IVF v roce 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6244
19.5.15 14:17
@Mikina33 píše:
Holky prosím Vás. Vychází se těsně před IVF z nějakého konrolního spg? Nebo se vychází z něčeho, co je třeba 2-3 měsíce staré.

Tak já nevím, co tím myslíš. Při IVF, v den odběru vajíček dává partner vzorek sperma, ze kterého oni taky udělají spermiogram…a z toho vzorku buď při ICSI vyberou ty dobré spermie, nebo při PICSI ty nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
19.5.15 14:20

@Mikina33 My tam těch výsledku meli více, a určite byly stare více jak mesic, takže těsně pred stimulaci se novy nedělal. Metody použité pri oplozovani se ale rozhodli az na základě aktuálního spermiogramu po punkci vajec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.5.15 14:23

@boruvkay Prosím tě, myslím to takto: 27.5. jdeme podepsat smlouvy a od 28.5. začínám stimulovat (dlouhý protokol) a jde mi o to, že při tom podpisu smluv se budeme muset asi dohodnout co tedy vlastně chceme né? Jestli chceme např. ICSI nebo PICSI, prodlouženou kultivaci bla bla bla… No a jak mám vědět, co chceme, když neznám aktuální spg? Protože např. spg mého partnera si jaksi taxi občas dělá co chce a pokaždé je trochu jiný. Snad mi rozumíš… Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 14:24

@chipsa no to je jednoduché, pojišťovna hradí odběr vajíček a embryotransfer, to základní oplodnění a kultivaci 48 hodin.

Ty si můžeš a nemusíš zaplatit prodlouženou kultivaci, oplodnění ICSI nebo PICSI a různé další blbosti, jako monitoring embryí atd.

A na doplatek na léky existují tabulky vydané Ministerstvem zdravotnictví o max. doplatku na léky. Třeba tady, dáš vyhledat lék, a ukáže ti to, kolik asi tak se pohybuje jeho cena v lékárně a kolik dělá max. příspěvek od pojišťovny a doplatek pacienta.
 http://www.olecich.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.5.15 14:27

@Andy1980 aha, takže to se rozhodlo až těsně před transferem? Jak to tedy bude? Tak takhle tomu rozumím…
Já se prostě děsím toho, že budu muset příští týden něco podepsat a domluvit i přesto, že neznáme aktuální stav. Rozumíš mi viď. My máme špatný spg. V únoru byl jen špatný (okamžitě nasadil spoustu vitaminu, bylin, léků, udělal spoustu změn ve svém životě) a v březnu byl bohužel katastrofální. Ale ty léky, vitaminy, čaje atd bere pořád. Takže se v červnu se také může stát, že se ten spg výrazně zlepší nebo naopak ještě zhorší (což tedy snad už né :cert: ). A já bych ráda vycházela z něčeho aktuálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 14:28

@Mikina33 tak myslím, že to není takhle přísné. U nás to taky musíš zaškrtnout v souhlasu IVF, odevzdává se to v den odběru vajíček, ale dá se to pak ještě těsně po odběru změnit, protože na pokoj přijde embryoložka sdělí mi, kolik odebrali vajíček, jaký byl spermiogram přítele a ujistí se, že trváme na tom, co jsme chtěli.
ICSI je dobré i když máte dobrý spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 14:34

@Mikina33 myslím, že jsou ti doktoři dost flexibilní a přizpůsobí to aktuálnímu stavu. My poprvé taky chtěli PK a nakonec k ní nedošlo, protože nám po 2 dnech zbylo jen jedno jediné embryo a to mi vrátili třetí den zpátky.

A pokud nebyl váš spermiogram někde nad 20 mil. a minimálně 75% pohyblivé, tak si myslím, že to ICSI vám stejně doporučí. Nám to taky skáče, jednou 7mil, pak 3,5mil. pak 8mil, jednou 23mil. a teď minulý týden 9,5mil. Vitamíny sice pomohly, ale zvedli počet jen asi tak o 2mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.5.15 14:38

@boruvkay Moc ti děkuji za rady :hug:. Uklidnila si mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
@boruvkay píše:
@Mikina33 myslím, že jsou ti doktoři dost flexibilní a přizpůsobí to aktuálnímu stavu. My poprvé taky chtěli PK a nakonec k ní nedošlo, protože nám po 2 dnech zbylo jen jedno jediné embryo a to mi vrátili třetí den zpátky.A pokud nebyl váš spermiogram někde nad 20 mil. a minimálně 75% pohyblivé, tak si myslím, že to ICSI vám stejně doporučí. Nám to taky skáče, jednou 7mil, pak 3,5mil. pak 8mil, jednou 23mil. a teď minulý týden 9,5mil. Vitamíny sice pomohly, ale zvedli počet jen asi tak o 2mil.

Holky, kupovali jste chlapovi vitamíny fertilmany? nebo jiné vitamíny na spermie? Zabralo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532

Ale teď už nemůžu dál psát, dyžtak zítra :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 14:44

@chipsa u nás zabírá Vitamín E, zinek, selen a hlavně Lykopen. Ten asi teď začal zabírat, protože ty vitamíny bere už víc jak rok, a zvedlo se jen počet o 1mil plus pár procent pohyblivost, a teď co bere 3 měsíce Lykopen se to zvedlo o dalších 1,5mil.
Jinak krátkodobě působí i redbull.

A pak jsem z vlastní zkušenosti zjistila, že má vliv, pokud partner prodělá nějakou virózu a vysoké teploty. Honza je měl v lednu, a v březnu byl spermiogram fakt katastrofa a všechny skoro nepohyblivé. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
19.5.15 14:59

@chipsa tak to je super, ze uz jdes na odber…mne to ceka nejdrive v pulce příštího tydne, tak uvidim co reknou v patek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.15 15:57
@Mikina33 píše:
Holky prosím Vás. Vychází se těsně před IVF z nějakého konrolního spg? Nebo se vychází z něčeho, co je třeba 2-3 měsíce staré.

Manžel byl na odběru spermatu v den mého OPU a dělali spg znovu a rovnou i vybrali vhodné kandidátky na oplození…ale u nás ve spg není ten problém, takže nevím, jestli to třeba nefunguje jinak, když tam ten problém je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.15 16:03

@Andy1980 Můžu se tě zeptat, kolik vás stálo KET? vůbec nemám představu…vim, že to bude v každým centru jinak, ale tak alespoň orientačně :-) díky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 16:08

@Kacabernnen no podívej se na stránky centra, mívají tam ceník napsaný. U nás strojí cca 7.200,–-. Cena se většinou pohybuje někde mezi 5.-7.tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí