Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Martina225 Mě bude za měsíc 35 a o plodovce neuvažoval vůbec nikdo. Prý se hranice věku posunula.
Za kolik dělají tam u vás odběry krve místo plodovky? My měli v záloze tedy Gennet v Praze.
Holky, díky moc za odpovědi na anketní otázky, možná se ještě někdo přidá, díky
Jinak Marti taky nechápu, to Ti dělali jen UTZ a nebrali krev na NT screening. I když by se ta krev měla brát v 11tt, jak píše Ecil, mě ji brali taky docela pozdě tj.12+2tt. To může také trochu zkreslit výsledek, ne? Ví někdo co do toho výpočtu zahrnují? Mě vyšlo riziko vzhledem k věku 1:460 a vzhledem k termínu porodu 1:1400 a celkový výsledek negativní. Ale když tady vidím vy Vaše čísla 13000 apod.tak z toho také nemám dobrý pocit. Věk 34let a nikdo mě o plodovce nic neříkal ani náznakem…
Diky holky za reakce. Volam na novy screening. Udelali mi asi obyc krevni obraz a na screeningu nic nechteli..
@Tinkka mě vyšel down 1:5970, edwards 1:14741 a patauův 1:20000. můj věk v době porodu 35. krev mi brali v 10+2 a utz ve 12+6. spontální porod před 34tt mam 1:63, ale to je tim že v době kdy jsem nevěděla o těhu, tak jsem hulila a tím se ten výsledek zhoršil ![]()
Ahoj holky, mě je 35 roků a v době porodu mi bude 35 let. Na plodovce trvali. A to jen kvůli věku. Žádná špatná genetika nebo špatná zdravotní prognóza v rodině. Jinak když se vrátím k těm retro kytičkovaným dudlíkům tak je prodávají u Apolináře v pokladně myslím za 25.-
Mně přijde riziko 1:100 strašně vysoký, při tom, jak je těžké otěhotnět. To je jako kdyby jeden žák na našem II. stupni nebyl. Jsem ráda, že je možnost volby a každá si může sama vybrat.
@Tinkka Ja ty cisla vubec nevim, kdyby to nebylo ok, minuly tyden by mi volali. Takhle poslali zpravu gyndari, ale tam jdu az 6.2.
U mě trvali na plodovce kvůli IVF, věk můj i partnera a vrozená vada srdeční u mého bratrance. Krev mi taky nebrali, rovnou to zjistí z plodovky, protože to je dle Dr. stejně nejjistější.
A jak píše Ecil, já bych se asi nedokázala po zbytek života starat o postižené dítě. To je pro mě horší představa, než nemít žádné. Proto jsem se rozhodla do toho jít i přes riziko možného potratu… ![]()
@Jana Vajnerová píše:
@kovarovakobyla Slunicko ja musim kvuli operaci miomu. Deformoval mi delohu. Mam jizvu na deloze tak proto.
Niceho se neboj. Ja jdu do celkove. Nejsem fanda epiduralu.
Jani díky za názor. Já se právě toho taky bojím. Navíc nemám jen profylaxy ale beru léčebné dávky Clexanu. Naví jsem migrenik a už slyšela že i bolest hlavy je kontraindikce. Jenže s tou celkovou mám taky problém - jsem špatně intubovatelná… Chjo No nakonec to asi bude muset rozhodnout anesteziolog těsně před na co si troufne.
@Tinkka píše:
@kovarovakobyla Koukam,ze uz jsi pekne daleko 32tt, vid. A jsi doma nebo chodis do prace? A kolik jsi pribrala a jaky ma mala odhad vahy ve 30tt? Musim Te rychle vyzpovidat, nez nam zase utecesK tomu cs Te neporadim, snad jen si obehat vice odborniku a zjistit jejich nazory na vec!
No tenhle týden nastupuju ofiko na mateřskou ale do práce sem tam ještě jdu protože mám rozbitý notebook už od listopadu a sem tam něco ještě potřebuju prodělat
Celkem jsem připravila ztím 11kg ale malá je pořád dost malá ve 30 TT 1530g
No a stím CS se asi prostě uvidí…
@Tinkka ahoj zacnu takhle - pleny jednorazovky mam koupene 2× maly balicek premium a 2× jednickovy zeleny pamp. Vanicku mam ale na pojizdnem prebalovaku - vyhodna koupe, mimco se tam sice vejde jem asi 3mesice a pak sup do vany na lehatko. Lehatko mam taky z druhy ruky. polohovatelne nevibracni bez hrazdy -tu si k tomu muzu prisunout tu stojaci. Jinak jsem ho porizovala pak hlavne na ty prikrmy. Odsavacku budu resit az jestli nastane potreba. Mam prozatim 1pytel na spani a asi 3 zavinovacky jeste po me
. Kos jsem neresila.mam cest. postylku a tu jsem vytahla jen proto ze ji dam k mamine do pokoje kdyby mimis nespal aby byl martin fit do prace a taky kvuli tomu ze jsme v pokoji u nas porad tak aby mel klid a tmu na spanek nez si ho vezmu k nam…uff nadatlovat to na tel je vazne fuska at ziji pc ![]()
@kovarovakobyla taky jsem mela odhad na 31tt necelych 1500 g a minuly tyden v 36tt mame asi 2,7 kg bala jsem se ze bude drobek ale prizivuje se dobre
@Tinkka píše:
Devcata, mam dalsi dotazy do ankety1.jake vibracni lehatko ci nejaky ten kos na mimi mate (od jake firmy) 2.kde budete koupat mimi vanicka/kyblik/nebo lehatko do velke vany? 3.pleny jednorazove nebo budete latkovat? 4.v cem bude Vase dite spat zavinovacka/spaci pytel/jina varianta? 5.koupite dopredu odsavacku mleka nebo az prip.po porodu dle situace a jakou?(me se zamlouva Medela Swing) 6.doporuceni na eshopy, ktere jste vyuzily? 7.tehu foceni ano/ne a v jakem tt? Holky, diky za reakce
Lehátka ještě nemám, po bráchovi mám kyblík ale určitě chci ještě pořídit anatomické lehátka do sprcháče, s pálenka mi mám jasno- jednorázovky odsávačka až po tom. Brácha fotí a dokonce se specializuje na mimčo a těhu lé takže až bude mít chvilku času tak za ním chci zaběhnout… : Já se pořád nemůžu rozhodnout pro kočárek… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat