Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@eloxe píše:
@chipsa JJ taky jsem se bála, ze tu injekci nezvladnu, ale nakonec dneska rano dobry. Zatím nic necitim, jen me to palilo a to je tak všechno. Uvidíme jak pujdou další, nevim zda se třeba nezadouci ucineky projevuji az po par dnech
Já nevím, cítím se unavená a oblbnutá. Uvidíme co bude dál:)
@eloxe píše:
@chipsa a co si pichas?
Nevím jestli to čtu správně, na protokolu o stimulaci vaječníků je napsáno ORGANUTRAN. Dále je tam kolonka s nadpisem Fsh. Doktor tam připsal Tecpurpen. Je to ta kolonka kde jsou napsané jednotky k píchání. Jinak těm názvům vůbec nerozumím, jaksi pan doktor s námi neztrácel čas a nevysvětlil nám to.
@chipsa Tak orgalutran mam taky, ale ten se picha az ke konci, ted si pichas něco jiného. Kam chodíš, ze ti to ani nevysvetlili? ![]()
Do Brna na Obilní trh. Tam je bohužel takový přístup že si připadáš jako ve fabrice, zboží na páse. Šup-šup, rychle další! Aha počkej, na krabičce s náplní je napsáno puregon. Tak to asi bude ono. V lékárně jsme si vyzvedli injekci, to bude asi ten ORGANUTRAN. Řekli že se to píchá až se budou zavádět oplodněné vajíčko.
@chipsa Ja ho mam napsany v rozpisu ještě před odberem vajíček. Bylo mi receno, ze slouží k tomu aby se predcasne neuvolnily vajicka ![]()
@eloxe píše:
@chipsa Ja ho mam napsany v rozpisu ještě před odberem vajíček. Bylo mi receno, ze slouží k tomu aby se predcasne neuvolnily vajicka
Aha, tak to vůbec nevím. Spoustu důležitých věcí jsem se dozvěděla tady na e-miminu. I to píchání injekce jsem se sama naučila z návodu na cd. Sestra mě to včera ukázala a už mě vyhazovala z ordinace.
@chipsa No me to všechno ukazali a dostala jsem letacek kde je ještě všechno nafoceno. Je skoda, ze nektere CAR to delaji jen kvůli penezum ![]()
@eloxe píše:
@chipsa No me to všechno ukazali a dostala jsem letacek kde je ještě všechno nafoceno. Je skoda, ze nektere CAR to delaji jen kvůli penezum
Včera jsem si tam připadala jako totální blbec. Doktor si mlel do papírů jakési latinské názvy, něco tam podepisoval a vůbec ho nezajímalo že třeba já tomu vůbec nerozumím. Dnes jsem se podívala na cd z Caru a alespon že tam je něco vysvětleno. Jinak bych nevěděla nic
Tak doufám že alespon svoji profesi rozumějí a bude vše v pořádku. Tobě taky přeji hodně štěstí, at máme krásná miminka:)
@chipsa Diky, tobe tez
Pak si tu napisem nebo poslem zpravu, at vime jak to jde ![]()
Holky, mám takový blbější dotaz
Dnes jsem si píchla třetí injekci. Přemýšlím o tom až nastane čas, kdy bude muset přítel odevzdat vzorek. Když jsme šli na spermiogram, tak ho poslali do kabinky a on to jaksi nezvládl, nešlo mu to. Musel jít domů, uklidnit se a svůj vzorek jaksi pořešit doma a odvézt jim ho. Co když v den kdy bude muset odevzdat vzorek kvůli oplodnění vajíček nastane stejný problém? Prostě mu to v kabince nepůjde? Jak se postupuje pak?
@chipsa píše:
Holky, mám takový blbější dotazDnes jsem si píchla třetí injekci. Přemýšlím o tom až nastane čas, kdy bude muset přítel odevzdat vzorek. Když jsme šli na spermiogram, tak ho poslali do kabinky a on to jaksi nezvládl, nešlo mu to. Musel jít domů, uklidnit se a svůj vzorek jaksi pořešit doma a odvézt jim ho. Co když v den kdy bude muset odevzdat vzorek kvůli oplodnění vajíček nastane stejný problém? Prostě mu to v kabince nepůjde? Jak se postupuje pak?
Ahojky,
jak daleko máte centrum? Dá se domluvit, že vzorek přítel získá doma do kelímku a již ho donese, ale musíte mít centrum v určité blízkosti.
Nás to čeká příští týden, naštěstí manžel to nějak zvládnul:-)
@Hanula.ben píše:
Ahojky,
jak daleko máte centrum? Dá se domluvit, že vzorek přítel získá doma do kelímku a již ho donese, ale musíte mít centrum v určité blízkosti.
Nás to čeká příští týden, naštěstí manžel to nějak zvládnul:-)
Naštestí to máme 20 minut šalinou, jinak nevím
Pánové to moc prožívají.
@chipsa
Tak to se v centru domluvte na této možnosti. Bude to asi pro vás jednodušší:-). Nj, není to nic příjemného na psychiku. Pro nás už je to 2IVF a trochu nervíčky také pracují.
@chipsa u nás v centru mají uvedeno, že pokud ho přinese z domova do hodiny, je to možné. Musí být pouze uchován při tělesné teplotě. A přesně to chodí tak, že na posledním ultrazvuku dostanu vždy kelímek, dám ho doma příteli a on ho odevzdá plný v den OPU. A nikdo už se nezajímá o to, jestli ho přinesl z domova, nebo přišel a zašel do té jejich místnosti. Mívají to napsané i na stránkách. Můj přítel to bere jako zábavu, už dával vzorek tolikrát a na tolika různých místech, vždycky mi pak barvitě líčí, jaké filmy a časopisy tam mají k dispozici. ![]()