Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 Nebo spíš mají odhad na to, co by stejně skončilo odložené… protože v předávacím protokolu nic o dřevu není, ti co ho odvezli budou tvrdit, že jim ho původní majitel dal / prodal, původní majitel to potvrdí taky, protože podle popisovaného chování neshodí toho svého známého (a dost možná mu to dřevo fakt dal) a zakladatelka bude tvrdit, že ji majitel řekl, že dřevo patří k domu… a neprokáže se z toho nic.
Ono kdo ví, jestli je vůbec podvodník někdo z nich, teoreticky to mohlo být i tak, že majitel to dřevo někomu na podzim fakt slíbil, mezitím na to zapomněl, takže řekl, že jim nechává všechno, ten dotyčný mu to v telefonu připomněl a majitel místo toho aby se zakladatelce omluvil, tak přestal brát telefon, což znamená, že je nevychovaný či srab, ale nemusí to znamenat, že je podvodník, neb podvod musí být úmyslný.
@kacenka8 Chtěli 500 Kč za kus, stromky kolem 150 cm. Byly nasázené v tak nešikovných rozestupech, že by nevytvořily souvislý živý plot, ale zase mezi sebou neměly dost místa, aby se dala rostlinka přidat, takže se nám nechtělo dát 9 000 Kč za něco, co nikdy nebude podle našich představ.
@Michelle_M píše:
@kacenka8 Chtěli 500 Kč za kus, stromky kolem 150 cm. Byly nasázené v tak nešikovných rozestupech, že by nevytvořily souvislý živý plot, ale zase mezi sebou neměly dost místa, aby se dala rostlinka přidat, takže se nám nechtělo dát 9 000 Kč za něco, co nikdy nebude podle našich představ.
tolik bych taky nedala ani náhodou
docela čumim že si to i odstranili
asi měli nervy že nedostali ještě za to zaplaceno.
@kacenka8 píše:
tolik bych taky nedala ani náhodoudocela čumim že si to i odstranili
asi měli nervy že nedostali ještě za to zaplaceno.
A proč hned ve všem vidět to špatné, tak prostě byli jejich, za požadovanou cenu je nový majitel nechtěl, tak si je prostě vzali a zasadili na své nové zahradě…
@j.a.n.i1 píše:
@Kobliha51 Nebo spíš mají odhad na to, co by stejně skončilo odložené… protože v předávacím protokolu nic o dřevu není, ti co ho odvezli budou tvrdit, že jim ho původní majitel dal / prodal, původní majitel to potvrdí taky, protože podle popisovaného chování neshodí toho svého známého (a dost možná mu to dřevo fakt dal) a zakladatelka bude tvrdit, že ji majitel řekl, že dřevo patří k domu… a neprokáže se z toho nic.
Ono kdo ví, jestli je vůbec podvodník někdo z nich, teoreticky to mohlo být i tak, že majitel to dřevo někomu na podzim fakt slíbil, mezitím na to zapomněl, takže řekl, že jim nechává všechno, ten dotyčný mu to v telefonu připomněl a majitel místo toho aby se zakladatelce omluvil, tak přestal brát telefon, což znamená, že je nevychovaný či srab, ale nemusí to znamenat, že je podvodník, neb podvod musí být úmyslný.
Slušný člověk by reagoval. Takhle, jak to vysvětluješ ty, to v Čechách prostě chodí. On to vlastně nikdo nemyslel zle a republika je rozkradená. A kdo shoří v jedné firmě, založí druhou a krade dál. A to vše vlastně neúmyslně. On si myslel, že to vyjde a ono to nevyšlo. A tisíc lidí nemá kde bydlet, dalším nikdo nevrátí peníze. A u těch malých parchantů to začíná. I ta paní, které jsem prodala boty na lyže a s cenou souhlasila, najednou přijde, že by chtěla slevu. Člověk by fakt
Slovo už tady neznamená nic a kdo ho dodrží, je svatý. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Přesně jak píšeš, tak nám to policisté řekli taky.. že by nás to akorát stálo peníze za případné soudní tahanice a nic by se pravděpodobně neprokázalo, protože na to žádný oficiální papír nemáme. Ale tak zkusili jsme, co šlo, máme čisté svědomí a poučení do budoucna.
@Kobliha51 píše:
Slušný člověk by reagoval. Takhle, jak to vysvětluješ ty, to v Čechách prostě chodí. On to vlastně nikdo nemyslel zle a republika je rozkradená. A kdo shoří v jedné firmě, založí druhou a krade dál. A to vše vlastně neúmyslně. On si myslel, že to vyjde a ono to nevyšlo. A tisíc lidí nemá kde bydlet, dalším nikdo nevrátí peníze. A u těch malých parchantů to začíná. I ta paní, které jsem prodala boty na lyže a s cenou souhlasila, najednou přijde, že by chtěla slevu. Člověk by faktSlovo už tady neznamená nic a kdo ho dodrží, je svatý.
Slovo už drží málokdo no, ale o tomto bývalém majiteli se po obci všeobecně ví, jaký je, stačilo promluvit se sousedy a máme jasno, škoda, že jsme to neudělali dřív.
@j.a.n.i1 píše:
A proč hned ve všem vidět to špatné, tak prostě byli jejich, za požadovanou cenu je nový majitel nechtěl, tak si je prostě vzali a zasadili na své nové zahradě…
No hele trochu uražený byli ![]()
@Paola21 píše:
Slovo už drží málokdo no, ale o tomto bývalém majiteli se po obci všeobecně ví, jaký je, stačilo promluvit se sousedy a máme jasno, škoda, že jsme to neudělali dřív.
Já koupila domek se vším, co tam leží a běží. Pak přišli příbuzní prodávající, že by paní chtěla elektrickou troubu, dala jsem jí, pak chtěli sekačku na trávu - tu už jsem jim nedala, protože by u toho určitě neskončilo. Měli si to vzít před prodejem, bylo by mi to jedno. Hlavně ta sekačka mě dojala, protože paní bydlela v paneláku a tu sekačku určitě nechtěla pro sebe. Člověk aby byl jako dráb, protože když není, hned se ho pokusí někdo ošulit. ![]()
Myslím si, že spíše byli líní to sepisovat a nebo kdovíjak jsou hodnocení za počet přestupků. Jako poučení je to taky dobré. Pořád a pořád mě to štve, co jsme to za lidi. Že snad každý třetí z nás Čechů je zloděj a podvodník. Člověk upadne na ulici a hned jde kolem zloděj a okrade ho. Například. Je mi z toho smutno.