Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Tinkka Přesný algoritmus ti neřeknu, ale ten konečný výpočet je nastaven v programu a vychází z proměření ultrazvuku (šíjové projasnění, nosní kost…) a hodnot z krve. Tím vyjde první výše rizika. Dále se tam zadají rizikové faktory (věk je jeden z nich) a vyjde korigované riziko. Mně se v konečném výsledku zvýšilo riziko u Downa na 1:4900, Edwards a Patauuv syn. zůstal i tak na více než 1:10000 ….
@slunce.v.duši píše:
@Martina225 Mě bude za měsíc 35 a o plodovce neuvažoval vůbec nikdo. Prý se hranice věku posunula.Za kolik dělají tam u vás odběry krve místo plodovky? My měli v záloze tedy Gennet v Praze.
Je posunutá na 37 let v době porodu.
@1985bara Juu tak to si mě uklidnila. Byla jsem z toho taková rozpačitá i když doktor se nijak ne tvářil že by to měl být problém ![]()
@kovarovakobyla ja z toho trosku spatna byla kdyz tu holky davaly miry mimisu a jezte kdyz mi hematolog porad nadaval ze mam malo zeleza atd a ze se rodej maly nedonoseny decla ale gyndar me chlacholil a jemu jsem verila preci jen miminka zna lepe nez krvoman ![]()
@Ecil Jj,tak já nechápu ale, jak je možný, že mi to vyšlo takhle, když NT, NB bylo OK, jednotlivé hodnoty z krve také OK, věk také ne extra vysoký-pak tam dávají i váhu, ta taky OK a přesto 1 ku 1400. čekala bych tedy menší riziko…ale to už je jedno ted…
@kovarovakobyla neboj,je to jen odhad váhy, navíc dítě přibírá hodně od toho 30tt, takže to dožene určitě…
s tim CS je to obecně prašt jako uhod…taky nevím co je lepší…Tak snad to někdo uvědomělej rozhodne za nás co nejlépe…
Baruš, ecil, kovářovakobylko díky za odpovědi, je to poučné…Dobré věci mají ted na batolátko cz ![]()
Edit-tj. spíše tip pro Ty které teprve začínají nakupovat, já tam dneska udělala vééélkou objednávku ![]()
@ta Mišel já se mažu olejem od Kneippu-mandlový atd. Prostě hodně promastit…strie mam už od puberty, je mě to nějak jedno jestli nějaké přibudou… ![]()
Ahojte holky, tak mám kontrolu za sebou. Gestační váček 4 mm a uložený správně
.Jen jsem trochu blázen z toho hcg. Mám tady 2 hodnoty : beta- hcg 1371 a hcg po naředění 3224
Rozumíte tomu někdo?? Jinak další uzv. 23.1., možná už bude ![]()
@Leňásek27 gratulace mamino!!!
já měla hcg jen beta celkové, jinou hodnotu jsem neměla. no ono je to fuk, prostě to tam je a to je hlavní ![]()
@macik1976 woww, krása, to máš uplně super. Zbytek ti dají do mrazačku a můžeš byt v pohodě, pak si pro ně za par let přijedeš jak budeš chtit další miminko.
přeji ti štěstičko.
Trošku jsem studovala ivf. holky jaký doporučujete protokol???holky po jakých protokolech jste otěhotněly??Moc se mi nechce do dlouheho protokolu, beru se i antikoncepce u toho…
@adrusenkaaa píše:
@macik1976 woww, krása, to máš uplně super. Zbytek ti dají do mrazačku a můžeš byt v pohodě, pak si pro ně za par let přijedeš jak budeš chtit další miminko.přeji ti štěstičko.
A to máš první ivf?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat