Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HRgirl a muzu se zeptat jakou davku a jak dlouho? ja v 2023 2× potratila, pak dve ivf a dva transfery a nechytly se a zjistili splasenou imunitu, imunolog mi nasadil medrol a za 2 mesice jsem byla tehotna i bez ivf
@Berunkas tak to ti moc gratuluji a tiše závidím! 😏 ❤️ já brala 1-0-0 4g. Ale teď po neúspěšném KET vysazeno. Brala jsem medrol půl roku v kuse a snažili jsme se přirozeně, ale bez výsledku.
@HRgirl ja brala 14 dni 16 mg, dalsich 14 dni 8 mg a pak cca 4 tydny 4 mg, pak kontrolni krev a bylo to jakz takz takze povolil transfer akorat ze ja uz byla tehotna ale jakmile jsem otehotnela tak ty 4 mg byly uz malo (telo se fakt snazilo mrnouse zbavit) a musel mi to zas zvednout, vysazovala jsem to skoro v 6.mesici. A vis jaky konkretni problem tvoje imunita ma?
@Berunkas gratuluji
@HRgirl no jak to čtu, tak treba je opravdu problém jen v malém množství léků… zkus to probrat pred tim dalším KETem v CARu ![]()
@Berunkas ja mám buněčnou imunitu, medrol je jen,,berlička,,. Údajně bych musela brát šílené dávky, abych imunitu otupila. Už tak jsme rádi, že jsme měli 3 embrya. KET by měl imunitní reakci obejít, ale není to jisté. 🫤
Ahojky holky. V pondělí jsem byla na OPU, dnes jsem 23. DC a teď jsem zakrvacela jako pro normálně silne MS. Je možné, že je to fakt MS a dřívějším termínem?
@Soncak je to možné, mě dávali Duphaston (teď nevím přesně ten název) právě, aby MS přišla déle… ale někdy prý přijde i přes prášky dříve..
@Jane486 já prášky nedostala, protože se bude mrazit, takže nebylo potřeba pry
@Soncak asi mají všude jiny postupy, u me se taky mrazilo a dali mi je… tak to bude opravdu asi MS
@Jane486 asi ano, každá klinika to bude mít trochu jiné no. Uvidím, jak zítra bude vypadat 🤣. V pondělí mám kontrolu, tak uvidíme. Snad by ovulace přišla i brzy, třeba mi ji popoženou. Mám PCOS 🙈
@HRgirl ja svoje nk bunky ketem neoblbla, vyrazily do boje hned ze startu a nenechaly embryo ani zavrtat, krom nejakych vseobecnych nk bunek je u me nejvetsi prusvih v aktivaci nk bunek stimulovanych trofoblastem.To mas zjisteno jen v car nebo od imunologa?
@Soncak ja po opu dostala ms asi za 5 dni, vychazelo to cca 19 DC takze muze se stat
@Soncak píše: Více
Pokud ti nedali progesteron (duphaston, utrogestan), tak je to normální a měla by to být normálně ms.
Když je OPU, tak pak tam není žádný folikul který by mohl prasknout, tím pádem pak nevzniká žluté tělísko a netvoří se progesteron, což je to co brání spuštění ms.
Držím palce abyste mohli mít no nejdříve transfer ![]()
@Berunkas na imunitu jsem byla v ÚPOM v Podolí i s manželem. Imunitní reakce je vázaná na cizí buňky - přirozeně otěhotnět možnost není, tedy ne s manželem 😞 to o čem píšeš ty, testovali ale neprokázalo se. Takže já mám ještě něco spešl.😀
Volali mi teď z laboratoře. Z těch 5 embryi jsou 3 ukázkové a 2 ještě nechají do zítřka, jestli dorostou, že teď jsou jakoby o den opožděně. Prý jim ale dobře zvedám prumer úspěšnosti 🤣
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.