Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@skubanek 86 @Petka199 přesně, také pořád nakukuju jestli už tu nebude nějaká krásná fotečka ![]()
@vally Snad se brzo dočkáme, bude to nejmladší miminečko z nás všech, už se nemůžu dočkat
náš malý přibírá a roste jak z vody, už má přez 4 kg, u nás se teď narodil chlapeček 4,70 kg a 55 cm, jak já jsem ráda, že měl malý 3,10 kg
nedokáži si představit, takového cvalýčka vytlačit na svět
to teď nemá ani náš malý ![]()
@skubanek 86 tak to je dobrý macík
to si také nedovedu představit, náš měl při porodu 3800g
a teď máme 7 kilíček
no a za 2 dny máme rovné 4 měsíce
letí to jako blázen, ani se mě nechce věřit
teď tu ten prďolka vedle mě chrupčí po obídku ![]()
Už se těším na fešandu nejmladší ![]()
@vally Tak to už jste velicí, to už je větší sranda s takovým chlapákem
mi už budeme mít po víkendu 6 týdnů, dnes se poprvé usmál od ucha k uchu, ale ne na maminku, na babičku se tak krásně smál
@skubanek 86 tak to víš, už je to o zábavě a zabavování
přes den už se moc nespinká a dělají se blbinky a kravinky
a chechtáme se pořád
jsem ráda, že už je to období prvních týdnů za námi a užívame si to ![]()
@vally Tak na to se taky moc těšíme, zatím ho moc věcí nezajímá, tak pořád vymýšlím, jak ho zabavit aby neplakal, je to náš malý umíněnec
babí ho všechno jen chviličku. Asi se mu tlačí zoubek, začal strašně slintat a pořád mlaská, jako by měl v pusince žvíkačku ![]()
Ahoj všem, sama jsem před několika lety absolvovala proces IVF, KET apod…a nyní jsem si téma asistované reprodukce a Center asistované reprodukce vybrala do své seminární práce. Ráda bych těm z Vás, které budou ochotné odpovídat, položila pár otázek. Odpovědi na ně mi prosím pošlete do soukromé zprávy nebo sem do textu, klidně anonymně, záleží na Vás. Zároveň bych chtěla poděkovat těm z Vás, které se mi rozhodnou se seminárkou svými odpověďmi pomoci ![]()
1/ Po jak dlouhé době od začátku zkoušení počít jste navštívili CAR?
2/ Proč právě po této době?
3/ Podle jakých kritérií jste vybírali své CAR?
4/ Měnili jste CAR? Pokud ano proč?
5/ Po kolika stimulacích, pokusech, letech se Vám podařilo počít a porodit dítě?
6/ Kolik potomků se Vám díky IVF či KET narodilo a v jakém časovém rozmezí?
7/ Jakého pohlaví jsou děti, které se Vám narodily díky umělému oplodnění?
8/ Na jakou finální částku jste se v CAR dostali než jste se dočkali vytouženého potomka?
Ještě jednou předem děkuji za Vaše odpovědi
![]()
Příspěvek upraven 26.09.15 v 20:25
@skubanek 86 hele tak my už asi měsíc slintáme jak bernardyn a do pusinky strká vše na co přijde a taky jsem čekala že na mě vykoukne nějaký zoubeček a zatím nic. A prďola je pořad uslintanej a poslintá všechno a všechny
![]()
To ten náš začíná zjištovat ze se může chovat a nemusí ležet a že když zařve tak přijdu a tak začíná být chytruš pěkně vyčurany
no je to můj malý lišák ![]()
@BonaDea
1/ po 4 letech
2/ déle jsme čekat nechtěli
3/ CAR byl v místě bydliště
4/ ne
5/ na první pokus
6/ jedno
7/ kluk
8/ cca 23000
@BonaDea
1/po 4
2/přišlo nam to dost dlouhé přirozené zkouseni
3/nejblizsi domovu
4/nemenili
5/1.IVF zari- nedopadlo to, prosinec 1.KET-dvojcata
6/dvojcata
7/holky
8/asi 30 tisic
Ahoj holky tak 3 vyvolavany porod skončil akutním cs pro nepostupujici porod a silné smaženou plodovou vodu. Mala 52 cm 3550g v den propuštění jsem byla přijata na chirurgii se zlucnikem jelikož jsem kojila malá byla o patro výš na dětském. V den operace se mi mlicko stejně začalo ztrácet a tak malou tatínek odvezl domů a jsou na UM. Po operaci mi bylo sděleno ze žlučník je v poradku ze to byl praskly vřed který mi udělal díru do žaludku chytli to za 5 minut 12 kdyby mě neotevreli mohla jsem vykrvacet. Takže týden po cs mám řez od prsou až k pupiku. Nikomu tohle nepřeju stres pláč beznaděj už mám dole 18 kg nesmím nic jíst.
Ahoj holky tak 3 vyvolavany porod skončil akutním cs pro nepostupujici porod a silné smaženou plodovou vodu. Mala 52 cm 3550g v den propuštění jsem byla přijata na chirurgii se zlucnikem jelikož jsem kojila malá byla o patro výš na dětském. V den operace se mi mlicko stejně začalo ztrácet a tak malou tatínek odvezl domů a jsou na UM. Po operaci mi bylo sděleno ze žlučník je v poradku ze to byl praskly vřed který mi udělal díru do žaludku chytli to za 5 minut 12 kdyby mě neotevreli mohla jsem vykrvacet. Takže týden po cs mám řez od prsou až k pupiku. Nikomu tohle nepřeju stres pláč beznaděj už mám dole 18 kg nesmím nic jíst.
@Petka199 ahoj. Tak to je hrůza
. Tak aspoň se na to přišlo. Jinak moc gratuluju k princezně.
A jméno?
@Petka199 ahojky Petí, no hrozné. Ale máš to za sebou a miminko venku
určitě to s tou malinkou v náruči vše bude lepší a snad brzo na to vše hrozné zapomeneš. Je mi líto, že se ti to tak pokazilo.
Drž se a až se budeš cítit, ukaž nám tu tvou princeznu
![]()
@Petka199 Ahoj Peti, tak jsme na tebe všichni mysleli.Je to hrozné, jak se vám to vše tak pokazilo, ale hlavní je, že vše dopadlo dobře, malá je už na světě a hlavně v pořádku. Zdravé miminko je na světě to nejdůležitější a už budete jen spolu. Držíme moc palečky, brzo se uzdrav a pošli pak fotečku jak vám to sluší
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.