Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, na vysvětlení - dneska jsme se s manžou bavili, že jak já, tak moje máma i jeho máma, než usneme, tak pořád musíme nad něčím přemýšlet. Různě rozkládáme co a jak. A pak nám třeba hodinu i víc trvá, než usneme. Kdežto manža zalehne a spí. A pak jsme se začali bavit, jak to máme s přemýšlením přes den. Třeba já musím pořád nad něčím přemýšlet. Třeba když dělám jednotvárné věci - krmím, přebaluju, dohlížím, když si děcko hraje, řídím auto … prostě pořád nad něčím přemýšlím. Co a jak a proč a kdyby tak nebo onak. Stejně nakonec nic nevymyslím. Kdežto manža říká, že když dělá to či ono, tak prostě dělá tu věc a na víc nemyslí. Jak to máte vy?
Čím víc nechci přemýšlet tím víc přemýšlím a samozřejmě hlavně nad věcma, který mě trápí a pochopitelně taky nic nevymyslím, takže úplně zbytečně
Večer usnu jedině nad knížkou, protože jak začnu přemýšlet, tak se do toho zamotám a neusnu. No blbákov na entou. Někdy si říkám,že mám v mozku ještě nějak moc volnýho místa
, když tam pořád přehazuju ty kraviny.
Ano, taky přemýšlím pořád, uvažuju, plánuju, vzpomínám, rozebírám. Někdy se večer tak umyslím, že třeba pak div nebrečením.
Taky se umim zabavit svyma vlastnima myslenkama, srotuje mi to v hlave porad. Vecer padam unavou, jakmile zalehnu, nestihnu si zapremyslet
Parkrat se mi i podarilo vypnout, ale pripadam si divne, jen sedet a cucet
![]()
Pořád i při různých čínostech i před spaním. Kdežto můj chlap se převalí a spí. Někdy mu to docela závidím… Ale co se dá dělat, ženská prostě musí naplánovat mnohem víc věcí;-)
Přemýšlím neustále..nejvíc samozřejmě před spaním
…kolikrát usnu fakt až třeba za dvě tři hodiny ![]()
A teda přítel to má teda tak, že lehne a usne
klasika…a nejvíc mě dostává, když vedeme debatu, kterou ve finále JÁ považuju za nedořešenou a on prostě stejně usne!! V klídku a pohodě…a já čumím další hodinu do zdi ![]()
Mám to taky tak. Snažila jsem se v rámci jakési meditace na nic nemyslet (nebo třeba jenom na krásný zdravý strom a nic jiného), a nedokázala jsem to.. ![]()
Nejdřív jsem chtěla vtipně odpovědět, že se snažím stále přemýšlet.
Ale............ vlastně poslední dobou si říkám, že u každé věci, kterou dělám, myslím na něco jiného. Při aerobiku myslím na školu, při škole nad víkendem, u tv nad dětma, a pořád a pořád. Nevěnuju se myšlenkama věci, kterou dělám. Ale už to má negativní následky. Pořád něco chystám a jak chystám víc věcí najednou, nevím, kam jsem co dala. A to dost často.
Dřív - před dětma jsem od přemýšlení před spaním často nemohla usnout klidně i celou noc. To mě třeba děti spolehlivě odnaučily.
Ahoj,
tak u nas je to uplne stejne jako u vas. Nechapu, ze manzel nad necim nepremysli. Uplne me tim vytaci, kdyz se ho zeptam o cem premysli a on rekne, ze o nicem. ![]()
Podle mne to maj holt zensky jinak. ![]()
nešilte ženský, žijte v přítomnosti a přemýšlení si nechte na „volno“ - jízdu autobusem, chůzi apod, prostě nezáživný činnosti…
Moje matka přemýšlí tak, že usíná ve tři ráno po třech diazepanech, který nezabíraj. Přes den je jak blbá a přemýšlí i nad pracovními výkazy mého otce. Je to teror, pro okolí a pro ní myslím taky, ač to nepřizná a bere se jako KING, který má všechno na starosti.
Já mám naštěstí migrény, takže chvíle, kdy to v hlavě přehvízdnu, mám spolehlivě zmapovaný. Mám stopku jak hrom.
NiKi
Scarlett2011 píše:
Ahoj,
tak u nas je to uplne stejne jako u vas. Nechapu, ze manzel nad necim nepremysli. Uplne me tim vytaci, kdyz se ho zeptam o cem premysli a on rekne, ze o nicem.
Podle mne to maj holt zensky jinak.
Naprosto stejný. třeba ležíme nikdo nic neříká a mě jede hlavou:ráno musím vyžehlet kalhoty, mám vytažený vepřový,ale co z něj asi řízky ne smažený nechci tak asi guláš ale co k němu, brambory nebo knedlík, po knedlíku se tloustne, něco tady bzučí, to bude komár sakra to budeme zase poštípaní, ......atd a můj chlap leží stejně a když se ho zeptám na co myslí tak mi řekne na nic.
to jsme my ženský, myslím, že to máme prostě trochu jinak nastavený než chlapi
Já se třeba přímo vyžívám ve večerním přemýšlení
..a pak se mi začnou míchat myšlenky se začínajím snem a vznikají takový hovadiny jako že musim zitra na poštu kvůli králíkům co nosí červený lodičky a tak
to už je fakt znamení, že musim vypnout a usnout ![]()
Verca182 píše:
to jsme my ženský, myslím, že to máme prostě trochu jinak nastavený než chlapiJá se třeba přímo vyžívám ve večerním přemýšlení
..a pak se mi začnou míchat myšlenky se začínajím snem a vznikají takový hovadiny jako že musim zitra na poštu kvůli králíkům co nosí červený lodičky a tak
to už je fakt znamení, že musim vypnout a usnout
to bych chtěla vidět ty králíky ![]()
Premyslim taky porad,nejhorsi to je pred spanim,pak to trva hodne dlouho nez usnu.Pritel to ma taky ze zalehne a spi ale ja musim porad nad nicim badat