Jak dávate dětem na zadek/jaké dáváte jiné tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
12.9.22 08:26
@Lucie8484 píše:
Ne, výprask dostála, že lhala. Nikolka sama říkala, že chce ke spolužačce, aby se s ní učila. Měli jsme jet na výlet a všem nám to pokazila ( hlavně druhé sestřičce). Protože jsme si řekli, že když se chce učit, tak ji v tom musíme podpořit.

A ty jsi spadla z měsíce když jsi se věřila, že 9lete děti se budou celý den učit. Nebo, že normální dítě v tomto věku dá přednost učení před výletem? Blbost to byla hned na začátku, dalo se tomu předejít. Řekla bych, že se v těch trestech vyzivas, nebo nás tady oblbujes aby bylo o čem diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
12.9.22 08:34

@Alušáček presne, ja to cele necetla, ale dalo se to resit cele odzacatku jinak. Urcite se budou dve devitilete holky o vikendu dobrovolne cely den ucit. Vzdyt se dalo domluvit, ze se jede jeden den a vylet a druhy pujde ke spoluzacce si hrat, napriklad. Ale asi se neda s maminkou domluvit, tak zalhala. Trochu se nad tim cely zamyslet by neskodilo (tim myslim tu uzivatelku lucku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
12.9.22 08:42
@Lucie8484 píše:
Píšu to tady, protože si nemyslím, že jen nevýchova je správná. A nechci, aby se jiné maminky styděly, že dítěti dáli výjimečně na zadek. A neměli by být za to linčované.

a vzrušují tě ty výprasky hodně?
nevím, ale je to nějaká sexuální úchylka u tebe, snad by se to dalo léčit - zkus to u psychologa, psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 08:56
@whitemirror píše:
@Lucie8484 Sama jsi psala, že bys jí nedovolila to, co chtěla, kdyby ti řekla pravdu. Proto ti lhala. Ale pořád v tom nevidíš spojitost.
Ano, z člověka se nestane troska, když mu dá rodič 1× za rok na zadek. Ale stejně tak se z dítěte nestane lenoch, když jednou za rok místo výletu s rodinou zůstane doma na počítači. Co takhle se jí zeptat, jak si výlet představuje, když teda s vámi nechtěla na výlet? Dítě snad není poslušná ovečka, která musí vždy skákat, jak rodič píská. Mně se taky občas nechce na výlet s manželem a radši jsem doma. Hrozný, viď. :roll:

Moc mě to mrzí, ale je vidět kdo nechce chápat, tak nepochopí. Moje Natálka to naštěstí pochopila, že lhát se nemá. A nemyslím si, že dítě by si mělo dělat co chce. Musí se naučit, že jsou nějaká pravidla a nejde dělat jen co zrovna chce. Já také si nedělám jen co chci (musím jít do práce, doma navařit, vyprat, vyžehlit, uklízet). A nemyslím si, že jít na výlet je trest.
A mimochodem výlety plánujeme společně a těšila se na něj. Jen se nechala zblbnout kamarádkou.
Nyní jsem dokoukala Jitřní záři. Snažila jsem se pochopit tu nevýchovu. A bohužel musím přiznat, že tutu nevýchovu nechápu a nesouhlasím s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
12.9.22 09:10

@Lucie8484 ja o nevychove nikdy nic necetla, nelibi se mi ani to slovo a stejne bych tu situaci resila jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 09:13
@blumen píše:
@Lucie8484 tak mohla jet s vami. Jinak se dalo tusit, ze se asi ucit nebudou. Misto vyprasku (uplne mimo dle me), bych ji teda nechala se hodinu dve ucit doma povinne, neco napsat (co udelala spatne a jak to udela priste), a aspon by to bylo necemu uzitecne.

Absolutně souhlasím, mohla jet s námi. Nám by to nevadilo. Bohužel jsme tenkrát byli najivní a věřili jsme jí. Ale děkuji za konstruktivní nápad jakým způsobem potrestat. Ale tenkrát nás opravdu zklamala, že takto lhala. Bylo to poprvé a zatím naštěstí naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
12.9.22 09:22
@Lucie8484 píše:
Absolutně souhlasím, mohla jet s námi. Nám by to nevadilo. Bohužel jsme tenkrát byli najivní a věřili jsme jí. Ale děkuji za konstruktivní nápad jakým způsobem potrestat. Ale tenkrát nás opravdu zklamala, že takto lhala. Bylo to poprvé a zatím naštěstí naposledy.

Ja mam prave pocit, ze tyhle tresty jsou nejlepsi. Ruka mi taky nekdy ujede (ale ne cilene, to me musi proste vytocit a dostane “lupku”), ale sednout a sepsat to, ji zabere vic casu a je to efektivnejsi. U nas v druzine to delaji taky tak, posadi deti, dostanou papir na psani k zamysleni, musi napsat co se stalo, jak se u toho citily, jak se to da resit priste, zacala jsem to pouzivat i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 09:25
@Alušáček píše:
A ty jsi spadla z měsíce když jsi se věřila, že 9lete děti se budou celý den učit. Nebo, že normální dítě v tomto věku dá přednost učení před výletem? Blbost to byla hned na začátku, dalo se tomu předejít. Řekla bych, že se v těch trestech vyzivas, nebo nás tady oblbujes aby bylo o čem diskutovat.

Bohužel jsem asi spadla z měsíce, protože jsem neměla důvod nevěřit. A opravdu v trestání se nevyžívám. Pro mě je to možná ještě horší než pro holky. Nedělejte, z jednou na zadek jako bych je byla každý den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 09:27
@stinga píše:
a vzrušují tě ty výprasky hodně?
nevím, ale je to nějaká sexuální úchylka u tebe, snad by se to dalo léčit - zkus to u psychologa, psychiatra

Už mě to opravdu nebaví, z jednoho výprasku ze mě děláte sadystku, úchylalačku…
Ne opravdu mě výprasky nevzrušují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
12.9.22 09:29
@Lucie8484 píše:
Moc mě to mrzí, ale je vidět kdo nechce chápat, tak nepochopí. Moje Natálka to naštěstí pochopila, že lhát se nemá. A nemyslím si, že dítě by si mělo dělat co chce. Musí se naučit, že jsou nějaká pravidla a nejde dělat jen co zrovna chce. Já také si nedělám jen co chci (musím jít do práce, doma navařit, vyprat, vyžehlit, uklízet). A nemyslím si, že jít na výlet je trest.
A mimochodem výlety plánujeme společně a těšila se na něj. Jen se nechala zblbnout kamarádkou.
Nyní jsem dokoukala Jitřní záři. Snažila jsem se pochopit tu nevýchovu. A bohužel musím přiznat, že tutu nevýchovu nechápu a nesouhlasím s tím.

Natálka, nepsala jsi náhodou Nikolka? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 09:45
@blumen píše:
Ja mam prave pocit, ze tyhle tresty jsou nejlepsi. Ruka mi taky nekdy ujede (ale ne cilene, to me musi proste vytocit a dostane “lupku”), ale sednout a sepsat to, ji zabere vic casu a je to efektivnejsi. U nas v druzine to delaji taky tak, posadi deti, dostanou papir na psani k zamysleni, musi napsat co se stalo, jak se u toho citily, jak se to da resit priste, zacala jsem to pouzivat i doma.

Ještě jednou moc vám děkuji. Přijde mi toto jako zajímavý a podnětný potrestání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 09:46
@Alušáček píše:

To je kamarádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.9.22 09:47
@Alušáček píše:

Je to troll typu Meh. Nebo ta stejná uživatelka, která se tu baví. Ale bití dětí není téma k pobavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
12.9.22 10:07

@Lucie8484 to „trestám tě, protože tě mám ráda“ je naprosto zhoubný přístup. Někde o tom mluvil psycholog, že pak mají lidé problém mj. ve vztahové rovině, kdy buď vztahy podvědomě bojkotují (kdo mě má rád, ten mi ubližuje). Nebo naopak se dostanou do toxického vztahu s tyranem. Takže ty se snažíš děti vychovávat, ale ve finále jim kazíš charakter, způsobuješ problémy ve vztahu k jim samým i okolí.
Ale hlavní je, že spořádaně sedí v restauraci. Zvláštní priority. A to tě ještě musím vyvést z omylu, že to, jak se děti chovají v restauraci vůbec nesouvisí s tím, jestli jsou trestané. Ohleduplný rodič je tam zabaví anebo je tam vůbec nebere, pokud to děti nevydrží nebo nejsou zrovna „v kondici“. Člověk snad nemusí být poslušný, stačí slušný. A zároveň vyrovnaný, mající dobrý vztah k sobě i ostatním lidem (takže opak toho, že jsem zlobivá holčička, kterou někdo musí trestat a když budu hodná, bude mě mít rád).
Nevýchova je z mého pohledu jen nevhodně zvolený název pro respektující výchovu. Dítěti se hranice dávají laskavě. Místo trestu je přirozený důsledek.
Vy trestající rodiče máte pocit, jak jste neomylní, ale fakt se zamyslete, jestli někdy ty vyhrocené situace nevzejdou i z vašeho chování a jestli nechcete po těch dětech víc, než sami zvládáte (např. vadí vám vztekající se batole, ale sami nezvládáte své emoce). Jaký je trest pro vás, že jste situaci nezvládly?
Umět přiznat chybu. Někdy v něčem i vyhovět dítěti. To není známka slabosti a nesnižuje respekt, který k vám jiní mají. Naopak to posiluje vztah a příště zase partner ustoupí vám.
A ano, autoritativní a trestající výchova nás poznamenala negativně. Když tolik lidí nevidí jiné způsoby než trestání. A i když se k sobě lidé chovají formálně slušně (ale často ani to ne), tak je vidět, že vztahy mezi dospělými dětmi a rodiči nejsou často nějak extra kvalitní (rodiče nemají respekt ke svým dětem ani jako k dospělým, řeší se jen povrchní věci, problémy zůstávají pod pokličkou atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.9.22 10:43
@mamadvou píše:
@Lucie8484 to „trestám tě, protože tě mám ráda“ je naprosto zhoubný přístup. Někde o tom mluvil psycholog, že pak mají lidé problém mj. ve vztahové rovině, kdy buď vztahy podvědomě bojkotují (kdo mě má rád, ten mi ubližuje). Nebo naopak se dostanou do toxického vztahu s tyranem. Takže ty se snažíš děti vychovávat, ale ve finále jim kazíš charakter, způsobuješ problémy ve vztahu k jim samým i okolí.
Ale hlavní je, že spořádaně sedí v restauraci. Zvláštní priority. A to tě ještě musím vyvést z omylu, že to, jak se děti chovají v restauraci vůbec nesouvisí s tím, jestli jsou trestané. Ohleduplný rodič je tam zabaví anebo je tam vůbec nebere, pokud to děti nevydrží nebo nejsou zrovna „v kondici“. Člověk snad nemusí být poslušný, stačí slušný. A zároveň vyrovnaný, mající dobrý vztah k sobě i ostatním lidem (takže opak toho, že jsem zlobivá holčička, kterou někdo musí trestat a když budu hodná, bude mě mít rád).
Nevýchova je z mého pohledu jen nevhodně zvolený název pro respektující výchovu. Dítěti se hranice dávají laskavě. Místo trestu je přirozený důsledek.
Vy trestající rodiče máte pocit, jak jste neomylní, ale fakt se zamyslete, jestli někdy ty vyhrocené situace nevzejdou i z vašeho chování a jestli nechcete po těch dětech víc, než sami zvládáte (např. vadí vám vztekající se batole, ale sami nezvládáte své emoce). Jaký je trest pro vás, že jste situaci nezvládly?
Umět přiznat chybu. Někdy v něčem i vyhovět dítěti. To není známka slabosti a nesnižuje respekt, který k vám jiní mají. Naopak to posiluje vztah a příště zase partner ustoupí vám.
A ano, autoritativní a trestající výchova nás poznamenala negativně. Když tolik lidí nevidí jiné způsoby než trestání. A i když se k sobě lidé chovají formálně slušně (ale často ani to ne), tak je vidět, že vztahy mezi dospělými dětmi a rodiči nejsou často nějak extra kvalitní (rodiče nemají respekt ke svým dětem ani jako k dospělým, řeší se jen povrchní věci, problémy zůstávají pod pokličkou atd.).

Moc Vám děkuji za zajímavý a podnětný komentář. Ve většině případů s Vámi souhlasím. Bohužel co jsem tady v diskuzích poznala, tak se dělá tady z komára velbloud. Rozhodně nejsem matka tyranka a moc svoje děti miluji. Uznávám, že mám a souhlasím, že se nějaká pravidla musí dodržovat. Myslím si, že není ideální jen nevýchova. Myslím si, že každý rodič musí si najít nějaký svoje meze a hranice a ty nastavit. Ale souhlasím, že se dětem musí naslouchat a věnovat se jim. A co nejvíc vše probrat. A rozhodně by výchova neměla být jen o drilu, příkazech a zákazech. Jelikož mám holky ráda, tak se o výchovu snažím neustále zajímát. Ale zároveň si uvědomuji, že dříve takto volná výchova nebyla a nemyslím si, že by lidi tím byli poznamenaní. Ale ani s touto výchovu nesouhlasím. Měla by být nějaká střední cesta.
Souhlasím s Vámi, že jak děti spořádaně sedí u stolu neznamená jak jsou trestané. A ani jsem to nikdy nenapsala. I v příspěvku jsem obdivovala rodiče, kteří se zeptají kdy mají přijít, aby moc nerušili, ale že chtějí aby si děti zvykli na restauraci a jak se tam chovat. To strašně moc obdivuji. Samozřejmě jak píšete, že je od rodičů potřeba, aby rodiče děti nějak zabavili. My vždy dětem nabízíme omalovánky a pastelky. Ale chodí tam takoví rodiče, co nechají tam děti běhat, řvát házet hračkama, trhat kytky, opatlávat zeď. Přijdu ke stolu a maminka mi řekne, ať se nezlobíme, ale že dává svému dítěti absolutní svobodu rozhodování o nechce ho nijak ušlapávat jeho osobnost. A tato skupina mi přijde špatně. Moc mě mrzí, že tady ze mě udělaly tyranku která nemá ráda děti. Já si jen myslím, že by neměli si děti dělat úplně všechno co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí