Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@verunka slunicko já mám to lehátko fakt jen obyčejné, teď tam rve dcera panenky
je vibrační, ale teď nevím, snad ani polohovatelné není. máš lepší
@Ruzovytulipan Nás kdysi učili, že dítě vědomě ovládá potřebu až tak, jak píšeš ty, někdy až kolem 2. roku. Takže souhlas.
@Ruzovytulipan tak to mám úplně stejný názor jak ty. Já tř. malého dávala průběžně na nočník, ale měl ho spíš na hraní. My začli někdy okolo 18.měsíců učit na nočník do dvou let byl přes den bez plen, i kakání zvládal. A Kdybych nebyla moc pohodová, byl by bez plen mnohem dřív. Jenže se mi nechtělo ho v noci kontrolovat jestli se náhodou nepočůral. Potom když už byl šikovnější, tak jsme se na to vyrhli a když se počůral tak přišel. A musím říct, že ikdyž byl do 2,5 let s plinou v noci, nelituji. Protože se málokdy stane, že by se počůral. Jako stane se, když moc vypije před spaním a tvrdě spí, tak se nehoda stane. Ale kamarádka dávala kluka jen co sedl na nočník a bojuje pořád, protože se počůravá, občas pokaká a ona potom je naštvaná a tř. ho i zbije..Ale každého věc, kdy si začne dítě dávat na nočník.
To samé i spaní s rodiči nebo ne? věčně diskutující téma ![]()
@Ruzovytulipan já mám podobné, jen teda starší
http://www.zbozi.cz/…ole-lehatko/
Když to tady tak čtu, tak si říkám, že budu muset rozšířit seznam věcí, které budeme totřebovat. Minimálně i lehátko a možná i spací pytel
Do jakého věku v něm vaše děti spaly? My máme v ložnici rádi chladno, tak by bylo fajn kdyby se mimčo nemohlo odkopat…
@Tinkka píše:
Devcata, mam dalsi dotazy do ankety1.jake vibracni lehatko ci nejaky ten kos na mimi mate (od jake firmy) 2.kde budete koupat mimi vanicka/kyblik/nebo lehatko do velke vany? 3.pleny jednorazove nebo budete latkovat? 4.v cem bude Vase dite spat zavinovacka/spaci pytel/jina varianta? 5.koupite dopredu odsavacku mleka nebo az prip.po porodu dle situace a jakou?(me se zamlouva Medela Swing) 6.doporuceni na eshopy, ktere jste vyuzily? 7.tehu foceni ano/ne a v jakem tt? Holky, diky za reakce
Ahoj
Já koupila houpací, ne vibrační lehátko. Nějak mi to přišlo přirozenější, pak se uvidí. Koš ani pořizovat nebudu, mám starou, ručně dělanou a malovanu kolíbku, moc se mi líbí, zkusím fungvat s ní. Koupat budu ve vaničce, jsem asi konzerva
Na látkování jsem líná, pleny budou jednorázové. Na spaní mám obojí, spací pytle i zavinovačku, některé děti totiž vyžadují svázat, jsou z dělohy zvyklé na omezený prostor a lekají se vlastních pohybů, probrečí noci. Svážeš a máš rázem spokojené dítě.
Podle toho, pro co se madam rozhodne, dokoupím další. Vše (odsávačku, lahvičky, sterilizátor atd. mám od Tommee Tippee, cenově je to levnější než Aventis a prý kvalitativně úplně stejné. Odsávačku jsem koupila (elektrickou, ruční je na nic), vyhodnotila jsem to tak, že málokterá mamina ji nepotřebuje. Buď tím stimuluješ rozjezd kojení nebo kdyby to šlo, stejně budu muset odsávat do zásoby, když chci sem tam do práce… Většinu věcí jsem nakoupila v Dětském domě v Kunraticích (mají i eshop), mají velký výběr, umí poradit a když nakoupíš více věcí, dá se jednat o slevě
Zbytek pak podle toho, co jsem kde objevila za rozumnou cenu. Těhu focení - nesnáším se fotit, nikam jsem nešla, ale…. Přítel fotí dobře a rád, má to jako koníčka (dělal si řadu kurzů, sem tam fotil i různé akce a vždy s úspěchem), má profi foťák atd… Předběžně jsem mu slíbila, že ho nechám se realizovat asi teď o víkendu.
