Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, že třeba rozbije se mi auto - když přemýšlím, že je to na houno - tak to udělá z toho to špatné. Když si řeknu - no co, stejně jsme potřebovali nové, aspoň jej konečně koupíme - udělá to z toho to dobré. Tak to vnímám já.
Přijde mi, že je to myšleno tak, že věci které nám přijdou do zivota (situace, věci lidé…) jsou osud, a člověk by je měl přijmout asi pozitivne? Něco si z toho vzit - zezacatku se mohou jevit špatné ale potom jsou dobré. Jako že záleží na tobě jak se k dané situaci postavís. Pozitivně, negativně
nevím
Jsoucno. Něco je bez ohledu na naše vědomí, hodnocení, prožívání. Citové zabarvení dáváme různým událostem až my, lidé. Na nás záleží, jestli prožíváme věci „dobre“ nebo „spatne“, takže do jisté míry lze nas život tak nebo tak vnímat.
Optimista/pesimista…klasika se sklenici…nekdo ma uz jenom pulku a nekdo ma jeste celou pulku ![]()
Že i v tom „špatném“ můžeš najít něco pozitivního a naopak. Záleží, jak to pojmeš a jak uvažuješ. Negativně, pozitivně.
Nic není jen černé nebo jen bílé. pokud to tak vypadá, je to naším subjektivním hodnocením.
Jinak to opravdu vysvětlit nelze.Mohu vědět zdroj?
@Anonymní píše:
Nic není dobré nebo špatné. To z toho dělá až naše přemýšlení.Děkuji
působí na mě velice hloupě
ocitujte toto „moudro“ mladému člověku, který umírá na nádor a dělá si starosti co bude s jeho dětmi
No je to nesmysl samozřejmě. Vražda nevinné osoby… co na ní může být dobře?? A různá jina neštěstí.
Jestli to mas jako ukol do skoly, tak by bylo dobry zminit, z ceho je to vytrzeny. Protoze takhle samotny to zni hloupe, v kontextu s tim, z ceho to je (musela jsem sama tedy googlit), to az tak blby neni.
No, že naše myšlení, je buď dobré, nebo úplně blbé
Ne vážně, chápu to tak, že každá mince má dvě strany… Každopádně to nelze aplikovat na všechny situace, spíš na ty běžné.
Oživuji
…
Teď jsem narazila v jednom filmu na větu : když máš na výběr mezi správností a vlídností, vyber si vlídnost…
Chápu to tak, že by člověk měl být velkorysý, ale nenapadá mě žádný příklad. Nevíte? Dík ![]()
Nic není dobré nebo špatné. To z toho dělá až naše přemýšlení.
Děkuji