Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nikka7 ahojky, mam merional, ted jeem dnes aplikovala posledni..ale nevim za mi jeste nepridaji.Ten sel aplikovat dobre
no a ted si jeste picham orgalutron..
@eloxe tak ja doufám že se zadaří, a že si aplikaci nebudeš muset nějak dál nacvičovat.
Nám se zadařilo na podroduhé, takže jsem v té aplikaci měla už cvik.
Druhý lék ani neznám a slyším to poprvé ![]()
@Nikka7 no ja neznam zase ty vase, ono je jich asi spousta co tak ctu a zalezi na CAR a lekari co předepíše ![]()
@eloxe jo a taky myslím na věku pacientky a jejím hormonálním profilu. Já brala Menopur a ke konci Merional, protože Menopur je prý jen v sadě po 10ks a já už potřebovala jen 2 ampule. A tyhle dva léky obsahují FSH i LH.
@Nikka7 tak to je krásné. Mně čeká 2.IVF v červnu. První skončilo samovolným potratem a žádná jiná embrya nám nezbyla a to jsem píchala docela vysoké dávky Menopuru. ![]()
@Andy1980 na imuno jsme taky byli i na genetice. Já se 1.IVF strašně bála, pak už to šlo, akorát mě rozhodilo to, že nakonec byly jen 3 zralá vajíčka a z těch jen 1 embryo, a pak v 6tt samovolný potrat, už můj druhý.
My byli na imuno v Plzni, nic nenašli, akorát krev ve spermatu u partnera. U mne nic, ani na genetice, kromě leidena, ale o tom už vím 5 let. ![]()
@boruvkay jj to mas pravdu, na veku urcite take zalezi..doufam, ze uz zitra ty filikulky budou mit spravny rozmer a ze nam pripadne zustane neco pote na zamrazeni, kdyby se nepodarilo…ale ono to vyjde ![]()
@boruvkay Je tak to mě mrzí. No já měla Menopur spolu s Lutinusem při obou IVF. Jak řikám první nevyšlo ale to druhé ano, za což každý den děkuju.
Hodně u mě asi dělala i psychika, pořádně jsem nevěděla co mám čekat a měla jsem strach, přesto že jsem se těšila. Při druhém IVF budu držet palce, snad ti to vyjde a dej pak vědět. ![]()
@boruvkay tak já mám za sebou již 3 biochemicke tehotensti… Tak si říkám, ze na něco snad musi přijít. A pokud ne, tak uz asi jsou stara ty embrya, je mi 35 takže žádná hitparáda. Jinak abych te potěšila, tak náse 1 IVF vyšlo a to jsme meli 2 zralé oocyty, jen 1 oplodněné embryo a to mi hned 2 hy den zavedli jako 4 buňku. Takže na kvantitě u nás nezáleží. Pak uz vždy ze me vydolovali nejméně 8 oocyty a bylo to k ničemu.
To me mrzí ty tvé potraty, v čem je zakopany pes?? Něco to byt přece musi, chtělo by to nějakého odborníka.
@Nikka7 a ten Lutinus byl na co? Já mám teď rozpis zase na Menopur, ale začnu decapeptylem, pak zase orgalutran a ovitrelle. A dávku Menopuru mi zvedl na 5 ampulí denně po celou dobu stimulace. Ten decapeptyl prý by měl donutit vaječníky vyprodukovat víc vajíček, tak jsem na to zvědavá. Při 1. odhadovali na utz cca 11 folikul a nakonec odebrali jen 7 z toho byli dva prázdné a 2 vajíčka nepoužitelná. Tak doufám, že tentokrát toho bude víc. ![]()
@Andy1980 no nikdo na to nepřišel…v čem by to mohlo být. Tak to jsem měla u prvního taky, zavedené 1 embryo po 2denní kultivaci 4buněčné. ![]()
Ale možná to byla prostě velká shoda náhod, oba ty potraty. Ten první byl dva roky zpátky, a je fakt, že jsem v den vynechání MS dělala test a byl negativní a šla jsem na magnetickou rezonanci, tak možná díky tomu. A ten 2. po IVF, to mi před tím vyměnila dr. prášky na tlak…a podle genetičky to mohlo být tím a stresem v práci.
Jinak s tím stářím vajíček jsem na tom hůř…mně je necelých 39.
@boruvkay Lutinus je stejný jako utrogestan, akorát pro mě byl ten Lutinus jakoby komfortnější, má aplikátor na zavádění, nevytéka a ani mě nic nesvědilo. Je v tom látka progesteron a je to na udržení těhotenství (abys nepotratila právě).
@boruvkay tak to je nahodicka, tak i se 4 buňkami se těhotni! Kdyz uz je nam více jak 35, tak proste ty vajicka jsou horší a člověk musi vydržet a proste to zkoušet. My jeste navíc mame spatne spermio takže případi ![]()
Tak snad ten třetí prcek uz zabojuje!!
@Andy1980 jo tak spermio máme taky horší…málo spermií a většina jsou hrozní lenoši…teď nám poradila jedna holka redbull…a doktorka z imunologie lypoken a ten asi začal zabírat, alespoň se teď po 3 měsících užívání ta hodnota fakt zvedla.