Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lasislava1 píše:
@ta Mišel Na druhé diskuzi taky samí kluci, co jeee, kde jsou buchééétky?
Zdravíme Tobíka
Mozna u me, ale je to heeerecka, nechce se ukazovat ![]()
@Lasislava1 gratuluju
nám taky řekli na screeningu chlapečka, ale chci se ještě zeptat své doktorky… jestli se shodnou ![]()
Devcata, mam dalsi dotazy do ankety
1.jake vibracni lehatko ci nejaky ten kos na mimi mate (od jake firmy) 2.kde budete koupat mimi vanicka/kyblik/nebo lehatko do velke vany? 3.pleny jednorazove nebo budete latkovat? 4.v cem bude Vase dite spat zavinovacka/spaci pytel/jina varianta? 5.koupite dopredu odsavacku mleka nebo az prip.po porodu dle situace a jakou?(me se zamlouva Medela Swing) 6.doporuceni na eshopy, ktere jste vyuzily? 7.tehu foceni ano/ne a v jakem tt? Holky, diky za reakce ![]()
@Lasislava1 Gratuluji k úspěšné kontrole a ke chlapečkovi. S něma se opravdu roztrhnul pytel. ![]()
@Tinkka ahoj, po prvním dítěti, vibrační lehátko mám od fisher price, jako malinkou jsem se snažila ji tam nedávat kvůli zádům. ale kojila jsem jen 3,5 měsíce, takže s příkrmama jsem začala asi v pěti měsících, k tomu mi sloužilo to lehátko. koupu ve vaničce, někdo kýbl chváli, já si neumím představit, jak v tom dítě máchám, navíc holčička, jak ji pořádna vymyju pipinu, a lehátko do vaničky jsem měla taky, je to super věc, dítě pod sebou něco cítí a nebojí se. odsávačku mám od medely taky, ale mě se nikdy nepodařilo do ní něco odsát, takže jsem musela rukama, hrůza, malá toho tolik nevypila, tak jsem furt odstříkávala. ale mám odsávačku po ségře, a ta odsávala, tak nevím, kde byl problém. jako těhotná jsem se nefotila, teď mě to mrzí, tak doporučuju. jako malé miminko jsem měla zavinovačky, jako větší spací pytel, dítě se pak nemůže odkopat.jo a plenky jednorázové, pro mimi jedině pampers, zhruba tak od roka jsem kupovala i jiné levnější. zrovna o víkendu jsem si koupila první dva balíky plenek, byly v akci
a vlhčené ubrousky taky
a jelikož čekáš holčičku, doporučuju k těm vlhčeným ubrouskům koupit perlan, velká rola, nastříháš si. je to něco jakože papírový kapesník, namočíš do vody a utíráš zadeček, pipku. lepší vodou než ubrousky, a levnější varianta.
@Ruzovytulipan děkujeme za info., zkušenosti zkušené matky jsou k nezaplacení ![]()
@Ruzovytulipan Parada,diky! K tem lehatkum, pisi, ze je to i pro novorozenata, ale na ty jejich zadicka je lepsi tvrdsi podlozka, ze. Takze to asi neni uplne idealni, vid? Spise, az dele anebo jen na chvilku. Plenky-cetla jsem, ze jsou dobre i z Dm Babylove nebo Pemp. Premium Care? Kde koupim Perlan?
I já se přidávám, že mám lehátko od FP, když budete kupovat, koukejte spíš do kolika kg to je. Ten FP je myslím do 18 kg nebo tak nějak a používali jsme později i jako křesílko. A používala jsem cca od 4 měsíce, potom při krmení.
Koupala jsem ve vaničce, ale jelikož máme doma málo místa, hned jak byl malý pevnější šel do vany, ikdyž to byl záhul na záda, ale lepší než přenášet vaničku.
S těma plenama doporučuji koupit jeden balík od více značek, né všem dětem sedí tř. pampers nebo huggies. Ale co jsem tak vyzkoušela nejlepší byly ty bíle Pampers premium care, nebo tak nějak se to jmenuje. Ty byly fakt nejlepší, ale i taky cenově dražší.
