Jak chápete tento citát??

Anonymní
9.9.21 16:20

Jak chápete tento citát??

Nic není dobré nebo špatné. To z toho dělá až naše přemýšlení.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alena1995
9.9.21 16:23

No, že třeba rozbije se mi auto - když přemýšlím, že je to na houno - tak to udělá z toho to špatné. Když si řeknu - no co, stejně jsme potřebovali nové, aspoň jej konečně koupíme - udělá to z toho to dobré. Tak to vnímám já.

• Citovat
  • Upravit
Kalbe
9.9.21 16:29

Přijde mi, že je to myšleno tak, že věci které nám přijdou do zivota (situace, věci lidé…) jsou osud, a člověk by je měl přijmout asi pozitivne? Něco si z toho vzit - zezacatku se mohou jevit špatné ale potom jsou dobré. Jako že záleží na tobě jak se k dané situaci postavís. Pozitivně, negativně :nevim: nevím

• Citovat
  • Upravit
871
9.9.21 16:35

Jsoucno. Něco je bez ohledu na naše vědomí, hodnocení, prožívání. Citové zabarvení dáváme různým událostem až my, lidé. Na nás záleží, jestli prožíváme věci „dobre“ nebo „spatne“, takže do jisté míry lze nas život tak nebo tak vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
9.9.21 16:35

Ze zalezi na uhlu pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17342
9.9.21 16:39

„Jaký si to uděláš, takový to máš.“

Proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
9.9.21 17:13

Optimista/pesimista…klasika se sklenici…nekdo ma uz jenom pulku a nekdo ma jeste celou pulku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.9.21 19:12

Že i v tom „špatném“ můžeš najít něco pozitivního a naopak. Záleží, jak to pojmeš a jak uvažuješ. Negativně, pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
9.9.21 20:02

Prostě záleží na okolnostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.9.21 22:01

Nic není jen černé nebo jen bílé. pokud to tak vypadá, je to naším subjektivním hodnocením.

Jinak to opravdu vysvětlit nelze.Mohu vědět zdroj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.9.21 22:03
@Anonymní píše:
Nic není dobré nebo špatné. To z toho dělá až naše přemýšlení.Děkuji

působí na mě velice hloupě

ocitujte toto „moudro“ mladému člověku, který umírá na nádor a dělá si starosti co bude s jeho dětmi

:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
9.9.21 22:08

No je to nesmysl samozřejmě. Vražda nevinné osoby… co na ní může být dobře?? A různá jina neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
9.9.21 22:19

Jestli to mas jako ukol do skoly, tak by bylo dobry zminit, z ceho je to vytrzeny. Protoze takhle samotny to zni hloupe, v kontextu s tim, z ceho to je (musela jsem sama tedy googlit), to az tak blby neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
9.9.21 23:00

No, že naše myšlení, je buď dobré, nebo úplně blbé :mrgreen: Ne vážně, chápu to tak, že každá mince má dvě strany… Každopádně to nelze aplikovat na všechny situace, spíš na ty běžné.

• Citovat
  • Upravit
13215
6.2.22 18:37

Oživuji ;)
Teď jsem narazila v jednom filmu na větu : když máš na výběr mezi správností a vlídností, vyber si vlídnost…
Chápu to tak, že by člověk měl být velkorysý, ale nenapadá mě žádný příklad. Nevíte? Dík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová