Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dvouletou, doma je to čím dál tím horší. Takže denně, pokud není extra hnusný chcavec.. Dopoledne chodíme na nákupy, odpoledne na hřiště nebo prostě lítat. Občas do koutku.
Chodíme denně 1-2×. I když je jakékoliv počasí, aspoň hoďku před obědem. JAk začla zima, jsou holky nějaký ukňouranější, takže odpolední procházky zkracujem na 1-1,5hod, v létě jsme bývali/y o hodinu dýl.
@bjetuschka my mame navic i tragicky prostor pro kocarky a handrkujeme se se sousedkou, ktera nam to tam blokuje jizdnim kolem, takze obcas i toto me odrazuje v tom jit ven vickrat denne, proto volim tu moznost vypadnout a byt venku co mozna nejdele, jinak obcas chodim s nositkem ![]()
Každý den minimálně jednou. Když bylo hezky, chodili jsme pěšky ráno do školy/školky, nebo pak jsme šly pěšky ze školy/školky. Popřípadě ještě jdeme odpoledne na hřiště/někam na návštěvu atd., a nebo si děti hrají na zahradě.
Snažím se je každý den vytáhnout někam ven, holky ve školce bývaj venku a starší děti mají zase fyzické vybití na kroužcích, takže to až tak není potřeba, ale malé holky potřebují hodně pohybu, někdy jsme venku půl hoďky, někdy třeba tři, podle množství času.
Pokud jde o léto, jsme venku prakticky neustále, ať už to je zahrada, návštěvy, či různé výlety.
Teď mě štve, že se brzy začíná stmívat, takže těch možností tolik není. Jinak o víkendech vyrážíme na výlety společně s manželem, ten je hlavní aktér, mě se mnohdy ani na ty jeho tůry s miminem nechce
.
Doma děti taky pořád něco vymýšlí, vyrábí, staví, proto doma udržujeme organizovaný chaos
.
Jsem v šoku ženy
tak hodně venku? je vás většina!
Kdy vaříte a kdy uklíze a tak ![]()
ale když se tak zamyslím a jste venku, tak ten bordel nemá kdo udělat ![]()
@Nina Filipi píše:
Jsem v šoku ženy![]()
tak hodně venku? je vás většina!
Kdy vaříte a kdy uklíze a tak![]()
ale když se tak zamyslím a jste venku, tak ten bordel nemá kdo udělat
@Lama Lama píše:přesně tak.
A co děláš ty celý dny doma.![]()
Já bych doma děti zabila.
vařim bud večer nebo těsně před obědem, rychlovky jsou do půl hodiny.
jak často? podle počasí a potřeby. Stejně tak délka pobytu. V létě klidně 3 hodiny dopo, 3 hodiny i dýl odpo, na chatě jsem je vykopla z chaty v 8 ( ideálně až v 9) ráno a dovnitř šli v 10 večer spát. Te´d mi to přijde nejblbější období- co venkumladší teď má pitomý období, v šátku nevydrží, chodit jí nebaví. A mě nebaví ani zimou nevydržim stát na hřišti dýl jak hodinu. Takže chodíme 2× denně, dopo bud 3/4 hodiny na hřišti nebo nějaký výlet, to se pak protáhne na 2-2,5 hodiny. Pak v poledne tam a zpátky pro staršího do školky, tak 20 min. A odpo už jen něco kratšího 3/4 hodiny. Už se těším na sníh, to zas je program drobet lepší.
já jsem venku s malou odpoledne po spinkání tak 1 - 1,5hod.; když se hecnu tak 2hod. ale to jsem zmrzlá jak preclík ![]()
@Nina Filipi píše:
já jsem venku s malou odpoledne po spinkání tak 1 - 1,5hod.; když se hecnu tak 2hod. ale to jsem zmrzlá jak preclík
a kolik jí je?
Dopo nechodíte?
co tam děláš. jen tak z bůhdarma zouzat po okolí bych taky nevydržela. J8 lovím kešky, s cílem se to hned líp dá. 2 hodiny uběhnou ani nevím jak.
@Nina Filipi píše:
Ahoj maminy, zajímalo by mě, jak často chodíte s dětmi ven.
Je jedno jak starýma, zkrátka jak často chodíte ven?P. S.: pokud máte dítě cca 6měsíců kam chodíte a na jak dlouho? mám pocit že jsem už objezdila všechno stokrát dokola…
podle počasí, ale snažím se denně. jen když prší a nebo hodně mrzne tak nejdeme. S mimčama jsem chodila dopoledne i odpoledne, tak na tu 1-2h, přes léto i déle, v zimě méně. Teď už chodí do školky, takže dopoledne jdou ven se školkou, odpoledne se mnou.
@Lama Lama píše:
a kolik jí je?
Dopo nechodíte?
co tam děláš. jen tak z bůhdarma zouzat po okolí bych taky nevydržela. J8 lovím kešky, s cílem se to hned líp dá. 2 hodiny uběhnou ani nevím jak.
je ji 7,5měsíce ![]()
brouzdám zbůhdarmáč, většinou po parku
@Nina Filipi píše:
je ji 7,5měsíce
brouzdám zbůhdarmáč, většinou po parku
to bych zdrhla po půl hodině.
![]()
@Nina Filipi píše:
@Lama Lama a co chceš dělat, no
Já tenkrát byla v nějaké korespondenční soutěži sprtovců a trhala rekordy v chůzi.
Teď chodím na kešky a rvů si vlasy, že jsem s tím nezačala už dávno. Cílů je mraky. Lepší je to s nošením než s kočárkování.
@Nina Filipi Už od malinka denně (až na nějaké ty vyjímky z důvodu nemoci průdušek či teplot)a co nejvíc času lze, třeba v létě a při babím létě i 9,10h vkuse
výlety, různá hřiště, rybníky, bazény, a když byl malinkej, nesnášel kočár do 7měs., byl to pech, tak to byly trasy skutečně jen v okolí bydliště po dobu kdy aspoň trochu zabral, to bylo fakt na palici. Chodila jsem s ním za každého počasí (smog u nás nebývá)i do -10 st. na půl hoďky, za deště, zkrátka co nejvíc.
@michee to jsme na tom stejně, sice nemám problém s „parkováním“, ale musím sjet schody, vymotat se na debilním prostoru a už to oblíkání doma…
Prostě vypadnu, jsme venku tak dlouho jak to jen jde a pak když už přijdu domů, tak znova nikam nejdu.