Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petka199 Já už si připadám jako indiánská babička, malého mám pořád u prsa, kojíme plně, je to savec, jsem ráda, že mám pořád mlíko, nechtěla bych ho dokrmovat umělím, malý je pěkně buclatý a hezky prospívá a bude mít tím kojením dobrou imunitu
a hlavně se mi u prsa uklidní, když je nedobrý ![]()
@skubanek 86 Jo tak to je dobře no já nemít tu operaci tak taky kojím jak jsem stihla být doma ten jeden den než jsem znovu nastoupila do nemocnice tak jsem mlíčko už měla a přišlo mi že dost. Ale bohužel
se stalo co so stalo. No a ted řesíme silnou vyrážku malá se nám osypala tak máme mastičku když se to nezklidní do týdne budou nám dělat testy jestli se jedná o ekzém nebo alergii na UM
. Jinak máme 3,85 kg a 62 cm fakt je dlouhá ale už začala přibírat dobře jde to pomalu ale jde to
bude po mě já měla v roce 8,5 kg
.
@Petka199 Je moc krásná a jaké má dlouhé vlásky
to mi jsme rádi, že nám něco málo na hlavičce narostlo a už nám to i vypadává
Třeba se to po té mastičce zpraví, kdyby měla alergii na UM tak co by potom papala chudinka
malý má zase nějaký průjem, našla jsem mu v plínce hleny a v nich krev, tak hned zítra budu volat doktorce, dnes jsem se jí nedovolala, ale teplotu nemá a je spokojený ani nepláče. Začala jsem panikařit a chtěla jed na pohotovost, pak jsem si přečetla pár diskuzí tady o krvi ve stoličce a uklidnila jsem se. Prý když je to jen světlá a není ji moc, tak to může být alergie na mléčné výrobky a já teď jím jogurty ve velkém, ale mléko mi také dělá zle, takže to může být ono a nebo zánět střeva nebo prasklá cévečka v konečníku jak tlačí. Kdyby prý plakal a byl k neutišení a krev by byla tmavá a bylo jí hodně, tak je zle a krvácí to hloubš, takže jsem se uklidnila, měl to světlé a nebylo toho moc, ale raděj se domluvím s doktorkou.
@skubanek 86 jinak jsem úplně pitomá
protože nemá 3,85 ale 4,85 kg
![]()
@skubanek 86 No to určitě zavolej a domluvte se na at máš jistotu ze to nic není. Jinak nám zakazovali při kojení mléko a mléčné výrobky ze z toho můžou mít miminka problém tak třeba je to ono. Každopádně držím pesticky at je malý v pořádku a zdraví
. Vůbec nevím mluvil něco o kravskem mléku ale ne ty co kupujes v obchodě malá dostala injekci první hexavakcinu takže přes ten pláč jsem dr moc neslyšela jen jsem kyvala hlavou protože jsem ji hned musela nunat aby přestala plakat. Jinak mám antibiotika chřipka a tak k malé teď chodím a odtahuji se aby to nechytal takže s tím nunanim to nesmím moc přehánět
.
@Petka199 Tak to máme přesně taky tak, malý dostane injekci, já ho hned chovám aby přestal plakat a doktorka mi něco vysvětluje, ale já slyším prd
tak taky jenom kývu hlavou
Ta chřipka je potvora, já jsem ráda, že jsem zdravá, malý chce být pořád u mě na rukou, tak nevím, jak bych to dělala. Mě pořád trápí ta alergická rýma už od dubna, takže já pořád smrkám, kýchám a střídám nosní kapky ![]()
@skubanek 86 To musí být taky pěkně otravne ta rýma ale já bych brala jen tu rýmu mám hrozný kašel a když mi malá usne v postýlce tak ji vidím tím jak strašně kaslu
. Už to mám 5 den a je to fakt otravne až jsem z toho rozladena a malá taky
. Jak vám dopadlo to s tou krví ve stolici?
@Petka199 No nakonec jsme si pospali spolu do půl 10,už nekakal, byl spokojený, smál se a pěkně si poprdkával do plínečky, tak jsme nakonec nikam nejeli, zkusím počkat přez víkend, kdyžtak bych s ním jela v pondělí, ale myslím že už to bude dobrý, asi to bylo opravdu tím mléčným. Minule když jsem letěla hned k doktorce s tím průjmem, tak mu dělali výtěry ze zadečku a bolelo ho to, strašně plakal, nakonec stěry byly negativní a prý to byla jenom nějaká virózka, tak jsem si řekla, že když už je dobrý, tak ho nebudu zbytečně trápit, jen kdyby se to o víkendu ukázalo, ale myslí, že to bude už dobrý.
Ahojky holky. Teda máte moc krásné dětičky
Mi válčíme statečně už 5 měsíců a 6 dní a je to teda mazec jak rychle to letí
už to není to moje malé miminko ale kus chlapa. Na 4 měsících sme měly 6770g a 67cm takže mazec. Jinak mi už přikrmujem mrkvičkou a moc nám chutná
ale mléčné výrobky nesmím páč ho jinak strašně trápí bříško. Není schopný se sám vykakat ani vyprdět takže už jsem cca 4 měsíce bez mléka a je to teda mazec
ale pro Jendu cokoli
dám vám sem pár fotek
![]()
Ahoj holky, tak se musím ozvat, byli jsem v týdnu na 3m prohlídce, malej váží 7,3 kg a měří 66cm, takže kusanec, nosíme 74ku, ale není nějakej buřtík
nosíme hodně v šátku, na kočárek se nám práší, vůbec neoužíváme, Koliku jsme za celou dobu nezažili, malej každej prdík v pohodě vytlačí a kadí ostošest, mámeza sbou dvě dávky hexy, prevenaru a rotatequ, bez rekace, tak snad i nadále bude ok, zdravý a prospívat, plně kojím a v noci spinká v kuse i 5hodin, jsem ráda
Jinak máte krásně dětičky ![]()
@Réza 26 @berettka Ahojky krásný dětičky
a jsou to kusanci teda jsem ráda že ty naše dětičky takhle krásně prospívají
. Naše malá uz se taky uklidnila a začíná se pořád smát a vypadá spokojeně
.
Ahoj holky, prckové jsou úžasní
strašně rychle ten čas letí a rostou nám před očima
Náš malý se začal budit konečně jen 2 krát za noc na kojení, konečně jsem se po dlouhé době vyspala
začíná být čím dál víc vnímavější a pozoruju na něm, že nemá rád moc lidí pohromadě, je zvyklí být semnou sám doma a má rád svůj klídeček, jak je tu moc lidí na návštěvě, tak je uplakaný a nevrlí, asi bude po mě
![]()
Ahojky holky chci se zeptat kdy se vám děti začali otáčet ze zad na bříško? Malá je dost aktivní otočila se krásně na bok a už měla náznak ze to zvládne i na bříško trvalo to asi 3 dny a teď nic už ani na ten bok se jí nechce ale zase nám zacala hodně zvedat hlavu a řekla bych ze na to ze nám ještě nejsou 3 měsíce už ji krásně drží asi týden. Občas jsem z ní zmatená chvilku dělá to pak zase ne a pak zase dělá něco jiného
![]()
Jinak krásné paseme to byla u dr i chvalena ![]()
@Petka199 tak to máš moc šikovnou holčičku. u nás platí, že kluci jsou línější, takže sice paseme, ale max 10 min, pak se na bříšku začne vztekat, že na něm nechce být. přetáčení vůbec nehrozí, ale za to se začíná posazovat, podám mu prsty a on se za ně přitáhne do sedu. Jsou nám dnes 4 měsíce.
@Petka199 ahoj. Tak my máme 4m 1t a Nikca se otáčí uz 3 týdny a Lucka od vikendu(je o kilo tezsi, tak ji to jde hůř
) jinak koniky diky tomu neustalemu otáčení pasou krasne a vydrží dlouho
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.