Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marketa.pipa Mě dneska někdo na den vyměnil mimino. Byl naprosto luxusní, to jsem snad ještě nezažila. Tak čekam co bude zítra
V korbě být taky nechce, holt se nedá nic dělat. Až bude sedět, bude to pohoda. Se spaním neporadim. Večer položíme, hned odejdeme a on bez keců chrápe. Občas se vzbudí, protože se někde zasekne o tyčky od postýlky. Furt teď cestuje po celé postýlce, ale jinak v pohodě. Ale to co máš teď ty, že ti máchá rukama nebo nohama, to jsme my měli když byl mladší. To bylo šílený. I když usnul, tak máchnul packou a byl vzhůru a mohlo se začít znovu ![]()
@marketa.pipa Mám pocit, že si tím projdou všechny děti. Bára měla období, kdy jsem ji vozila hlavně ve sporťáku (v leže samozřejmě), aby viděla. V korbě taky řvala a nechtěla tam být, neviděla. Po chvíli nadšení zmizelo a už zase drandí v korbě.
A malej asi objevil nožičky, tak si to užívá.
Každé dítě je jiné a nejde je srovnávat, mně se prostě vyplatilo učit jí usínat samotnou, je to k nezaplacení.
@slunce.v.duši tak to zavidim s tim spanim, tak vam taky mavsl nohama a rukama a uz to nedela? no treba se taky dockam. Rikam mu ze je to anorektik, porad strka prst do krku ze bu se pomalu nepoblil a nebo si to porad vynucuje nohama, jo a hraci deka to je zuzo, jakmile tam hazi trlem tak to jen z nej lita, kdy uz to bude konec.
@Ecil taky mam nutkani uz sportak vytahnout snad s tim nic neskazim. Taky mi vzdy po jidle usnul a byl klid, ale cele se to obratilo.
Uff ufff prave jsem ted zjistila ze mam opravdu ‚chytry‘ telefon,,,sla jsem si napoustet vanu a on do ni skocil, nastesti byla prozatim jen zaspuntovana a ja sahala po kohoutku,,,jeste jednou uf uf uf ![]()
@1985bara píše:
Uff ufff prave jsem ted zjistila ze mam opravdu ‚chytry‘ telefon,,,sla jsem si napoustet vanu a on do ni skocil, nastesti byla prozatim jen zaspuntovana a ja sahala po kohoutku,,,jeste jednou uf uf uf
@slunce.v.duši píše:
to je borka! háro má luxusní, to bych brala taky. ale tak zase mi stačí, uhladit chmíří rukou a má učesáno
No zato ja slusne pelicham.. Posledni asi tri tydny mi desne padaji vlasy, vycesu vzdy obr chumac…
@monika m píše:
Jinak ja se na přelomu měsíce stěhuju…
Asi jsem to tu jeste nepsala, ze náhoda tomu chtela a byl volnej nas prvni byt…
S manzou vycházíme dobre, nekdy spolu trávíme i cas…
Ale to je vse, co nam z 12ti let zůstalo…
Tesim se na budoucnost… Začala jsem se vídat se starými přáteli a dokonce založila i fb
Tak nejak jsem smířena, ze začnu znova… Řodiče to vi jen asi tyden, mamka se zhroutila… Nečekala to, jsko vsichni, a stále pláče…
Snad si brzy zvykne
To ti moc chvalim, ten pristup uz mas zdravy a myslim, ze dno mas za sebou ![]()
Ted mysli jen na sebe a uzivej veci, ktere jsi s nim treba nemohla. Jsi statecna ![]()
@Tsambika píše:
@kytka077 Kája je prostě slaďoučká a k sežrání
Dekuju
A uz jsem noc zvedava na tvoje fotky, se to blizi ![]()
@Tsambika píše:
Holky, které kojíte, máte dudlík, nebo nemáte?
@marketa.pipa Ano mame to taky.:-) Vejska, rve blazni. Nechce byt v hluboke korbe.No tedy kdyz ma otevrene okenko a jdeme pod stromy je to ok.Ale v momente kdy se ji chce spat nebo ji to tam nebavi nebo je podlozka pod ni spocena zacne vejskat, pak rvat a tocit se do trany.Jako kdyby se chtela otacet na bricho, jenze bohuzel oucasny hlubok korby jsou moc uzke na petaceni.
No a casto vyzaduje na spani postylku, tak pres den jen litam a uspavam a davam do postylky. Nekdy spi a nekdy se mi probudi po 10min. Takze ji uspavam 20-30min. a ona se mi za 10-20min. probudi.
Da jidlo, pohraje a zase mrci, ze znovu a tak cely den dokola.
Na palici.Uz aby spala jen 2× Ve dne a v noci.:-) No my jsme zavinovaly do veder a vse bylo ok a vporadku, mala spala bravurne a nebyla tolik rozmrzela pres den.Pak zacela spat nezavinuta a spi tedy dosti neklidne, nekdy se sama budi rukama, ci nohama kteryma mlati kolem sebe.Ale kdyz ji zavinu rve jak protrzena a do 10min. je z toho venku a spi. A pak zae mlati rukama a nohama
Casto se prevraci a nekdy az na bricho a pak zacne rvat, ze nemuze spatky a to casto pred spanim, nebo kdyz nemuze usnout nebo kdyz ji boli bricho a nemuze se vykadit/s tema prikrmama ma zacpu nebo stridave spunt, tekuty/.Nevim jestli to nechat byt ebo koupit longra a zavinovat dal.
