Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hopinka.8 Právě, že nás zatím nikam neposlali. Žádná imunologie, průchodnost atd. Bojím se, že použijeme všechna zbylá embrya zbytečně. Ono i z finančního hlediska. Něco našetřeno máme, ale není to bezedná studna. ![]()
@Levandule_H průchodnost a hysteroskopii si můžeš vyjednat u doktora, ne přes car
u nás v caru byla před dvěma lety za 3 tis, vyšetření průchodnosti, přes zadanku od mého dr zadarmo ![]()
Příspěvek upraven 27.03.25 v 14:59
@Levandule_H Ahojky, pardon, že se vkládám do diskuze. 🙂 Zarazilo mě, co ti CAR neudělal za vyšetření. Než jsem podstoupila IUI tak CAR trval na tom abych podstoupila průchodnost. Imunologie byla v základu vyšetření. Nakonec jsem podstoupila KET. První vklad nám nevyšel a pokud by nevyšel ani druhý, tak než by jsme šli do třetího, tak CAR trval na hysteroskopii. Právě z důvodu, aby se neplácalo s embryi. A vyšel nám druhý KET. ☺️ Budu ti držet palce ať na mrňouska čekáte co nejkratší dobu. ![]()
@Anonymní píše: Více
To je moc dobře, že máš klid
Já zatím rok po operaci také, ale je to o tom, že nejsem ve stresu, mám se fajn. Endo je strašně o stresu, tedy u mě 100%. Tak přeji, ať už se neobjeví ![]()
@Levandule_H
Nějaký CAR dělá IVF bez vyšetření? To jsem docela v šoku, nějak sjem to brala jako samozřejmost. To asi není úplně v pořádku
To bych si do dalšího KETu raději vydupala. Nebo přešla do jiného CAR. Nám automaticky udělali okamžitě všechna vyšetření. Pravda já těžká endometrioza - pruchodnost udělali při laparo operaci endo, stará bréca jsem (35 mi bylo vloni když jsme přišli do CARu), přítel nějaká procenta spermií líných a deformovaných. Tak jsme postoupili hned úplně vše, než se vůbec něco začalo dít.
Zdravím všechny ve skupince a chtěla bych se vás zeptat na takový asi trochu hloupý dotaz. Pojišťovna přispívá na 4 IVF cykly a jen se chci ujistit, jak to vlastně je. 1 stimulace a následná punkce vajíček a kultivace embryí je 1 “IVF cyklus” a z toho může (ale nemusí) vzniknout víc embryí (např. 3). A je to tak, že pokud postupně transferují všechna ta 3 embrya, pořád je to bráno jako 1 IVF cyklus a pokud nebude ani jeden transfer úspěšný, jsou pak další 3 IVF cykly (tj. další 3 stimulace, punkce a kultivace) s příspěvkem pojišťovny? Rozumím tomu tak dobře?
@Marina24 Ano, je to tak. Myslí se celé cykly IVF včetně stimulace. První ET nebo KET je pořád jakoby myšlen jako ten jeden celý cyklus IVF a další KETy z toho cyklu si pak klientka platí sama. Například za případně léky či rozmrazení (a další vylepšení, která si platí vždy sama). Pokud nevyjde, další celý cyklus IVF včetně stimulace a opět jednoho transferu je hrazen pojišťovnou (no části si vždy hradíme)…
@Hopinka.8 V zari nam akorat vzali krev a manzelovi udelali spermiogram. Tam zjistili blbou morfologii. Jinak nic. Kdyz jsem se na to ptala tak mi bylo receno, ze pruchodnost a imunologie by se delala az potom, co se vickrat nezadari. Ze u nas neni zatim potreba. Akorat, ze v tu dobu jsem myslela, ze nam IVF vyjde hned kdyz byli tak pozitivni.
V kvetnu jdu na kontrolu a chci to resit.
@Levandule_H Aha, tak možná je to asi standardní postup pokud žena nemá dřívější potraty nebo nějakou nemoc, či věk a tak. Je fakt, že mi to splňovali v podstatě všechno no. Tak držím palce, až to příště každopádně vyjde
Určitě jo ![]()
Ahoj holky, napadá mě, jestli Utrogestan dokáže podržet menstruaci i v případě neprosperujícího těhotenství? Nebo když dojde k ukončení, přijde MS i přes Utrogestan?
Pořád jenom zaměstnávám hlavu a tak mě napadlo tohle a nikde jsem to nenašla 😃
@Detatkocislodve Obojí je možný. Někdy nepřišla MS dokud jsem nevysadila (pak do 3 dnů) a třeba naposledy přišla i přes utrogestan. Takže asi se nedá spoléhat na nic.
@KokoNic @Hopinka.8 a nevím, kdo další je tu po transferu
Jak to zvládáte? Mně to teda vůbec neutíká, představa, že je ještě min. týden do testu mě ubíjí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Hopinka.8 mě už se nevrátila, tak si myslím že to bylo po porodu, protože jsem najednou při ms měla šíleně stavy, kdy mi bylo šíleně zle, po tom co odstranili ta stará loziska, ani nevím že nějakou ms mam