Odsávačku jsem kupovala až pak, taky mám od medely, ale ruční. Měla jsem elektrickou a moje prsíčka dostaly zabrat, tak jsem si radši pořídila ruční, ale každému sedí něco jiného ![]()
A na spinkání jsme měli pytle, fakt úžasná věc, jen teda pro větší děti nekupovat zapínání na cvočky, malý byl věčně odkopaný, takže lepší na zipy ![]()
@Tinkka já jsem ty z dm plenky taky kupovala, ale fakt až tak po tom roce. ale je to můj názor. z dm jsem pak hodně kupovala takové ty kalhotko plenky, moje malá byla teda je celkem živel, a jak byla větší, tak já pak měla problém ji do normální plenky zabalit, tak jsem pak kupovala kalhotky. i když jsem někde byla, tak jsem ji do toho spíš dostala, ona prostě neležela
pampers premium care. pak už 2 plenky jsem brala i ty active baby. já jsem je teď ty premium care kupovala v akci v globuse. já co jsem během první mateřské vypozorovala, tak oni hrozně málo dávají do slev plenky 1, nutrilon 1 vůbec, to jsem tenkrát byla fakt vytočená, že je to vyhláška min. zdrav. a chtějí matky přinutit kojit co nejdýl, ale když to prostě nejde tak to nejde. třeba máš nějaké speciální vybrané od toho fisher price, a pak to na ležení jde. já mám obyčejné, to určitě ortopedické není.
@kratjana Děkuji za povzbuzení, mně náplasti také nabízela, ale já jsem alergická, tak mi zvýšila ten estrofem… myslím, že to mám i tím, že jsem měla MS tak dlouhou a dlouhé špinění po ní, snad to bude v cajku. Ono je to pro tělo taky záhul, skoro 4 měsíce jsem byla blokovaná a najedniu chci 100% výkon, že…
@kytka077 Děkuji, taky jsem před ET a KET v září pila kontryhel, teď piju byliny z Číny, tak to nemám míchat.
Četla jsem včera článek v ONA Dnes, slečna těžkou endometriozu, pak začala pít čaj z kontryhele a řebříčku, sedavé koupele a nakonec si z toho dělala vaginální čípky a otěhotněla přirozeně. Bylinky jsou síla.
@Tinkka jo ten perlan v lékárně, ale tam je drahý, prodávají ho tam už nastříhaný. lepší je na netu objednat celou roli, stojí třeba okolo 500, ale nastříháš si velikost co chceš a dlouho vydrží. já jsem třeba rodila v praze na bulovce, a tam píšou, sebou do porodnice plenky. tak já měla plnou tašku plenek, a stejně mi je tam dali a přivezla jsem si ještě domů
i ten perlan mi dali, ale s tím teda šetřili ![]()
@verunka slunicko já jsem měla taky elektrickou, měla jsem pocit, že mi to tu kozu vycucne
ale stejně to k ničemu nebylo. a myslíš že ruční je lepší? a jak dlouho jsi ručně odstříkávala?
@Ruzovytulipan já mám nějaké lehátko do víc kg a byla tam k tomu taková nožička, že se to dá udělat pro mimi, občas, když už jsem nevěděla jak malého utišit, jsem ho tam vrzla, zapla vibrace a byl klid. Ta nožička tam je jen do určitých kg.
No mě přišlo, že ta ruční nemá takový tlak a tu bradavku tak nevcucla. Bohužel malý byl strašně divoký při kojení, nevěděl jak to prso chytnout, tak to byli nervy. takže jsem pak tř. odstříkala a měl to tř. nachystané, když jsem musela někam jít. K té odsávačce byla i lahvička co má to dudlátko jako prso. Kojila a odstříkalava jsem jen do tří měsíců, protože malý měl špatné jaterní testy a museli jsme přestat ![]()
Já jsem i kupovala plenky v tescu tř. na noc, byli takové pevnější a neprotekli. ale zase na takové to učení chození mi přišli takové neforemné. Ještě jsem kupovala v Polsku DADA, prý to jsou jak pampers..
@verunka slunicko hele já jsem i zastáncem toho, že do roka a půl nemá dítě na nočníku co dělat. i když jsem ji to vysvětlovala ble ble ble… vždy koukala, že je najednou celá mokrá. já jsem ji začala dávat v roce a půl, to ještě pomalu nevěděla, že čůrá. k tomu jsou dobré ty horší plenky, že jí to začne vadit. a do dvou let byla bez plen.ba naopak kamarádky, které cpaly dítě v 8 měsících na nočník, sotva začalo dítě sedět, jak byly štastné, že jim tam čůrá, přitom to byla náhoda, tak pak měly s nočníkem problém, děti utíkaly z nočníku a ve 3 letech kakaly do plen.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat