slavnostně pro průkazku, konečně ![]()
@verunka slunicko Gratulujeme s Krasoněm ke kontrole, další meta úspěšně zdolána ![]()
@1985bara píše:
@slunce.v.duši jo jinak jak si stojime s pomerem rytiru a princezen? na tel se mi nechce hledat seznam
tak vzhledem k tomu že červnové matky na nás kadí a pohlaví nehlásí, tak je to zatím 13 kouliček a 11 buchtiček ![]()
@jahoda 2 píše:
@Martina225 Me tez nasel ve 12tt jeste zbytek zloutkoveho vacku. Podle me asi normalni.Pri stimulaci a po ni tam byla endom. cysta na pryve strane dole asi tam zutala jelikoz me to presne tam kde byla boli z asi tysen. A pora.
![]()
Já se ho na tom utz ptala, jako co tam ten váček dělá a v čem je problém. A odpověď mi stála za to.. " Nevím, a nemá tam co dělat." Doma jsem si četla, že váček mizí, mezi 10 - 13 tt.
Dobré ráno berušky moje,
chci se vás zeptat na dvě věci. Prosím vás co se děje když na cukru zjistí špatné výsledky. To mi jako zase bude volat sestra a bude mne posílat do nějakého pekla?
A druhý dotaz mám ohledně pomoci v mateřství nebo jak se tomu říká. Rozumím dobře že se žádá osm týdnů před porodem? A kde se o to žádá a potřebuji nějaké dokumenty k tomu?
@slunce.v.duši To jsi mě dost pobavila. Víťa se taky různě točí, kope a mívá škytavku. Ale také objevil můj močový měchýř a to tedy naskakuju z křesla kolikrát vyjeknu. To je teda maso. No prostě celý tatínek ![]()
Tak jsme to doma všechno probrali. Volala jsem na kombinovaný screening do Ústí, ale tam mi vysvětlili, že je důležité, krev odebrat v určitém týdnu a že i tak mají do konce týdne narváno, že se jim tam nikam nevejdu. Vzhledem k tomu, že doteď nemám žádné pořádné vyšetření s výsledkem o který bych se mohla opřít a říct si že mi výsledky ze screeningu dopadly dobře. V únoru mě čeká, akorát ubohej tripple test… jsem se rozhodla, nechat si udělat krevní testy. Plodovka v mém případě nepřipadá v úvahu, ani v nejmenším. Ještě doteď nevím po OPU, kterou jsem měla v říjnu, jaké to je, nemít bolesti. Na vstupní pohovor jsem objednaná příští středu s podrobným UTZ.
A včera mi udělala radost tchýně, psala a ptala se mě, jak se cítím a jestli ještě nešpiním. Tak jí odepíšu, že je mi malinko lepší. Za hodinu tjadá zvonec a tam tchýně s tchánem a přivezli mi koláč, lovečák
a tekutej Ariel
Tak mě rozesmáli a potěšili ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat