Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Nevím, jestli mu vaříš… pokud jo, tak mu dávej menší porce a snaž se vařit menší porce; žádný hranolky, řízečky, knedlíčky; hezky rýži, brambory, maso, ryby, zeleninku; žádný dortíky, čokoládky atp…; pak je taky dobrý, když budeš nakupovat ty /s tím, že se ho zeptáš na event. přání/; u nás tohle funguje dobře - hubnem oba;
No už je v druhým stupni obezity..což je vážný..ono je šílenej pocit když víte že chlap mladej může umřít jako jsem to zažila když měl ten infakt…ted už zase může cvičit říkala jsem mu to když přišel a prý pokud tam budu chodit sním do tý posilky atd tak chodit bude…tak jsem ráda snad se to opravdu nějak pohne…
Trochu má obavy aby to nelezlo do peněz když budeme jíst jiný jídlo než děti ale zase myslím že i pro děti jsou lepší ryby a zelenina než česká tučná klasika takže to dělám i pro ně:-)
@zivo3ka Já mám přesně to samé, tedy můj manžel. Podle BMI obezita druhého stupně a tuk má právě že uložený jen na břiše, což je právě pro mužský nejnebezpečnější.
Já jsem „krutá“; když už se mi zdálo, že má naše nadváha vliv na náš běžný život, tak jsem to začala řešit; prostě jsem řekla, že to není možný, že jsme oba tlustý a že s tím něco musíme dělat, protože máme malý dítě a já nechci, aby bylo sirotkem; samozřejmě, že říct jednou to nestačí, musí se to často opakovat a jak jsem psala výše, nasadila jsem nám oboum režim a jde to; včera jsme měli lepší večeři k Valentýnu a oba jsme byli přecpaní, takže jsme se rádi dneska vrátili k běžnému režimu…musí si uvědomit, že to má vliv na zdraví
@zivo3ka píše:
Trochu má obavy aby to nelezlo do peněz když budeme jíst jiný jídlo než děti ale zase myslím že i pro děti jsou lepší ryby a zelenina než česká tučná klasika takže to dělám i pro ně:-)
A co třeba normálně vaříš? ono nemá cenu to hned lámat přes koleno a dělat radikální změny, to dlouho nevydržíte..stačí omezit tuky a cukry, vynechat bílé pečivo, přidat ovoce a zeleninu, hodně čisté vody a jíst do šesti..já jsem takhle zhubla za prázdniny 14 kilo..
@zivo3ka my tak ušetříme, syn je hodně malý, takže mu vařím jiné jídlo; nicméně pak bude jíst s náma; když se zmenší porce, tak to dráž nevyjde, ale chce to dobře promyslet, já hodně plánuju; a chce to tu pravidelnost, najíst se doma po celodenní hladovce je průšvih; můj přítel si vaří doma a nosí si jídlo do práce
Jo to je dobre tema. Manzel si taky stezuje ze pribral. On je takovy mohutny. Ma hodne svalu v ramenou na rukou a na prsou. Moc mu to slusi. No a kdyz kouknu na brisko tak tam je to sulc a pak taky na bocich ma spicky. Jenze on furt sladky limonady krupky bramburky. Ja mu koupila i sodastream a stejne si do toho nasype sumak. On tedy od jara cvici a vzdycky zhubne ale vaha je jak na houpacce. V lete hodne grilujeme a to jsou tedy porce. To by stacilo pro tri lidi co sni sam. Obecne ji velke porce a narazove. Rano nesnidani pak slupne k obedu bagetu a vecer se preji a je to. On je jak prutokac. O vikendu snidani dve hodiny.
Kdyz mu delam zeleninovy salat tak ho sni se tremi rohliky minimalne.
Já se právě naštvala až teď…měla jsem zakročit dřív..takže je to i moje chyba…
@zivo3ka píše:
Já se právě naštvala až teď…měla jsem zakročit dřív..takže je to i moje chyba…
To není tvoje chyba!! Snad je chlap svéprávnej, ne?? ![]()
Ahoj, chápu, že máš o přítele strach proto chceš, aby hubl.
Ten můj zhubl za poslední 2 měsíce snad přes 10kg a furt si hlídá co jí. Jako popravdě mě už nebaví,,vařit" furt jen plátky kuřecího masa a zeleninový salát
toto je na druhou stranu taky hrozný. Malá má necelý 4 měsíce, té nevařím a pro mě samotnou to nemá cenu.
Vařím tak nějak normálně jako moc tučný nevařím ale ono je to u něj v tom že přesně ráno se nasnídá pak nic a večer po večeři vyláduje ledničku…u mě je to jiný já byly vždycky docela hubená ale ted po posledním prckovi-máme čtyři se mě to drží vždy jsem kila navíc shodila tak do půl roku dítěte ale nyní jsem nejen nic neshodila a ještě přibrala…
Taky si myslím, že to není tvoje chyba; já jsem nás taky nechala dojít do takového nic moc stádia; jenže, pak mi začalo být špatně, přítel byl v nemocnici, a to už jsem řekla dost, tohle prostě nejde; navíc jsem byla pořád unavená
Ahoj, ten dietolog je dobrý nápad. Když budete žít zdravě oba, budete se podporovat a půjde to samo
Možná by nebyla špatná nějaká odměna za zhubnutá kila ![]()