Jak dávate dětem na zadek/jaké dáváte jiné tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
11.9.22 15:46
@whitemirror píše:
Možná by ses měla víc zamyslet, proč ti děti lžou. Myslíš, že se tě nebojí, když je biješ? Možná se bojí, že když ti řeknou pravdu, opět dostanou na zadek. Tak radši lžou. Kdyby k tobě měly důvěru, nejspíš by neměly důvod lhát. ****Děti většinou nejsou tak zákeřné, že by „zkoušely hranice rodičů“ a lhaly ze vzdoru. Spíš se bojí, že když řeknou pravdu, co provedly, rodič se rozčílí nebo je bude bít. Doporučuji si něco zjistit o nevýchově, možná ti to otevře oči.

Přesně tak. Nemají to promyšlené tak, jak jejich špatní dospělí. jak si rodiče začnou hrát na dráby, povyšovat se a fyzicky trestat, dopadnou špatně. Kluk vyroste do metru devadesáti a v 15 jim dá přes hubu, protože v tom módu vyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Asi mám stupidní dotaz, ale jak dávate dětem před zadek, aby to pro ně nebyla potupa? :think:.
Mám 3 děti.
Nejmladšímu řeknu, ať nastaví prdku a já/manzel jí jednu placnem..
U nejstarší to je problém, pořád se kroutí, snaží se jít pryč, tak nechci, aby to chytila na záda…i s prostrednim dítětem se to dá..
Trestame rukou, při nejhorším vareckou..
A jaké tresty davate? Na jak dlouho? Respektujou vaše děti tresty? zajímá mě to jak u malých deti, tak u pubertaku..
U nás jsou tresty třeba, že zákaz na 24 hodin Tv a je jim to úplně fuk..
Prosím anonym nebo smazat, nechci tady veřejné psát věci o mě rodině.

Chceš dobře poradit, jak tlouct děti? A na hlavu si neupadla? Dala bych přes prd.el, ale tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia

@whitemirror tenhle typ výchovy často končí ve věku 1. Dítě šťastně odejde z domu - na sš/vš/za prací… a kontakt udržuje v rámci obligátní společenské normy 2. Dítě se začne aktivně bránit a odmítne dál žít ve strachu, zvláště je-li to chlapeček :lol:.

• Citovat
  • Upravit
8558
11.9.22 15:49
@Lucie8484 píše:
Normálně, přijdou a ohnou se přes kolena.
Nemyslím si, že když dostanou 1- 2× do roka na zadek, že by byly ve stresu. Moc holky miluji :srdce: a nechci pro ně nic špatného. Jen chci, aby byly vychované.

Opravdu by ses měla nad sebou zamyslet. Považuješ tedy svoje děti za tak hloupé, že jim nestačí domluva? Pak je chyba v Tobě, buď neumíš vysvětlovat, nebo jsi jim předala vadné geny.
A slova „ať vystrčí zadek“, ta jsou hodná úchylů. Tvoje děcka jednou skončí ve vztazích, kde je někdo bude zneužívat.
Kdybys byla trochu vzdělaná, věděla bys to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
11.9.22 15:50
@Lucie8484 píše: Čekala jsem, že se mnou nebudou všichni souhlasit, ale opravdu si myslím, že dítě by mělo pochopit proč bude trestáno a umět přijmout trest. S dcerami mám dobrý vztah, dalo by se říct kamarádský. Ale zároveň musí znát alespoň nějaké hranice. V dospělosti také musí plnit povinnosti.

To si povíme, jaký máte vztah, až budou mít vlastní dĕti a pochopí, jak moc jsi mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
11.9.22 15:51
@Cimada píše:
Opravdu by ses měla nad sebou zamyslet. Považuješ tedy svoje děti za tak hloupé, že jim nestačí domluva? Pak je chyba v Tobě, buď neumíš vysvětlovat, nebo jsi jim předala vadné geny.
A slova „ať vystrčí zadek“, ta jsou hodná úchylů. Tvoje děcka jednou skončí ve vztazích, kde je někdo bude zneužívat.
Kdybys byla trochu vzdělaná, věděla bys to.

Někteří lidé by měli mít zakázáno mít děti. Příspěvek zakladatelky je fakt úchylný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.9.22 15:55

Pro zakladatelku: výchova není o zákazech, výchova je o domluvě. O autoritě nebo spíš respektu rodičů. A to se fakt nezíská zákazem TV nebo zbitím. Bít syna případně můžeš jen do jeho určitého věku, víš to, že? :?
Hodně lidí si svých vlastních dětí neváží, proto se uchylují k autoritativním trestům, než by přijali skutečnost, že přivedli na svět svého vlastního potomka, kterému se mají věnovat a ne ho vychovávat připitomělými tresty. Čeho si myslíš, že těmi zákazy dosáhneš? S děckem máš být v první řadě „kamarád“, který mu pomáhá orientovat se v životě. Samozřejmě tak, abys jako rodič měla respekt, ale toho bitím nedosáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
11.9.22 16:22
@Lucie8484 píše:
Podle mě každé dítě někdy lže. Samozřejmě pokud to není podstatné, tak jim jen vysvětlím, že se to nedělá. Ale většinou lžou, protože tuší, že bych jim něco nedovolila. Né, že by si se mnou nemohly promluvit. Ale vědí, že když jim něco zakážu, tak to bude platit. Jednou třeba jsme měli jet na výlet a starší dcera, řekla že se potřebuje učit se spolužačkou. A poté jsme se dozvěděli, že šla hrát jen hry na počítači. Kdyby to probrala předem, tak bych jí to zakázala a snažila bych najít kompromis, kdy by mohla jít ke spolužačce. Ale takto jsem ji musela potrestat. A sama poté uznala, že udělala blbost a potrestání si zasloužila.

A kolik jí je? Proč nemůže být místo výletu u spolužačky a hrát si? Fakt tam nevidíš svůj podíl na tom, že se uchyluje k lhaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
11.9.22 16:27
@Yorkmut píše:
Jeste to idiotsky slovo vyprask. By me zajimalo, co je tak desivyho, ze maly dite dostane ten slavnej vyprask. [/citac
Píšou tu i jiní, že třeba neneskládají nádobí do myčky na povel nebo se vztekaj. Jaká hrůza.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.9.22 18:16
@Alušáček píše:
No jo prosimtě to pořád stejná písnička, tak si svoje děti bij když to jinak neumíš.. A co se restauraci týká, tak bych řekla, že v ČR je celkově nepřátelské prostředí vůči dětem, nejlépe aby sedely bez hnutí a ani nemluvily.

Jestli si myslíte, že je v pořádku, že děti obtěžují jiné zákazníky, tak to jste přesně taková matka ze které máme všichni osypky. A chápu, že se neschodneme. Nic proti dětem nemám, ale 90 procent zákazníků chtějí mít u jídla klid. Kolikrát se stalo, že z důvodu, že tam děti dělali bordel, tak odešli bez dezertu a nebo si ani nesedli. Děti mají běhat na hřišti nebo na zahradě, né v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
11.9.22 18:19
@Lucie8484 píše:
Jestli si myslíte, že je v pořádku, že děti obtěžují jiné zákazníky, tak to jste přesně taková matka ze které máme všichni osypky. A chápu, že se neschodneme. Nic proti dětem nemám, ale 90 procent zákazníků chtějí mít u jídla klid. Kolikrát se stalo, že z důvodu, že tam děti dělali bordel, tak odešli bez dezertu a nebo si ani nesedli. Děti mají běhat na hřišti nebo na zahradě, né v restauraci.

a co kdyby jste jim tam udělali dětský koutek místo žbrblání na internetu?
tabule, křídy, pastelky, stoleček, jednoduchá stavebnice, panenka, plastové ovoce a zelenina - a děti nechtějí z restaurace ani odejít, i když rodiče už dojedli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
11.9.22 18:27
@Lucie8484 píše:

Tak jako servirka nenabidnes diteti pastelky a papir?
Nenavrhnes manoteli detsky Okyy, kdyz k vam chodi spoustu Rodin s detmi?

Zadneho normalni male dite nebude sedert u stolu a jen koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.9.22 18:29
@mamadvou píše:
A kolik jí je? Proč nemůže být místo výletu u spolužačky a hrát si? Fakt tam nevidíš svůj podíl na tom, že se uchyluje k lhaní?

Bylo jí 9 let. Neviděl důvod proč zrovna musí si hrát celý den na počítači, když máme naplánováno jít jako celá rodina na výlet. V 9ti letech nebude si poroučet s kým jít. Celkově děti učíme, že trávime hodně času spolu jako rodina. Ke kamarádce může jít, třeba když nebudeme všichni doma a nemáme něco naplánováno.
Opravdu svůj podíl na tom nevidím. A i dcera to uznala, že to byla chyba. Že se nechala od kamarádky ukecat. Nemyslíte si, že to bylo od ní sobecké ohledně nás a hlavně druhé dcery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
11.9.22 18:34
@Lucie8484 píše:
Přesně s Vámi souhlasím, že každé dítě se učí někde lhát (je to všude kolem) a je logické, že to i zkouší. Ale musí se naučit, že je horší lhát než říct pravdu. Podle mě děti zkoušejí co mohou a nemohou. A tentokrát se nechala ukecat spolužačkou, že musí přijít si zahrát. A dcera věděla, že bych ji to tento den nedovolila, tak to zkusila. Ale když jsem pro ní přijela ke spolužačce, tak to její maminka nevěděla a řekla že si celý den hezky hrály. Dělala jsem jako nic (abych jí neshodila), ale doma jsme to probrali a následně jsem ji potrestala. Jen pro upřesnění učení neměla v plánu (jak sama přiznala), ale vzala si sebou knížku a sešit. Chápu jí, ale chci, aby měla nějaká hranice co smí a nesmí.

Coze 8o? Ty jsi uplnej magor 8o. Vsak to neni nic za co by byl potrebny vyprask 8o.
Fakt si endocarditis predstavit, ze bych dite privedla domu a rekla bych, at si mi prehne pres kolena, ze dostane na zadek 8o a dite s tim v pohode souhlasi 8o.

Spis ses mela zamyslet, proc ji zakazujes byt na pc, kdzy nechtela travit s tebou cas na vylete. Narezat bys mela dostat ty a stydet se za sebe za to, ze dite si vymysli jen proto, aby s tebou nemuselo byt.

Jo asi dobrej vztah nemate ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
11.9.22 18:36
@Lucie8484 píše:
Bylo jí 9 let. Neviděl důvod proč zrovna musí si hrát celý den na počítači, když máme naplánováno jít jako celá rodina na výlet. V 9ti letech nebude si poroučet s kým jít. Celkově děti učíme, že trávime hodně času spolu jako rodina. Ke kamarádce může jít, třeba když nebudeme všichni doma a nemáme něco naplánováno.
Opravdu svůj podíl na tom nevidím. A i dcera to uznala, že to byla chyba. Že se nechala od kamarádky ukecat. Nemyslíte si, že to bylo od ní sobecké ohledně nás a hlavně druhé dcery?

Misti toho aby si se zamyslela, proc s vami nechce travit cas.
Tak odsouhlasit to musela, jinak by dostala jeste pridano :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí