Jak často nad něčím přemýšlíte?

565
18.9.11 20:42

Jak často nad něčím přemýšlíte?

Ahoj, na vysvětlení - dneska jsme se s manžou bavili, že jak já, tak moje máma i jeho máma, než usneme, tak pořád musíme nad něčím přemýšlet. Různě rozkládáme co a jak. A pak nám třeba hodinu i víc trvá, než usneme. Kdežto manža zalehne a spí. A pak jsme se začali bavit, jak to máme s přemýšlením přes den. Třeba já musím pořád nad něčím přemýšlet. Třeba když dělám jednotvárné věci - krmím, přebaluju, dohlížím, když si děcko hraje, řídím auto … prostě pořád nad něčím přemýšlím. Co a jak a proč a kdyby tak nebo onak. Stejně nakonec nic nevymyslím. Kdežto manža říká, že když dělá to či ono, tak prostě dělá tu věc a na víc nemyslí. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9995
18.9.11 20:48

Čím víc nechci přemýšlet tím víc přemýšlím a samozřejmě hlavně nad věcma, který mě trápí a pochopitelně taky nic nevymyslím, takže úplně zbytečně :nevim: :wink: Večer usnu jedině nad knížkou, protože jak začnu přemýšlet, tak se do toho zamotám a neusnu. No blbákov na entou. Někdy si říkám,že mám v mozku ještě nějak moc volnýho místa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, když tam pořád přehazuju ty kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.9.11 20:52

Ano, taky přemýšlím pořád, uvažuju, plánuju, vzpomínám, rozebírám. Někdy se večer tak umyslím, že třeba pak div nebrečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
18.9.11 20:54

:mavam: Taky se umim zabavit svyma vlastnima myslenkama, srotuje mi to v hlave porad. Vecer padam unavou, jakmile zalehnu, nestihnu si zapremyslet :mrgreen: Parkrat se mi i podarilo vypnout, ale pripadam si divne, jen sedet a cucet :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
18.9.11 21:06

Pořád i při různých čínostech i před spaním. Kdežto můj chlap se převalí a spí. Někdy mu to docela závidím… Ale co se dá dělat, ženská prostě musí naplánovat mnohem víc věcí;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
18.9.11 21:08

Přemýšlím neustále..nejvíc samozřejmě před spaním :zed: :zed: …kolikrát usnu fakt až třeba za dvě tři hodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
18.9.11 21:17

A teda přítel to má teda tak, že lehne a usne :mrgreen: klasika…a nejvíc mě dostává, když vedeme debatu, kterou ve finále JÁ považuju za nedořešenou a on prostě stejně usne!! V klídku a pohodě…a já čumím další hodinu do zdi :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
18.9.11 21:20

Mám to taky tak. Snažila jsem se v rámci jakési meditace na nic nemyslet (nebo třeba jenom na krásný zdravý strom a nic jiného), a nedokázala jsem to.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.9.11 21:20

Nejdřív jsem chtěla vtipně odpovědět, že se snažím stále přemýšlet. :-) Ale............ vlastně poslední dobou si říkám, že u každé věci, kterou dělám, myslím na něco jiného. Při aerobiku myslím na školu, při škole nad víkendem, u tv nad dětma, a pořád a pořád. Nevěnuju se myšlenkama věci, kterou dělám. Ale už to má negativní následky. Pořád něco chystám a jak chystám víc věcí najednou, nevím, kam jsem co dala. A to dost často.

Dřív - před dětma jsem od přemýšlení před spaním často nemohla usnout klidně i celou noc. To mě třeba děti spolehlivě odnaučily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
18.9.11 21:23

Ahoj,
tak u nas je to uplne stejne jako u vas. Nechapu, ze manzel nad necim nepremysli. Uplne me tim vytaci, kdyz se ho zeptam o cem premysli a on rekne, ze o nicem. :-D
Podle mne to maj holt zensky jinak. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4705
18.9.11 21:24

nešilte ženský, žijte v přítomnosti a přemýšlení si nechte na „volno“ - jízdu autobusem, chůzi apod, prostě nezáživný činnosti…
Moje matka přemýšlí tak, že usíná ve tři ráno po třech diazepanech, který nezabíraj. Přes den je jak blbá a přemýšlí i nad pracovními výkazy mého otce. Je to teror, pro okolí a pro ní myslím taky, ač to nepřizná a bere se jako KING, který má všechno na starosti.
Já mám naštěstí migrény, takže chvíle, kdy to v hlavě přehvízdnu, mám spolehlivě zmapovaný. Mám stopku jak hrom.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
18.9.11 21:34
Scarlett2011 píše:
Ahoj,
tak u nas je to uplne stejne jako u vas. Nechapu, ze manzel nad necim nepremysli. Uplne me tim vytaci, kdyz se ho zeptam o cem premysli a on rekne, ze o nicem. :-D
Podle mne to maj holt zensky jinak. :nevim:

Naprosto stejný. třeba ležíme nikdo nic neříká a mě jede hlavou:ráno musím vyžehlet kalhoty, mám vytažený vepřový,ale co z něj asi řízky ne smažený nechci tak asi guláš ale co k němu, brambory nebo knedlík, po knedlíku se tloustne, něco tady bzučí, to bude komár sakra to budeme zase poštípaní, ......atd a můj chlap leží stejně a když se ho zeptám na co myslí tak mi řekne na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
18.9.11 21:37

to jsme my ženský, myslím, že to máme prostě trochu jinak nastavený než chlapi :-) Já se třeba přímo vyžívám ve večerním přemýšlení :-) ..a pak se mi začnou míchat myšlenky se začínajím snem a vznikají takový hovadiny jako že musim zitra na poštu kvůli králíkům co nosí červený lodičky a tak :-) to už je fakt znamení, že musim vypnout a usnout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3174
18.9.11 21:44
Verca182 píše:
to jsme my ženský, myslím, že to máme prostě trochu jinak nastavený než chlapi :-) Já se třeba přímo vyžívám ve večerním přemýšlení :-) ..a pak se mi začnou míchat myšlenky se začínajím snem a vznikají takový hovadiny jako že musim zitra na poštu kvůli králíkům co nosí červený lodičky a tak :-) to už je fakt znamení, že musim vypnout a usnout :pankac:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to bych chtěla vidět ty králíky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
18.9.11 21:48

Premyslim taky porad,nejhorsi to je pred spanim,pak to trva hodne dlouho nez usnu.Pritel to ma taky ze zalehne a spi ale ja musim porad nad nicim badat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová