Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jana Vajnerová Áhoj jak je?
Helet co jsem cetla tak pokud vyjdou spatne testy na OGTT tak ti naridi na gynde dietu. Vysledky kdyz jsou spatne ti vola sestra aby jsi s dietou zacela co nejdive. Zalezi tez na tom jak oc spatne jsou pokud tezke daji i inzulin.
Na materskou e chodi 6-8tysnu pred porodem.Na gynde dostanes ukonceni PN a druhy den ti navazuje MD. Tenhle papir tezbdostanes vyplnen na gynde, vyplnuje o sestra. S tim papirem dojdes do prace a odevzdas s ukoncenim PN.Na MD dokumenty netreba. Jinak nic.
@slunce.v.duši Tak uvidime, uvidime, jak nam dalsi velke utz zamichaji kartami. Kamaradce na 1. screeningu rekli chlapecka a po tom utz ve 21. tydnu uz je to holcicka.
Jinak nechci strasit, ale znam pripad, ze dle utz celou dobu kluk a u porodu devce. ![]()
@Martina225 Ty blaho, kdyz to tady tak kolikrat ctu, ty vasi doktori jsou hrozny hvezdy, strasnej pristup.
Obavam se, ze kdyz zatim ok, tak chytnu de.bila v porodnici.. Ten tripple nevim, pry se od nej upousti pro nepresnost. Mimis bude v poradku, uvidis! ![]()
@Martina225 Marťo budu držet pěsti!!! a prosím tě odkud jsi? a co myslíš krevníma testama, myslíš ten prenascan? já jen, že v gennetu ho dělávali za 15 000, a teď mají akci za 12 500. mluvím o gennet praha, ale možná to platí i v liberci, ty jsi odněkud ze severu že? jen jestli by jsi neušetřila ![]()
@Jana Vajnerová Ahoj Jani, papír na mateřskou ti vystaví tvůj gynekolog a jen ho doneses do prace, nic víc. A v případě vyšší glykemie dnes nejčastěji posila gynekolog na diabetologii ke sledování, podle vývoje ti buď daji dietu, nestačí-li, pak píchal inzulin. Neboj, určitě to bude v pořádku.
@jahoda 2 Jééé ahojky, no u mě vcelku nic nového. 26.1. jdeme akorát točit video a druhý den jdeme na cukr… Víťa už se projevuje. Začíná už to být vcelku zajímavé..
Co Ty? Jak válčíš?
@Jana Vajnerová Jani já při prvním těhu měla hraniční hodnoty cukrovky, u mě výsledky z cukru posílali na gyndu, takže mi to pak při další kontrole řekla gyndařka. musela jsem držet dietu, žádné sladké, ale i v omezené míře ovoce, myslím jsem mohla dvě denně, taky kvůli množství cukru. ale u mě byl do té doby než mi to zjistili problém, že jsem měla snad 3× - 4× ty kvasinky, a to právě způsoboval ten cukr. začla dieta a byl klid ![]()
@ta Mišel píše:
@slunce.v.duši Tak uvidime, uvidime, jak nam dalsi velke utz zamichaji kartami. Kamaradce na 1. screeningu rekli chlapecka a po tom utz ve 21. tydnu uz je to holcicka.Jinak nechci strasit, ale znam pripad, ze dle utz celou dobu kluk a u porodu devce.
Zažila jsem uplne stejnou situaci přímo na porodnik sále. ![]()
@ta Mišel no já nevím, co ti doktoři blbnout. ale mě tenkrát řekla gyndařka holčičku, a když jsem přišla příště, a ptala jsem se, jestli je to fakt holčička, že mi všichni tipují kluka, tak kouká, a říká mi, jsou tam vidět pysky, to nic jiného být nemůže. tak kam jiní koukají nevím??? ![]()
@slunce.v.duši píše:
Tak sem házim jedinou fotku z hodinového mučení. Je to bída, ale bohužel takhle to dopadá když dítě nesdílí matčino nadšení ohledně 4D
Vidím dobře, že si ručičkou zvedá nosánek? Vypadá to jak tůůůdle fotit se nebudu
Krásný miminko ![]()
@Ruzovytulipan Z toho, co jsem slysela, mela ts mala pipku nateklou.
Tak jsem holky asi něco chytla. Mám rýmu jak blázen a bolí mě v krku, sotva mluvím. Ach jo. Tyhle výkyvy teplot to je děsné.
@Ruzovytulipan Díky moc. JJ myslím prenascan, protože se nebudu spoléhat na tripláky, který i zdravým, vychází špatně. Já nemám žádnou jistotu. Já ten gennnet našla, ale Liberec je od nás dál a nejede se tam jen jednou. Jsem si naivně myslela, že tam přijedu, vezmou mi krev a hotovo. A on to bude jakýsi pohovor s podrobným utz, potom tripple test a potom asi krev… nevím
. Se na ten utz normálně těším, že ho zas prohlédnou a řeknou mi nezaujatý názor i na mě…
@ta Mišel píše:
@Martina225 Ty blaho, kdyz to tady tak kolikrat ctu, ty vasi doktori jsou hrozny hvezdy, strasnej pristup.Obavam se, ze kdyz zatim ok, tak chytnu de.bila v porodnici.. Ten tripple nevim, pry se od nej upousti pro nepresnost. Mimis bude v poradku, uvidis!
Já mu taky věřím bobečkovi perníkatýmu
. Jenže klid v duši je klid v duši…
Posílám fotku z posledního utz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat