Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@chipsa mělo by se to píchat cca ve stejnou dobu, ale asi jedna injekce o 2 hodiny dříve nevadí.
Já myslím, že slevy v tomhle směru nejsou nikde, akorát třeba u nás se mění cena léků, podle toho jak draze se jim je povedlo nakoupit a nebo se stane, že někomu zbyde celá krabička, tak se pak přes CAR dá od té dotyčné koupit levněji, než vyjde doplatek v lekárně. A taky záleží jestli potřebuješ ICSI, nebo PICSI, kolik máš nakonec vajíček, kolik se jich oplodní, jestli se něco mrazí nebo ne atd.
@boruvkay píše:
@chipsa mělo by se to píchat cca ve stejnou dobu, ale asi jedna injekce o 2 hodiny dříve nevadí.
Já myslím, že slevy v tomhle směru nejsou nikde, akorát třeba u nás se mění cena léků, podle toho jak draze se jim je povedlo nakoupit a nebo se stane, že někomu zbyde celá krabička, tak se pak přes CAR dá od té dotyčné koupit levněji, než vyjde doplatek v lekárně. A taky záleží jestli potřebuješ ICSI, nebo PICSI, kolik máš nakonec vajíček, kolik se jich oplodní, jestli se něco mrazí nebo ne atd.
Včera jsme se dohodli na obouch dvouch metodach PICSI a ISCI. Taky jste byli tak nervozni?
@chipsa a to jde najednou??? U nás mají buď ICSI nebo PICSI, protože v tom PICSI už je ICSI obsaženo. Nervózní ani ne, já se spíš bála, aby mi po té stimulaci nepřestaly fungovat vaječníky úplně.
@chipsa asi ano… Nervozita byla velka. Nejhorší to ale bylo po zavedeňi embrya, čekání na výsledek.
@boruvkay píše:
@chipsa a to jde najednou??? U nás mají buď ICSI nebo PICSI, protože v tom PICSI už je ICSI obsaženo. Nervózní ani ne, já se spíš bála, aby mi po té stimulaci nepřestaly fungovat vaječníky úplně.
Ano, budeme mit obě dvě kombinace, doktor nám to včera schválil a doporučil jako nejlepší řešení.
@chipsa my take meli vždy obě. PICSI vybere zralé spermie a ICSI vpravi spermii do vajicka, pak uz jen čekat, co se oplodní a jak se budou vyvíjet. Nam se oplodní vždy tak půlka.
Holky, taky jste asi tak po půl hodině vpichnutí cítili reakce na vaječníku? Cítím jakési škubání a nafukování..
@chipsa asi tak brzy ne, ale je to dobre znamení, ze vaječníky reaguji
Holky a po jaké době jste se asi tak dozvěděli zda jste těhotné, nebo ne?
AHoj Holky, dneska jsem zacala se stimulaci. Mela jste nektera při stimulaci nejake vedlejsi ucinky nebo nejake potize?
@eloxe píše:
AHoj Holky, dneska jsem zacala se stimulaci. Mela jste nektera při stimulaci nejake vedlejsi ucinky nebo nejake potize?
Ahoj, já si dneska píchla druhou injekci:)
@chipsa píše:
Ano, budeme mit obě dvě kombinace, doktor nám to včera schválil a doporučil jako nejlepší řešení.
No ono to je asi podle toho jak to má CAR v ceníku. U nás když máš PICSI, tak už to ICSI už je v tom započítané, cena už je navýšená.
@chipsa Ahoj, a zatím vse ok?
V utery jdu na ultrazvuk, kdy jdes ty?
@eloxe píše:
@chipsa Ahoj, a zatím vse ok?V utery jdu na ultrazvuk, kdy jdes ty?
Včera asi tak půl hodiny po píchnutí první injekce se mě začala motat hlava, cítila jsem jak vaječník reaguje, dneska to samé. Chce se mě pořád spát. Na kontrolu jdu v sobotu. Měla jsem děsnou hrůzu že se sama nenaučím píchat ty injekce a nakonec to njak dopadlo:)
@chipsa JJ taky jsem se bála, ze tu injekci nezvladnu, ale nakonec dneska rano dobry. Zatím nic necitim, jen me to palilo a to je tak všechno. Uvidíme jak pujdou další, nevim zda se třeba nezadouci ucineky projevuji az po par dnech ![]()