Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se zeptat kdy jste kojence zacali nechat spat celou noc? Nas ma dnes 28dnu, od porodnice pribral pres kilo!
UM nema problem. Driv se budil kazde 3h na jidlo, ted tak posl. tyden vydrzi byt i 4h vzhuru. V noci by spal celou noc ale ja ho max. po 5h budim na mleko- muzu ho uz nechat spat dele?
Děti jsem v noci budila jen do té doby, než dosáhly třech kil. Nikde nepíšeš, že bys měla nedonošenečka, takže ho klidně nechej spát, jak sám chce.
@Raddkka nech ho chrupkat, neboj se o něj.. když kluk spal, tak jsem nikdy nebudila
evidentně je spokojen ![]()
@Raddkka pokud prospívá nebudila bych ho, syn byl první dva týdny na JIRP, kde tedy byl režim a musela jsem ho po 3 hodinách budit, přišli jsme domů a on spal téměř celou noc, byla jsem z toho celkem v šoku, ale dr. říkala, že když prospívá, tak by nebudila, tedy syn byl kojený
@Daduka V porodnici právě říkali že v kuse může spát max. 5h jednou denně ale příjde mi škoda ho už budit. Vidím kolik hodin je přes den vzhůru.
@Raddkka Těch 5 hodin platí v porodnici a prvních pár dní doma. Pokud už je mu měsíc a prospívá, tak bych ho v noci rozhodně nebudila! To je škoda. Jen ať chrupká a zvyká si, že noc je na spaní.
@Raddkka nikdy jsem malého nebudila, kdyz mel hlad vzdy se vzbudil sám. ![]()
@Raddkka mmchdm, užívej si, že spí.. u nás tohle krásné období trvalo jen asi měsíc a bylo to bájo.. pak se začal budit až moc často ![]()
@Raddkka, nechat spát a užívat si celé prospané noci.
Jinak to máš nařízený budík, že ho budíš po 5 hodinách? Já jen, že kdyby mě děti nevzbudili, tak spím, ale já to štěstí měla až ve 4 letech staršího a zároveň 2 letech mladšího, dříve ne.
@Raddkka pokud pribira tak ano, pokud ne, je lepsi budit
taky sveho syna nechavam spinkat ![]()
Male byly asi tak dva mesice, a nechala jsem ji, az si rekne sama. Takze ze zacatku jsme meli taky rezim kazde tri hodiny, a i ona se tak nejak priprobudila, a postupne se to prodlouzilo. Od te doby spi 6-8 h v kuse. Kdyz ma hlad neprobudi se cela (proste zacne pobroukavat, poknukavat), dobre ji slysim, ze by rada jidlo, tak sup lahev (ma porad zavrena ocicka), vypije lahev a spi dal:-))
@Raddkka Nebudila jsem nikdy. V porodnici se budil sám +- ty tři čtyři hodiny, doma už spal déle a do 4 měsíců dával klidně 7-8 hodin v kuse.