IVF září 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5667
21.12.15 23:13

Ahoj holky, tak my před 14ti dny (4m) 6400/63 a 5300/60 :mrgreen: Lucka se toho vůbec nebojí :mrgreen: Jinak už těch 14 dnů baštíme zeleninu a Lucka už jí vzala na milost a Nikča baští tak půl dávky, ale aspoň se dopíjí mlékem, což je tučnější, tak jí to třeba pomůže na váze ;) Přidávám fotečky z vánočního focení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
22.12.15 09:41

@Lenek Krásné fotečky, holky jsou hodně podobné na taťku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
22.12.15 09:54

@skubanek 86 dekujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
28.12.15 22:37

@skubanek 86 Ahoj tak to je pěkný jak hezký pribira :palec:. No letí to strašně nám už jsou 3 m a 11 dní jen teda ta nese princezna se nechová jak hodná holčička je vztekla a umí To dát hoodne najevo :mrgreen: jinak přestala dělat snad úplně vše co do teď uměla a když jsem ji dnes měla v takovém leze jak jsou v prenosnem vajicku tak se mi potvurka posadila 8o. Takže nic jiného celý den nedělala než se prosazovala ale snažím se ji zabavit jinak protože je to fakt brzy na to aby si mi za chvilku sedla úplně. Jinak jsme museli pořídit nový kočár ten první se nám jaksi rozpadl dávala jsem mu pěkně zabrat :mrgreen:. Teď máme easywolker sky trikolku do terénu a super jezdím hlavně terén a je teda bezva :palec:. Vánoce byli trochu náročné ale zvládli jsme to v pohodě. A jak u vásprobihali Vánoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
28.12.15 22:38

@Lenek Ahojky krásné fotky moc vám to sluší ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
29.12.15 11:11

@Petka199 Ahojky,tak ten náš šmudla si taky pořád chce sedat, chvilku ho nechávám, ale jenom chviličku. Už máme 2 zuby venku a to měl 18 prosince 4 měsíce :mrgreen: včera na očkování se i doktorka divila, že už má zůbky. Jinak už jsme začali s příkrmem, na štědrý den papal Hamánka, zeleninak s tuňákek a před tím s kuřetem, no nestačila jsem nabírat z misky jak to do něj padalo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
29.12.15 11:39

@skubanek 86 malý basti i maso? Me bylo řečeno, za maso ne driv jak po ukoncenem 5.mesici. Tak my měsíc valime jen zeleninu a ted i ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
29.12.15 15:48

@Lenek No v těch Hamáncích je buď tuňák nebo kuře rozmixované a je to od ukončeného 4 měsíce, tak jsem mu to dala, doktorka se taky divila, že už maso dávají od 4 měsíce, ale říkala, že tu laťku pořád posouvají níž a ryby se mohli dokonce až od roku a vše to stáhli na nižší věk, tak se mám řídit tím, co je tam napsané, raděj dávat příkrm který je určený pro nižší věk, než pro vyšší a pokud mu to prý šmakuje :P já mu to dávám tak 3 krát do týdne, každý den ne, ale je to malý otesánek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
30.12.15 16:11

@skubanek 86 Ahojky teda Štěpánek je teda peknoucky :palec: a vypadá moc spokojeně ;). Snad vám sem brzy hodím taky nějaké fotky přes mobil mi to nejde a teď mi už asi měsíc nefunguje notas ale není čas ho nechat opravit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
30.12.15 17:26

@Petka199 Jo jo je to kus chlapa :mrgreen: on je gurmán po mamince, všechno zbaští :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
10.1.16 23:08

Ahoj holky jdu si pro radu budeme začínat s prikrmy teď od 4 m jelikož mi flašku a UM moc bastit nechce. Vím že se začíná nejdřív zelenina a pak přidat maso vím že se má zkoušet po třech dnech vzdy jiný druh a pak přidávat ale jak má vypadat správný jídelníček pro 4 m mimco? Vím že UM nemůžu jen tak odbourat ale kolikrát denně ho vlastně malá s prikrmy bude ještě bumbat? A někdo říká kaše na noc můžeš taky od 4 m ale v knížce co mám přímo od dr tak tam je až od 5 měsíců ze dřív podávané kaše dělají se zazivanim paseku :think: No nějak si nevím moc rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
10.1.16 23:48

@Petka199 ahoj. holky od uk 4m baštily jen zeleninu( zákl jako dyně, mrkev, bram, květ, brok, petržel, batáty) to jsem teda dávala až po odpo spánku, protože před spaním nechtěly jak byly unavené a vztekaly se, že chtějí honem jíst. Samo ze začátku pár lžiček. Pak si holky upravily spaní a jaksi my to s jídlem moc časově nesedělo, tak tři týdny na to sem mezi zeleninou a posledním jídlem dala ovoce-přesnídávky jablko, hruška plus občas banán. No a teď na 5ti m kontrole dr říkala, že už mám dát maso, kaše a lepek, tak sem začla lepkem. Jinak Lucku po kaši strašněbolí bříško, tak má smůlu a dostává ještě jednou ovoce s piškotama/sušenkama. Jinak teď sem to řešila s holkama na diskuzi dvojčat a všude to vypadá přibližně jako u nás. Takže 9.00 mléko,11.00 ovoce-přesnídávka, 13 masozelenina, 16 jedna kaši, druhá ovoce, 19.30 mléko a nad ránem podle toho jak se vzbudí mezi 5-6.30 opět mléko( ale to dají jen tak 2/3 normální dávky) Jinak po ovoci a kaši se můžou zbláznit. takže já v těch uk 4m dávala 1× zeleninu, kterou stejně dopily mlékem-kor ze začátku, kdy daly každá 2 3 lžičky max a 4× mléko. Holky teda baští jak co-dyně je oblíbená, ale třeba hrášek nebo brokolici odmítají-celkově mě příjde, že zelená jídla jim nejedou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
11.1.16 10:06

@Petka199 ahojky, my také začínali jednodruhovou zeleninkou a jen pár lžiček, a postupně přidáváš, jednou týdně do té zeleninky dáš uvařený žloudek ;-)
No a když ti té zeleninky sni okolo 120ml tak to nahrazuje jedno pití mlíčka.
My první vynechali obědové mlíčko a postupně přidali i svačinku ovocnou a kaši dáváme k odpolední svačince A to střídám s ovocem.
Teď nám bude 8 měsícu a mlíčko máme 2-3 za den.
Od ukončeného 8 měsíce se může přidat bílý jogurt a kefírek :-)
No a s tím masem se říká začínat 1× týdně a po měsíci zvyšovat 2× týdně.
Já maso dávám 3× - 4× týdně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
11.1.16 10:28

@Lenek @vally Ahoj holky moc děkuji :palec: alespoň teď už mám nějakou představu sice se musí podle toho co malá jak bude bastit a popřípadě upravovat ale fakt jsem netušila co a jak a jelikož začíná být strašně hladova a mlicko uz ji zase až tolik nejede chci s prikrmem začít co nejdřív ;). Ještě jednou moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
11.1.16 10:45

@Petka199 Ahoj Peti, mi zkoušíme pomalinku kaše, ovocné přesnídávky a domací příkrmy. Kupované mu chutnají, ale jakmile jsem mu udělala domácí, strašně se vztekal a prskal to, je fakt, že tam měl brokolici, asi ty zelené věci moc chtít nebude :lol: po kašičce, tu mu zkouším dávat před spaním, nemá vůbec bolení, ale jakobi do ní dávali Redbul :P malý je 6 x vzbuzený, nechce spinkat, dělá blbiny a vzteká se. Každou chvilku mu chutná něco jinýho, takže mi se vším dost bojujeme, jeho neoblíbenější jídlo je prostě kojení, snad mu to nevydrží do puberty :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.