Já chci zhubnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
25.3.12 23:03
@Anonymní píše:
A kolik se platí?Nebo jak to funguje?

Kolem tisícovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.3.12 23:07

Na těch stránkách si dost přečteš…pochopíš…a ostatní je na tobě. Ano, je to o pravidelných dávkách, vyvážených porcích, ale také o počtu bílkovin a sacharidů..Však se koukněte. Není to reklama, ale jen to, že jsme sama na tohle neměla vůli, ale po manuálu, co jsem dostala, je to jednodušší
Dobrou noc !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.12 23:11

Já bych řekla, že nejzdravější jídelníček mají malé děti. Každý den zeleninku, ovoce, mléčné výrobky… :lol: Co takhle začít jíst s dítětem zhruba to samé :nevim: Naučíš se aspoň jíst pravidelně, dokopeš se jíst zdravěji. Než si nechávat dělat jídelníčky, radši bych nejdřív zkusila zdravý selský rozum :nevim: Stejně i s jídelníčkem se musíš hlídat, ovládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.12 23:12
@Gladys píše:
Já bych řekla, že nejzdravější jídelníček mají malé děti. Každý den zeleninku, ovoce, mléčné výrobky… :lol: Co takhle začít jíst s dítětem zhruba to samé :nevim: Naučíš se aspoň jíst pravidelně, dokopeš se jíst zdravěji. Než si nechávat dělat jídelníčky, radši bych nejdřív zkusila zdravý selský rozum :nevim: Stejně i s jídelníčkem se musíš hlídat, ovládat…
:palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.3.12 23:12

@Gladys to je pravda.....když si dám stejný oběd jako prcek a v malé porci, taky je to na váze znát…
k večeři bych asi každý den kaši nedala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.3.12 23:15

Gladys radí moc dobře :palec:
Pokud jíš jak vrabec a přesto jsi obézní, tak si prostě podvyživená.
V první řade musíš začít jíst. 5 - 6× denně jídlo, pitný režim, pohyb.
Redkuční režim: Výdej vyšší jak příjem, přičemž příjem nesmí klesnout pod bazální metabolismus. K bazálu se většinou přidává 1000 - 2000 kJ, dle denní aktivity

Příklad jídelníčku: (kopíruji z jiné diskuze)
Na žádost se pokusím dát dohromady příklad gramáží jednotlivých jídel, které během dne sníte. Je to velmi orientační, protože každá jste jiná, máte jinou výšku, jinou váhu, jiný bazální metabolismus, ale plus minus by se tím snad držet dalo.

Snídaně:
cca 100-120g pečiva (2ks kaiserky, 2 plátky chleba)
cca 70-80g ovesných vloček či sypaného musli, dobré vlákniny

cca 50-60g kuřecí šunky
cca 80g cottage
cca 40g eidamu 20-30% tuku
cca 50g tvarohu
cca 160-180g bílého jogurtu

Dopolední svavčina:
doporučují se 2ks ovoce, já si ale dávám většinou 1ks (když je třeba kiwi, tak si dám dvě), pokud máte dopoledne hlad, dejte si 1ks ovoce a k tomu bílkovinu - tvaroh, jogurt, cottage, aj.

Oběd:
cca 70-80g těstovin, kuskusu, pohanky a rýže v suchém stavu
cca 250g brambor

u masa se pohybuje gramáž v rozmezí od 120-150g s tím, že více se dává vepřového, které má menší obsah bílkovin na 100g. Ovšem vepřové maso by se mělo v jídelníčku objevovat vyjímečně a když už, tak z kýty nebo panenky. Pokud si dáte rybu, tak bez problémů si můžete dát 150g ryby.

Odpolední svačina:
1ks pečiva a k tomu 2 plátky šunky, 1 plátek eidamu, k tomu nějaká zelenina
ovocný tvaroh (to balení má asi 130g), bílý jogurt (150g), cottage 100g. Pokud nedáváte pečivo, tak dejte 2ks knackebrotu nebo bonavita chleba. Můžete také asi 50g musli či ovesných vloček.

Večeře:
poloviční gramáž přílohy jak u oběda, gramáž masa kolem 120-130g, přidejte zeleninu ;-)

Znovu zdůrazňuju, že je to hodně orientační. Například Lucie Luciferová bude mít gramáže trochu menší, protože je jí méně. Obecně platí, že čím víc vás je, tím více tělo potřebuje, aby bylo v pohodě. Taky pečivo mažte buď kvalitním rostlinným tukem, žervé či lučinou linie. Dobré jsou také různé tofu a tvarohové pomazánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.3.12 23:18

No a doufám, že to nebude bráno jako agitace (již jsem byla nařčena), ale můžu ti nabídnout členství ve skupině na FB, jmenuje se Hubnutí bez blbnutí. Máme tam i výživovou poradkyni. Většině holek, co přišly, tak jsme i dobře poradily. Úspěchy tam máme taky. Když se to někomu nelíbilo, tak prostě zase odešel.

(jenom pro pořádek, nové členy nepotřebujeme, je nás už přes 50)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.12 23:22
@Lenka512 píše:
@Gladys to je pravda.....když si dám stejný oběd jako prcek a v malé porci, taky je to na váze znát…
k večeři bych asi každý den kaši nedala :roll:

uznávám, že večerní kašičku bych asi taky nedávala každý den :lol: Ale tak co budeš dávat, až prtě nebude chtít kaši :nevim: Ona kaše z dietářského hlediska by měla být když už, tak ráno :think: Protože to jsou sacharidy, večer by spíš měli být bílkoviny, takže kousek masa, k tomu zelenina. Nebo třeba polívku od oběda a k tomu namíchat salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.3.12 23:27

Já tedy nejsem holka ale poradit ti můžu. Předně je třeba se smířit s faktem že žádná dieta nefunguje. Tak na všechny diety zapomeň a máš vyhráno. Za druhé je nutno přistoupit k redukci nadvahy komplexně - není to jen otázka zmeny jídelníčku nebo pohybu. Aby z těla odešly tuky (předpokládám že se nechceš zbavit svalů) je potreba telo na to připravit. To znamená uvést ho do stavu v Irenu rovnováhy. Jinak se bude bránit a tuky nepustí. Potom je hlavní jíst pravidelně nejméně 5× denně aby se metabolismus nezastavil. Není až tak dulezite sestavovat nejaký konkretni jídelníček, spíše je třeba vědet co jíst nesmím. A sem například patrí
Mléčné výrobky. Také bys nemela jíst výrobky z bílé mouky a k masu vždy jen zeleninu, nikoli brambory. Mají vysoký glykemický index. Nejdůležitější je ale pitný režim. 3 litry denně, z toho polovina čistá neperlivá voda a polovina balónkový čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.12 23:31

Balónkový čaj? :roll:
Nejíst mléčné výrobky? No však, vždyť ženy s osteoporozou jsou tak křehké :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.3.12 23:38

Tak myslim,ze ti tu uz poradili,ze zakladem je jist pravidelne 5 krat denne a hodne pit..Proste nesmis mit hlad…Hlavne myslim,ze zadna dieta neni bez jojo efektu,potrebujes zmenit zivotni styl,ne najet na mesic na nejakou dietu..A taky pohyb,jinak se ty kilca moc hybat nebudou..Zadne zazracne pilulky,naplasti ani caeje nefunguji,bohuzel..Posilam odkaz na jinou diskuzi,je tam jidelnicek na 60 dni sestaveny P.Havlickem,porad jste to ,co jite..Tam najdes nejaky napady,jak by to asi melo vypadat.Hodne zdaru.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
25.3.12 23:46

Já shodila si za půl roku 14 kg a jenom tím, že jsem jedla poslední jídlo, tak 3-4 hodinky před spaním a večer vůbec ze začátku nemlsat a když to nemůžeš vydržet, tak zobat nějaká semínka.Teď jsem na ho kašlala a z těch 14 už je jenom 8, tak budu jmuset zas trochu shodit, aspoň 3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.3.12 23:50

@Paťka08 no počkej, takže z těch 14ti už máš 6 nahoře?
A u zakladatelky je problém v tom, že nejí pravidelně, vůbec nemá snídani a svačinky. Myslím, že v tomhle případě omezení sladkého a jídlo 3 - 4h před spaním moc nepomůže… Btw. doporučení je poslední jídlo 2 - 3 hodiny před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
25.3.12 23:53
@omites píše:

jj.jsem to teď neřešila.Dneska večer jsem stoupla na váhu a divila jsem se teda, ale na oblečení to vidět není, že by mi bylo malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
25.3.12 23:55
@omites píše:
A u zakladatelky je problém v tom, že nejí pravidelně, vůbec nemá snídani a svačinky. Myslím, že v tomhle případě omezení sladkého a jídlo 3 - 4h před spaním moc nepomůže… Btw. doporučení je poslední jídlo 2 - 3 hodiny před spaním.

A chce to snídat.Aspoň jednu housku s něčim, nebo plátek chleba.Sladký to je jasný, když se hubne.Při správném jídelníčku sladké tělu neschází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková