IVF v roce 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
15.5.15 11:58
@boruvkay píše:
@chipsa u nás v centru mají uvedeno, že pokud ho přinese z domova do hodiny, je to možné. Musí být pouze uchován při tělesné teplotě. A přesně to chodí tak, že na posledním ultrazvuku dostanu vždy kelímek, dám ho doma příteli a on ho odevzdá plný v den OPU. A nikdo už se nezajímá o to, jestli ho přinesl z domova, nebo přišel a zašel do té jejich místnosti. Mívají to napsané i na stránkách. Můj přítel to bere jako zábavu, už dával vzorek tolikrát a na tolika různých místech, vždycky mi pak barvitě líčí, jaké filmy a časopisy tam mají k dispozici. :mrgreen:

Já mám jenom strach z toho že jaksi přítel bude tak vynervován, že ten kelímek nenaplní. Tak se zítra musím v car zeptat jak jsou na takové situace připravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
15.5.15 12:10

@chipsa no nevím, co čekáš že ti řeknou, ale bez sperma nebude umělé oplodnění.
U nás můžeš vzorek odevzdat mezi 7-10 hodinou dopoledne…ale pokud ho neodevzdáš, tak těžko provedou oplodnění. Pak mě napadá jedině zaplatit si zamrazení odebraných vajíček. A kdyby jsi to zkusila s ním, to by nepomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.5.15 12:13
@boruvkay píše:
@chipsa no nevím, co čekáš že ti řeknou, ale bez sperma nebude umělé oplodnění.
U nás můžeš vzorek odevzdat mezi 7-10 hodinou dopoledne…ale pokud ho neodevzdáš, tak těžko provedou oplodnění. Pak mě napadá jedině zaplatit si zamrazení odebraných vajíček. A kdyby jsi to zkusila s ním, to by nepomohlo?

Už jsem to absolvovali dvakrát. Přítel je prostě takový, že pokud ho někdo do něčeho nutí, tak začne být v stresu a jaksi mu neslouží.. Tak musím vymyslet jak ho udržet v klidu, aby onu tekutinu ze sebe vyplodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
15.5.15 12:20

@chipsa tak to mě mrzí, ale třeba to překoná a bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.5.15 12:22

No nebudeme předbíhat. Já jsem musela překonat strach z injekcí a on musí ze sebe vyplodit vzorek, je to jeho jediná povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
15.5.15 16:37

@chipsa A jít tam s ním? Jak píše boruvkay bez vzorku není oplodnění:-(. Já tam prvně byla s manželem a docela jsme se tam nasmáli co vše v té mistnosti mají:-) Muž se bál, aby to nebylo jako z filmu muž v naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.5.15 16:53
@Hanula.ben píše:
@chipsa A jít tam s ním? Jak píše boruvkay bez vzorku není oplodnění:-(. Já tam prvně byla s manželem a docela jsme se tam nasmáli co vše v té mistnosti mají:-) Muž se bál, aby to nebylo jako z filmu muž v naději.

Budeme to muset zvládnout doma, kabinka byla totální propadák:)Prostě to nešlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.5.15 16:55

Stejný problém máme i doma, jakmile si začnu vynucovat sex, na který přítel nemá náladu, tak můžu dělat co chci, prostě se nepostaví :oops: Je to v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
15.5.15 17:26

@chipsa
Aj tak to vyřešte odběrem doma. Je otázka zda i tak to pomůže, pokud to má takhle nastavané, že na povel ne. Možná by bylo snažší se domluvit, že odběr provedete ještě před termínem oplodnění a nechat dát zamrazit, aby jste měli jistotu, že to klapne. U nás to mužík ze začátku moc nesnášel, ale teď se mnou jezdí i na každou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
17.5.15 21:31

odber vajíček

Ahoj holky, mam dotaz.Po kolika dnech stimulace Vam rekli, ze jste pripravena na odber?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
17.5.15 22:12

@eloxe no pokud máš krátký protokol, tak odběr vychází plus minus na den ovulace, tj. mezi 12-15 dnem cyklu. Já byla asi 14 den cyklu, a před tím jsem byla 8.den na ultrazvuku a pak ještě asi 11.DC a tam už doktor stanovil dle velikosti folikul den odběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
17.5.15 22:15

@boruvkay ja jsem prave dnes 5den stimulace a v utery jdu ma ultrazvuk. Vubec nepocituji zadne zmeny u stimulace, tak snad to zabira :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
17.5.15 22:18

@eloxe tak někdo to necítí. Já byla taky úplně v pohodě. Uvidíš na ultrazvuku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
17.5.15 22:21

@boruvkay tak uvidime;-) od zitrka si zacinam pichat uz i leky aby vajicka nepopraskala, snad to bude vse ok. Jen se mi ten cas hrozne vlece :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
17.5.15 22:32

@eloxe jo stimulace ještě jde, ale po transferu embrya do testu je to s tím časem horší…to už vůbec neutíká. :palec: To chce klid, já si nejdřív taky myslela, že nic neroste, pak mi ještě jedna dr. na té kontrole 8.DC odmítla sdělit, kolik folikul tam vůbec je. Ač jsem jí o to žádala, řekl mi to až dr. na druhém ultrazvuku. Ale odhadl 10 - 11 folikul a nakonec odebrali jen 7. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí