Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boruvkay no tak uvidime zítra;-) pokud mi neco reknou, tak dam vedet ![]()
Holky, já mám dneska osmý den píchání injekce. Cítím jak to na vaječníkách pěkně pracuje a teče ze mě výtok. Měly jste to taky tak?
@chipsa ahoj, uz jsi byla na ultrazvuku? Co ses dozvedela?;-)
@eloxe píše:
@chipsa ahoj, uz jsi byla na ultrazvuku? Co ses dozvedela?;-)
Ahoj, byla jsem tam v sobotu, to mě jenom řekli at pokračuji ve stimulaci vaječníků a zvýšili jednotky, které si mám píchat. Druhou kontrolu mám zítra, tak snad stimulace probíhá jak má. Jak jsi na tom ty?
@eloxe
ahojky, záleží jaký protokol máš a jak budeš reagovat. Já u prvního IVF jsem na GOnal ze začátku moc nereagovala tak mi zvýšili dávku a na odběr jsem šla 17 den cyklu, což je už delší doma.
dnes na dalším UZ u 2IVF stimulace - 15 den cyklu a musíme znova na UZ ve středu. Folikulek tam je mnoho, ale ne správných rozměrů. Minulé IVF už jsme 15 den plánovali odběr, tak jen doufám, že to je jen změnou léků pomalejší a něco z toho bude. Oproti minulé stimulaci mne bolí podbřišek, takže kdoví.
@chipsa @Hanula.ben Ahoj holky, tak jsem dnes byla na ultrazvuku..zatim cca 10folikul, ale maji jen 11mm, takze pokračujeme ve stimulaci a v patek znovu na ultrazvuk.
@eloxe píše:
@chipsa @Hanula.ben Ahoj holky, tak jsem dnes byla na ultrazvuku..zatim cca 10folikul, ale maji jen 11mm, takze pokračujeme ve stimulaci a v patek znovu na ultrazvuk.
Ahoj, já jdu v pátek na odběr vajíček. Nevím kolik mám folikulů, ale prý reaguji dobře na stimulaci.
Ahoj holky, mám za sebou první neúspěšné IVF a teď jsem taková zmatená…máme 8 zmrzliků a určitě bych chtěla na druhý pokus jít na KET, ale výrok pana doktora mi není jasný - řekl, že první a druhý pokus musí být z čerstvých vajíček a pouze jedno vajíčko zavádět, jinak že to nehradí pojišťovna, ale před prvním ET nám embryoložka řekla něco jiného a to, že na případný druhý pokus uděláme rozmraz a KET a že už můžeme rovnou použít více vajíček, že to pojišťovna hradí…tak teď fakt nevím, jak to při dalších pokusech chodí, poradíte mi někdo prosím? Jsem u VoZP a jezdíme do Arlety v Kostelci. Díky moc za každou radu ![]()
@Kacabernnen píše:
Ahoj holky, mám za sebou první neúspěšné IVF a teď jsem taková zmatená…máme 8 zmrzliků a určitě bych chtěla na druhý pokus jít na KET, ale výrok pana doktora mi není jasný - řekl, že první a druhý pokus musí být z čerstvých vajíček a pouze jedno vajíčko zavádět, jinak že to nehradí pojišťovna, ale před prvním ET nám embryoložka řekla něco jiného a to, že na případný druhý pokus uděláme rozmraz a KET a že už můžeme rovnou použít více vajíček, že to pojišťovna hradí…tak teď fakt nevím, jak to při dalších pokusech chodí, poradíte mi někdo prosím? Jsem u VoZP a jezdíme do Arlety v Kostelci. Díky moc za každou radu
U mě probíhá první IVF takže ti neporadím. Zmatená jsem ale podobně jako ty, protože každý doktor říká něco jiného.
@chipsa Já jsem dnes 11.den po ET a začala jsem krvácet, takže nálada pod psa…přesně jak řikáš, každý doktor řiká něco jinýho a pak když mi bratránek, který pracuje na vysokém postu ve zdravotní pojišťovne řekne, že jejich pojišťovna hradí většinu zákroků a léků v plné výši a je pak jen na lékařích, jak hodně velký byznys si z toho udělají…tak se mi dělá trošku nevolno…protože to pak přesně vidíš, něco jde platit kartou, něco musíš hotově…a proč asi hotově že…ale na to jsme my krátký, takže bez námitek platíme, protože motivaci máme velikou a to oni vědí
Díky moc za reakci a přeju hodně štěstí ![]()
@Kacabernnen píše:
@chipsa Já jsem dnes 11.den po ET a začala jsem krvácet, takže nálada pod psa…přesně jak řikáš, každý doktor řiká něco jinýho a pak když mi bratránek, který pracuje na vysokém postu ve zdravotní pojišťovne řekne, že jejich pojišťovna hradí většinu zákroků a léků v plné výši a je pak jen na lékařích, jak hodně velký byznys si z toho udělají…tak se mi dělá trošku nevolno…protože to pak přesně vidíš, něco jde platit kartou, něco musíš hotově…a proč asi hotově že…ale na to jsme my krátký, takže bez námitek platíme, protože motivaci máme velikou a to oni vědíDíky moc za reakci a přeju hodně štěstí
Ano je to hnus, jsme jenom v rukách odborníků, kteří zneužívají neštastné ovečky.
@Kacabernnen to bude nějaká blbost. IVF je stimulace, odběr vajíček, oplodnění a ET-vložení. Máš nárok na 3 IVF ze zákona a pokud při prvních dvou vloží jen 1 embryo, máš nárok na 4 IVF za život.
KET se do toho nepočítá a není hrazen pojišťovnou, platíš si ho celý sama. Tak že při KETu je jedno, kolik embryí ti vloží.
Doktor asi myslel, že při případném 1. a 2.IVF musí být vloženo vždy jen 1 embryo, aby jste měli nárok i na 4.IVF.
@boruvkay presne tak. Vím z vlastní zkušenosti, jelikož mame všechny pokusy vyčerpané a take jsme meli 1 KET, ktery jsme platili sami. Pokud chcete nejmenší doplatky za léky, zvolte státní centra reprodukční medicíny, ty jsou ale jen ve větších městech.
Holky prosím Vás. Vychází se těsně před IVF z nějakého konrolního spg? Nebo se vychází z něčeho, co je třeba 2-3 měsíce staré.
@Mikina33 píše:
Holky prosím Vás. Vychází se těsně před IVF z nějakého konrolního spg? Nebo se vychází z něčeho, co je třeba 2-3 měsíce staré.
Také by mě zajímalo, jestli existuje seznam toho, co hradí pojištovna a co si bere car od cesty.