Ufff, snad jsem zvládla odpovědět na vše
![]()
Ahoj holky.Ja tedy nevim, ale ja osobne podle pamatniku me maminky jsem chodila na nocnik z latkovych plen uz v 11mesicich. A to by ta bezplenkova, etoda vubec nefungovala.Tak nevim jestli to nejsou jen dohady a a je to zase jen individuelni. Nekdo driv leze a nekdo naopak sedi, nektere deti se uz treba ronou zvedaji. ![]()
@jahoda 2 Ja taky, souhlasim s Tebou, nocnik bych chtela zaradit brzy. Ale diskutovat se o tom da dlouho.
Jinak dekuju holkam za anketu, ja furt nevim, co vyuziju, co ne atd.
Zatim kupuju obcas oblecky, vcera se slevou v DM par latkovych plen, dudlik.
A kdyz jsme u tech anket. Cim mazete brisko a dalsi partie? Necim specialnim pro tehotne, nebo beznymi kremy? Podruhe tehotna kamaradka tvrdi, ze je jedno cim. Taky se k ni zatim priklanim.
Všechny zdravím. Minulý týden jsem byla na screeningu. Z větší části byl věnován mě samotné. Jsem stále ještě nastimulovaná, jako slon. Cysty v děloze i na vaječnících. A minulý týden jsem od úterý do pátku špinila s bolestma, že jsem ráda, že dojdu na záchod. Riziko potratu mám prý větší
Mrňousek vypadal dobře, ale našel se ještě ve dvanáctém týdnu žloutkový váček
Dnešní kontrola ukázala, že žloutkový váček zřejmě zmizel. Protože, ať doktorka hledala, jak hledala, nenašla. Říkám si fajn, tak snad to bude už lepší. Pak se ptám, jestli krev, kterou mi brali 29.12 byla i s vyšetřením na downa. Doktorka řekla, že mi to teď podle utz vypočítá sestra. Sestra mi řekla, že se to vypočítává, až v únoru
. A pak mi řekla, že pojedu na vyšetření do Ústí. Tak se jí ptám, kvůli čemu? A je to tady… prý kvůli věku ( je mi 34 let) musím na amniocentézu. Tak jsem se hrozně vyděsila a řekla, že raději zvolím krevní test. Sestra mi na to řekla, že to je teda možný, že to můžu i odmítnout. A že tam se domluvím. Do toho mi asistovali dvě ženský, co se na mě koukali, jak na blba a já tam zase stála, jako to pako vyděšená. Na plodovku jít nechci. Vzhledem k tomu, jak se doteď cítím a stále ležím v posteli, nehodlám do sebe nechat píchat nějaký jehly a ohrožovat mrňouse. Nevím, kam se mám s tím krevním testem obrátit? Na oddělení, kde odebírají plodovku?
Tam asi ne. Dělají ty krevní testy, jenom v Praze? Vůbec nevím. Každopádně chci bejt připravená, ať něco nezanedbám…
Holky tak se oplodnilo všech 5 a vypadají skvěle
Mám si volat až v pátek kvůli transferu, jestli v sobotu nebo v neděli ![]()
@kytka077 Už za 3 měsíce? To je mazec.. Jako ten porod moc nezavidím, ale že už budeš mít mimčo u sebe, to jo, to zase jo ![]()
@macik1976 super, grsatuluju a držím palce ![]()
Ká si měla volat každý den.
Tak mám zařízeno, zjistila jsem, kde u nás v kraji, provádí plodovku. Volala jsem tam a provádí i ty krevní testy. Musím být připravená, ať mi potom neřeknou, že je pozdě. Za týden se jdu zase ukázat OG a tam se zeptám na kdy mě hodlá poslat na vyšetření. Začíná se u mě projevovat jakási hysterie… přiznávám bez mučení. A dneska byla malá holčička s maminkou v čekárně. Když vstoupila mamina do ordinace, tak ta holčička, začala brečet, že mamince budou píchat injekci a že má o ní strach, že čeká miminko
. A já tam začala normálně řvát taky!!! Bylo mi tý holčiny líto. Žádná slza v koutku oka, řvala jsem jak ta malá, až jsem utekla dvakrát na záchod, abych se uklidnila.
![]()
@Martina225 No Martinko, to snad ne.. Já mám 33 a nikdo mě na plodovku nehnal..Nej je možná jet na ten screening, ale to bys musela nejpozději v 13+6 a tam naberou krev a zjisťují downa, já na tom byla včera. Dnes jsme se ptala v poradně, jestli budou dělat i tripple testy, ale řekl, že ne, že je to zastaralé a že když mi vyšly dobře screeningové testy, tak na plodovku nepůjdu
Tak by bylo dobré se někam objednat, platíš si to sama, takže doporučení od lékaře nepotřebuješ..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat