Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ty jo, 8 let si ani nedokážu představit. My se snažíme teď 3 roky a už mi to připadá hrozně nekonečný.
@Gracetheworld joo…taky jsem nečekala že to budeme zrovna my…myslela jsem si, že se nás to týkat nebude.
Taky jsem to tak měla. Kolem mě se kamarádkám zadařilo na první nebo druhý pokus, kolikrát i neplánovaně. Tak mě tahle myšlenka na začátku moc nenapadla. Brali jsme to tak, že tomu necháme volný průběh. Ale čas letěl a pořád nic. Máme pár let od svatby takže i naše okolí se už nějakou dobu vyptává, kdy budou děti. Každá tahle otázka zabolí.
Ahoj holky, tak po tom pozitivním prvním testu dneska bílo.
Test Intime…
Ještě dojdu pro Mama a možná Clearblue Digi.
Mám to testnou z jedné moči ( mám z rána v kalíšku) nebo až další dny?
![]()
@Detatkocislodve zkus nepít aspoň 4-5 h a můžeš udělat ještě jeden dnes. Mamatest má více barviva, je dost možné že to byl ještě ovitrell
Asi před hodinou a půl jsem měla asi 250ml kafe s mlékem.
Ovitrelle jsem neměla, jedná se o KET po 6 týdenní genetice. Mám jenom Utrogestan (3×2) a Estrofem 1-1-1
@Detatkocislodve no,to bys asi neměla sis dávat předtím kafe, to odvodňuje ![]()
Když já na něj měla výjimečně chuť, jinak mu moc neholduju.
Takže to nemám zkoušet? Čůrat půjdu tak nebo tak. Otázkou je, jestli tam bude hCG
Já jsem fakt pitomá, že jsem si udělala další. Ale pokud nejsem, tak zase nač do sebe cpát zbytečně ty hormony ![]()
@Detatkocislodve moc musí být „uleželá“ aspoň 4 hodiny a nepít nic aby tam bylo koncentrovano víc hcg
Zkusím vydržet s nečůráním a pitím co to dá.
Ještě jsem skočila pro Mama.
První foto bylo 1.testování v pondělí( tmavší foto )
2.dnesní Intime
3. dnešní Mama (světlejší)
Tak já už nevím, bojím se, aby to nebylo bio ![]()
@Elsa88 jop,je to normalni, me bolelo bricho jak na ms prubezne cely prvni trimestr, pak zas zacalo jinak😄kazdopadne kdyby si mela nejakou pochybnost nebo se objevila krev tak okamzite pohotovost.My si vyzkouseli v nedeli kolem 23 prijemnost lidi na pohotovosti
@Levandule_H Měli jsme to hodně podobné. Taky po svatbě, už před ní jsme se snažili a dlouho nic. Ten nátlak okolí byl hodně nepříjemný a měli jsme pocit, že něco „děláme špatně“, když to všem v okolí šlo hned. Sestra dokonce chtěla naplánovat těhu se mnou, už podruhé se jim to podařilo napoprvé, její prcek je už na světě a já teď po dlouhém boji teprve na začátku těhu. Člověk pak má pocit, že nic není fér. Neplodnost u nás byla na straně manžela, konečně se po náročném zákroku tese u manžela a ivf s ohss podařilo, teď jsem 8+1, ale upřímně se z toho pořád moc nedokážu radovat, protože mám strach, aby se něco nepokazilo po tom všem
pro psychiku je to hrozně náročné a kdo si touto cestou neprošel, vůbec to nedokáže pochopit. Se sestrou jsme se kvůli tomu dost odcizily, protože se mě ani nesnažila podpořit a pochopit a mě hrozně trápilo to, že řešila pupek a radosti z fotek z ultrazvuků, stěžovala si na náročnost těhotenství a mateřství, když to bylo to jediný, co jsem si přála a a my při tom řešili pořád jen vyšetření, zákroky, injekce a tak
@Detatkocislodve Ještě bych nedělala žádné závěry. První test byl mamatest a co jsem tu četla, někomu bohužel dělává duchy. Embryjko se však mohlo uchytit později a po transferu to tak může být posunuté a hcg teprve může začít růst. Dnes už bych testy nedělala, ať se tím ještě víc nestresuješ a zkusila počkat třeba 2 dny a test udělat z ranní moči, aby byl co nejpřesnější. Kolikátý den po transferu dnes jsi?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Tak tomu rozumím, tu neschopenku bych v tomto případě určitě zvazila. Přece jen teď je to docela rizikové. Měla by jsi určitě odpočívat.