Kdo vi…Je fakt, ze zavunutou jsem ji uhoupala do 5min.,rozbalenou 220-30min. houpani na perove matraci/je uz docela znicena musim poridit mic/.Ale od predevcirka polozim do houpaciho sedatka, ktere jsem si dala vedle postele, uhoupu/nejprve razantneji potom zpomaluji/a kdyz slysim oddechovani prendam, koukne na me jednim okem dam dudu a ona spi jako dudek.Pak musim byt 10-15min. hodne tise a ona usne tvrde.Pak uz ok, jinak se vzbudi/nebo kdyz jde ta kr…va se psy co pokazdy stekaj a zbudej i mrtviho, tak ji vzbudi kdyz nespi tvrde driv nez ona musi jit ve 20:30ven, pak dom zase stekaj, pak ve 23:30ven a pak dom. Nechapu proc nejde jednou.Kdyz je s nima jeste k tomu cely den doma.
![]()
@Ecil @marketa.pipa Jojo no my taky nevyndavame radeji. A tak za tydrn-14dni asi zacneme se sportovni korbou. Jelikoz proste ta do lehu bude mozna lepsi nu.
Jo ano ty nohy a ruce litaji. Jeste mame postylku od sousedky mela mit dvojky, tak nam prodala tu velkou 140/70 a je tedy dost velka nekdy si rikam, ze az moc ju. A mala po ni cestuje jako das, ale co chci rict.Je tam od Ikea molitanova madrace a mam pod ni ty desky od monitoru bohuzel jak mala bucha rukama a nohama tak to cvaka o rosty.Tak nevim jestli ji to bavi ten zvuk a dela to kvuli tomu, nebo jestli to proste delaj a tim cvakanim se jen a jen budi.
Musim koupit poradnou madrac. Tahle je k postylce a je naprd.No proste postylka a madrac k tomu zdarma komplet no. @marketa.pipa Rozhodla jsem se do 6m. uspavam. Vsechny dalsi metody jak naucit dite spat jsou od 6mesicu tak asi najedu na Estellviel /upravenou/ a bude se ucit pekne usinat a chrupkat sama. Jelikoz pak v 8m. nastava pry nejaky strach z odlouceni a to by je pak clovek nenaucil ani za uherak. A navic dalsi duvod je ten, ze jak se skube a je tezsi a tezsi, ze ji brzy stejne neudrzim. A jiny zpusob uspavani u nas nefunguje nez v naruci a hodne houpat/no nekdy ani to/.Takze proste v 6m. se bude ucit.Me to potvurka dela, ale tatovi ne.
Ted nad nama nekdo chodi sem a tam a dupe jako slon i me to budi.
@Ecil @marketa.pipa
to je fakt.Nase mala vcera objevila nozicky a obrazky na pline. Sedela mi v polosedu na pokrcenych nohach, nejprve normos a prohlizela co to tam ma.Pak se sama zvedla, po chvilce predklonila/ci prepadna hlava dopredu/ a skoumala ponozku na noze, tak jsem ji ji sundala a ona koukala co to tam je a jeeee huraaa ono to ma prsty..
Sup celou nohu do pusy. Zvedla oci na me kukala usmivala se a cucala si nohu.
Slastne. A kdyz jsem ji pak polozila to byl rev, zatim si ty nohy k puse sama neda.Bozo,rev pul dne. A musela jsem rozebrat hraci deku, dat ji tu podlozku a ona se toci na bricho a sleduje ty obrazky, pak chce na zada a nejde ji to tak zase rve.Jr to proste akcni a nevrle miminko kdyz nema neco hned.Nebo neco co chce hned.Tak to ji asi budu muset naucit, ze tak teda ne.
Nuu.
@kytka077 Jojo tez mi uz mesic padaj vlasy v trsech.Snad nebudeme plesaty. ![]()
@jahoda 2 jahu naše Eliška se nám začla vztekat taky, ale je to prča, zatne pěstičky a zuby které nemá a ječí, ale to ji okřikuji, to by bylo horší a nechci mít doma vztekloně, to dělá synovec a co sleduji, je to čím dal horší, minule si chtěl vybít zlost na našem psíkovi a jen protože viděl, že ho vidí Terka tak ji nepraštil, ale jinak běžně švihne rodiče, no mě toto uděl jedno a taková mu přistála byd to není moje děcko, jinak s tím usínáním mi toto taky dělala, já teda neuspávala, ale spala vždy 30 minut a pak vydržla ani ne hodinu a byla zas protivná ta šla spát, ted vydrží spinkat hodinu a půl až dvě a vyjmečně spí i dvě a půl hodiny bez uspávání
@kytka077 no včera jsem si vzala dovolenou a šla jsem na druhou fázi odbarvovací kůry…jsem už definitivně blond…
a okolí to ihned zachytilo ![]()
jo a dokonce i manža…říkal, že už mám vlasy zase jako náš pes
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat