Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, kolik času vám zabere připravit svou vizáž do práce, nebo celkově - kolik času vám ráno trvá “vypravit se”. Já vstávám v 5.50 hod - nasnídam se, vycistim zuby, namaluju se, rychlý drdůlek, odcházím v nejdéle v 7.15 + 15 minut cesta do práce. Ptám se, protože by mě zajímalo, v kolik bych ráno musela vstavat, abych stihla snídani, čupr make-up a ještě dělat vlasy
o
Potřebuji hodinu- kafe, vyfoukání vlasů, líčení a oblékání. Snídám až v práci.
60 minut a ještě u toho stíhám připravit snídani rodině a dětem svačiny do školy. Snídám tak nějak za pochodu. Make-up teda moc neřeším, jen vyčištění pleti, krém, sérum, podkladovou bázi, makeup a řasenku. Vlasy si myju obden, pak je v tom čase i mytí a foukání vlasů. Nechápu, na čem trávíš takového času, že ti vypravení jen sama sebe trvá hodinu a půl a ještě máš pocit, že to je odbyté…
@nozu chtěla bych to nějak zredukovat. Ale asi si víc potrpim na make-up a snídani, než ty …
@Kulickajo2 cca 15min. úprava, nesnídám, zuby nečistím (až „po o“) chodím rychle…
spím odlíčená, takže ráno jen oplach, krém, make-up, pudr, kleštičky-řasenka, tužka na oči. Víc neřeším a ani víc nepotřebuju.
Vlasy jen učesat (projet hřebenem) někdy vyžehlit konečky ) cca 2min…ale vyjímečně, nerada nechávám chladnoucí žehličku nebo cokoli, když odcházím z domu a ještě ráno, když jsem „otupělá“ ![]()
Ovšem co mám děti… při dvojčatech, stejný rituál jako výše - cca 15min.
S třetím dítětem a stíháním školky se čas posunul na 25min. a vyškrtla jsem tužku na oči (asi se mi už moc třepe ruka
)…
a ted se čtvrtým mimi vypravení trvá i 40min. a já odcházím jen s fofr pudrem, at se aspon trapně nelesknu.
Vstanu, obléknu se, deodorant, zuby. Když nestíhám, tak klidně do 5 minut. Pokud vstanu včas, tak hřeben, občas řasenka a hlavně klídek. 10 minut v pohodě. Když se chci jó flinkat, tak se snídaní těch 20.
@axlpol jak čistit zuby “po o”? Jako že si je ráno něcistiš když vstaneš?? ![]()
@Kulickajo2 i tak, trávíte tím 2-3× víc času než ostatní. Já každý den snídám, líčím se, balím věci na celý den, dělám svačinu a max hodina stačí vždy.
@axlpol ty jsi prase že si rano nečistis zuby? Je to vůbec možný, to si neprijdes nechutne?
Vstávám v 6:15-6:20. Nasnidam se, připravím snídani a svačinu pro děti, vzbudím je, spacham hygienu, namaluju obličej na ksicht, obleču se a kolem sedmé vyrazím na vlak. Takže cca 45 minut. Před dětmi, když jsem snídávala a malovala se až v práci, tak to bylo cca 15-20 minut.
Snídaně, WC, zuby, líčení, žehlení vlasů, oblékání = 35 minut.