Jak dostat hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
27.5.16 08:48

@martina.se to se dá udělat formou refinancování, tedy myšleno obecně. Tento konkrétní případ mi pořád ještě není moc jasný, tak nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 08:48
@Martinik píše:
@martina.se to se dá udělat formou refinancování, tedy myšleno obecně. Tento konkrétní případ mi pořád ještě není moc jasný, tak nevím :mrgreen:

to jo, ale žádná banka nerefinancne půjčku od příbuzných :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 09:02
@martina.se píše: :mrgreen: :mrgreen: né, to je mi fuk, jak píšeš, hlavně, že už to chápu.. hele, v tomhle směru nemáš moc možností.. Jen by mi zajímal důvod, proč to nekoupíš standartně - rezervační záloha, vyřízení hypo a hotovo :nevim: protože když si vezmeš klasickou půjčku půl mega, nedoplatíš se, navíc úroky z toho udělají peklo atd.. a hypo na něco, co vlastníš, už Ti nikdo nedá..

Tak to je v… potřebujeme mít peníze hned, jinak to koupí jiný kupující. Na hypotéku není prostě čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 09:05
@Martinik píše:
Zase nějak nechápu… Budete tedy nemovitost vlastnit bez ohledu na to, jestli se vám podaří získat peníze od banky? Tj. máte po příbuzných napůjčovanou celou částku kupní ceny?

Budeme kupovat nemovitost a pak budeme shánět půjčku (musíme sehnat nějakou půjčku), abychom vrátili peníze po příbuzných. Něco máme, nebudeme platit celou nemovitost z půjček.

• Citovat
  • Upravit
2851
27.5.16 09:06
@Anonymní píše:
Tak to je v… potřebujeme mít peníze hned, jinak to koupí jiný kupující. Na hypotéku není prostě čas.

jako jestli u té transakce nejde normálně udělat rezervační smlouva a během cca měsíce převést peníze, tak od toho ruce pryč, bůhví, kdo to prodává a do čeho se potom namočíte, je to hodně nestandartní postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 09:08

@Janee19 V tom problém není. Víme, kdo to prodává a do ničeho se nenamočíme.

• Citovat
  • Upravit
2851
27.5.16 09:13
@Anonymní píše:
@Janee19 V tom problém není. Víme, kdo to prodává a do ničeho se nenamočíme.

Tak pak trvejte na rezervační smlouvě, je to úplně standartní postup. Pokud je prodávající férový, budete mít v rezervační smoouvě formuli, že v případě neúspěšné žádosti o hypotéku vám rezervační poplatek vrátí. Pokud to tam nebude, alespoň dostane jako bolestné tu rezervačku a mlže to prodat dalšímu zájemci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
27.5.16 09:14
@Anonymní píše:
Tak to je v… potřebujeme mít peníze hned, jinak to koupí jiný kupující. Na hypotéku není prostě čas.

Tak nabídněte víc a dejte zálohu a pak si vyřešte hypotéku :nevim: trošku mi to přijde jak od malého děcka, neumíš napsat jasné informace a pak se divíš, že ti nikdo nedokáže poradit. Rychle ti nepujci tolik nikde pokud nemáte vysoké příjmy a nebo nemáte čím ručit. Ono koupě baráku taky není hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 09:19

@pikola Možná to bude tím, že tu nechci psát všechny informace. A už jsem jich napsala dost. Nemůžeme už nabídnout víc, druhý zájemce může. Proto potřebujeme výhodu - zaplatit okamžitě.

• Citovat
  • Upravit
2249
27.5.16 09:21
@Anonymní píše:
Budeme kupovat nemovitost a pak budeme shánět půjčku (musíme sehnat nějakou půjčku), abychom vrátili peníze po příbuzných. Něco máme, nebudeme platit celou nemovitost z půjček.

Ale nechápu pořád, proč potřebujete ty peníze teď hned. Příbuzným to nemůžete vrátit třeba za měsíc nebo dva? Nebo nemáte teda celou částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
27.5.16 09:25
@Anonymní píše:
@pikola Možná to bude tím, že tu nechci psát všechny informace. A už jsem jich napsala dost. Nemůžeme už nabídnout víc, druhý zájemce může. Proto potřebujeme výhodu - zaplatit okamžitě.

Ale vám nikdo nepujci, když ještě nic nemáte. Nebo jde o druhý barak a už jeden máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 09:30

@Martinik Část peněz máme, část si půjčíme od příbuzných a těm to vrátíme vše, jak si vyřídíme půjčku. Pokud bychom stihli vyřídit půjčku dřív, tak bychom si od příbuzných nepůjčovali.

• Citovat
  • Upravit
2249
27.5.16 09:38
@Anonymní píše:
@Martinik Část peněz máme, část si půjčíme od příbuzných a těm to vrátíme vše, jak si vyřídíme půjčku. Pokud bychom stihli vyřídit půjčku dřív, tak bychom si od příbuzných nepůjčovali.

Tak to udělejte takhle a neplašte, ne? Myslím si, že s hypotékou by nebyl problém, pokud máte část vlastních zdrojů, ale problém bude spíš ten čas, co vás tlačí. A s tím půjčením od příbuzných je nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.5.16 09:53
@Anonymní píše:

A jak moc vás čas tlačí? (Konkrétně - neodpovídej, že moc) U jaké je partner banky? Příjmy máte dostatečné? Ten milion bude jak velká část z celkové ceny?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 09:59

@Tunrida Cca dva týdny. Přesně ještě nevím. ČSOB. Příjmy nízké. Nevím, na kolik by si banka stanovila hodnotu nemovitosti. Cena je to cca 1/3.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel