Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boruvkay píše:
@Kacabernnen no podívej se na stránky centra, mívají tam ceník napsaný. U nás strojí cca 7.200,–-. Cena se většinou pohybuje někde mezi 5.-7.tis.
Holky, kolik vás stálo zamrazení?
@chipsa tak to je taky centrum od centra. U nás mají normální mrazení za 3.500,–- a to lepší - vitrifikaci za 6.000,–-.
@Mikina33 to je jasné, chápu. Každopádně ICSI asi budou nutné, pokud mate spatny spg. Jinak za me dej i PICSI, mame ozkouseno, ze se nam oplodní více vajicek.
Jinak u nás v centru mrazeni časných embryí 4000 KČ, blastocyst 5100 KČ, KET je 6300 KČ
@chipsa můj chlap bere Fertinal, Macu a pije kotvičník. Zatím nevím o tom, že by něco zabralo…
@Mikina33 píše:
@chipsa můj chlap bere Fertinal, Macu a pije kotvičník. Zatím nevím o tom, že by něco zabralo…
My se to dozvíme v pátek ze spermiogramu, zda utrácíme zbytečně za vitamíny nebo ne.
@Andy1980 chápu, že asi jinou volbu než ICSI mít nebudeme. A taky chápu, že moralizování v této skupině od holky, která chce mít „dítě ze zkumavky“ asi není úplně vhodné
, ale holky - není to tak trochu moc umělé? To ICSI? Příjde mi to tak trochu už jako scifi a nepatrně se mi to vnitřně příčí. Má na to někdo podobný názor? ![]()
@Mikina33 nikdo te do ICSI nemůže nutit. Zkus klidne přirozené oplodnění a uvidíš. Bohužel se ti ale muze stat, ze se ti nic neoplodnil, ze treba vajicka maji moc tvrdou slupku a pak uz bude pozdě a budes muset znovu na stimulaci. To ale take neznamená, ze ICSI zaručí úspěch. IVF je sance na otěhotnění, a neni to 100% uspesne. Ja mám dite po IVF ICSI a PISCI a kromě toho startu ve zkumavce bylo vse absolutně normální. Tehotenstvi, porod, je zdravá, nemá zadne problémy a dekuji člověku, ktery tuto metodu vymyslel. Ja to beru tak, ze mám to stesti žít ve 21 století, jinak bych dite s manželem mit nemohla!
@Andy1980 No jasný, tvůj přístup je určitě zdravý. Pochopitelně to tak budu brát i já. Nebo se o to alespoň pokusím. Uvnitř mi to je ale proti srsti. Ale asi do toho půjdeme, aby byla šance co nejvyšší.
@Anaj83 jj, máš pravdu. Přesně jak píšeš - cuky nechat alespoň část na přírodě. Ale asi se také „hecnu“.
Ahoj holky, zacinam mit desny problem pri pichani orgalutranu, delaji se mi desne modriny..stalo se vam to?
@eloxe no mně se udělala jen jednou, a už nevím, jestli po orgalutranu nebo Menopuru. Nepíchla jsi si ho třeba špatně pod kůži?
@boruvkay no ja prave nevim, od prvniho dne mi jde hure pichat..prijde mi ze ty jehly jsou smad tupe..u merionalu je to ulpne v pohode a ten si pycham uz vic jak tyden:'( jde o to, ze mam uz uplne strach..
@eloxe já myslím, že to nic nebude. Mně třeba po Menopuru ke konci už břicho hrozně pálilo.
Ale jestli si nejsi jistá, tak zavolej do CAR, oni ti řeknou jestli je to problém.
@boruvkay no ja tam jdu zitra na ultrazvuk, tak se kdyz tak zeptam..je fakt ze mam bricho uz hodne rozpichane, tak jestli to neni tim ![]()