Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boruvkay píše:
@chipsa u nás v centru mají uvedeno, že pokud ho přinese z domova do hodiny, je to možné. Musí být pouze uchován při tělesné teplotě. A přesně to chodí tak, že na posledním ultrazvuku dostanu vždy kelímek, dám ho doma příteli a on ho odevzdá plný v den OPU. A nikdo už se nezajímá o to, jestli ho přinesl z domova, nebo přišel a zašel do té jejich místnosti. Mívají to napsané i na stránkách. Můj přítel to bere jako zábavu, už dával vzorek tolikrát a na tolika různých místech, vždycky mi pak barvitě líčí, jaké filmy a časopisy tam mají k dispozici.
Já mám jenom strach z toho že jaksi přítel bude tak vynervován, že ten kelímek nenaplní. Tak se zítra musím v car zeptat jak jsou na takové situace připravení.
@chipsa no nevím, co čekáš že ti řeknou, ale bez sperma nebude umělé oplodnění.
U nás můžeš vzorek odevzdat mezi 7-10 hodinou dopoledne…ale pokud ho neodevzdáš, tak těžko provedou oplodnění. Pak mě napadá jedině zaplatit si zamrazení odebraných vajíček. A kdyby jsi to zkusila s ním, to by nepomohlo?
@boruvkay píše:
@chipsa no nevím, co čekáš že ti řeknou, ale bez sperma nebude umělé oplodnění.
U nás můžeš vzorek odevzdat mezi 7-10 hodinou dopoledne…ale pokud ho neodevzdáš, tak těžko provedou oplodnění. Pak mě napadá jedině zaplatit si zamrazení odebraných vajíček. A kdyby jsi to zkusila s ním, to by nepomohlo?
Už jsem to absolvovali dvakrát. Přítel je prostě takový, že pokud ho někdo do něčeho nutí, tak začne být v stresu a jaksi mu neslouží.. Tak musím vymyslet jak ho udržet v klidu, aby onu tekutinu ze sebe vyplodil.
@chipsa tak to mě mrzí, ale třeba to překoná a bude to v pohodě.
No nebudeme předbíhat. Já jsem musela překonat strach z injekcí a on musí ze sebe vyplodit vzorek, je to jeho jediná povinnost.
@chipsa A jít tam s ním? Jak píše boruvkay bez vzorku není oplodnění:-(. Já tam prvně byla s manželem a docela jsme se tam nasmáli co vše v té mistnosti mají:-) Muž se bál, aby to nebylo jako z filmu muž v naději.
@Hanula.ben píše:
@chipsa A jít tam s ním? Jak píše boruvkay bez vzorku není oplodnění:-(. Já tam prvně byla s manželem a docela jsme se tam nasmáli co vše v té mistnosti mají:-) Muž se bál, aby to nebylo jako z filmu muž v naději.
Budeme to muset zvládnout doma, kabinka byla totální propadák:)Prostě to nešlo..
Stejný problém máme i doma, jakmile si začnu vynucovat sex, na který přítel nemá náladu, tak můžu dělat co chci, prostě se nepostaví
Je to v něm.
@chipsa
Aj tak to vyřešte odběrem doma. Je otázka zda i tak to pomůže, pokud to má takhle nastavané, že na povel ne. Možná by bylo snažší se domluvit, že odběr provedete ještě před termínem oplodnění a nechat dát zamrazit, aby jste měli jistotu, že to klapne. U nás to mužík ze začátku moc nesnášel, ale teď se mnou jezdí i na každou kontrolu.
Ahoj holky, mam dotaz.Po kolika dnech stimulace Vam rekli, ze jste pripravena na odber?:-)
@eloxe no pokud máš krátký protokol, tak odběr vychází plus minus na den ovulace, tj. mezi 12-15 dnem cyklu. Já byla asi 14 den cyklu, a před tím jsem byla 8.den na ultrazvuku a pak ještě asi 11.DC a tam už doktor stanovil dle velikosti folikul den odběru.
@boruvkay ja jsem prave dnes 5den stimulace a v utery jdu ma ultrazvuk. Vubec nepocituji zadne zmeny u stimulace, tak snad to zabira ![]()
@eloxe tak někdo to necítí. Já byla taky úplně v pohodě. Uvidíš na ultrazvuku. ![]()
@boruvkay tak uvidime;-) od zitrka si zacinam pichat uz i leky aby vajicka nepopraskala, snad to bude vse ok. Jen se mi ten cas hrozne vlece ![]()
@eloxe jo stimulace ještě jde, ale po transferu embrya do testu je to s tím časem horší…to už vůbec neutíká.
To chce klid, já si nejdřív taky myslela, že nic neroste, pak mi ještě jedna dr. na té kontrole 8.DC odmítla sdělit, kolik folikul tam vůbec je. Ač jsem jí o to žádala, řekl mi to až dr. na druhém ultrazvuku. Ale odhadl 10 - 11 folikul a nakonec odebrali jen 7. ![]()