Jak dostat manželku do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101761
20.12.21 06:17
@cernaselma píše:
Zapomnel jsi dodat podstatnou informaci, zda manzelka nejmladsi dite jeste koji a nebo zda v tomto selhala a je tak snadno nahraditelna a zamenitelna s Tebou.

No, rocni dite se nekoji každé 2 hodiny, takze od nej matka muze na pul dne klidně odejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56146
20.12.21 06:20
@Jendan píše:
Do dětských skupin v SRN brali od půl roku a dá se to. Záleží jak je kdo nastavený. Já byl v jeslích od roka a pohoda.

No, byl.ale já bych tam dítě nedala třeba. navic jesle nejsou všude, u nás je třeba zrušili. A každá žena na to nemá.. u učitelky bych to viděla učit 2 dny v týdnu, zbytek doma. A je otázka, jak to dají…

Příspěvek upraven 20.12.21 v 06:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
20.12.21 06:21

Ty sice adorujes zapad, ale zapominas, nebo nevis, ze nasi rd tam zavidi. To neni, ze by ty zeny touzily bezet do prace cely od mlika, zastavovat umele laktaci apod. Ale musi, jinak by nebylo :roll: V tomto jsme dle meho dopredu a dle meho by do dvou let melo dite byt s jednim primarnim pecovatelem. Je jedno, jestli to bude otec, matka nebo babicka. A ze ji v roce zenes do prace, aby ty sis neco dokazal :roll: delas ze sebe svetici, ale zas takovy cisty lilium nejsi.
Tak si zkrat úvazek a užívejte si společně jako rodina ne? Na tri deti jste ve dvou stejne porad v nevyhode :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.12.21 06:22

Tohle smrdí sondou, která poslouží pro budoucí článek :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
20.12.21 06:24
@jkra píše:
No, byl.ale já bych tam dítě nedala třeba.

Ja taky ne. Ale na druhou stranu respektuju, ze nemam vyhradni pravo na dite a tedy nemam problem s tim, aby cast pece prevzal otec, protože si s nim deti lepe vytvori vztah a protoze ho nepovazuji za blbce, co se nedokáže postarat. Ale treba v roce a pul uz s obcasnou navstevou detske skupiny problem nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
20.12.21 06:28
@j.a.n.i1 píše:
A ona zena je jediny rodic, nebo proc by jen ona mela mit pravo byt doma s detmi? A chlap ma pravo akorát nosit domu penize :think:

Jo souhlas, ale bud mel byt muz od narozeni s ditetem, nebo by mel jeste pockat aspon pul roku, rok a pak at si uzije rok, klidne dva jako pečovatel. Tady mi pripada, ze nehledi na to dite, ale jen na to, ze on ‚chce taky‘. Ale to je samozřejmě jenom muj pohled

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.12.21 06:30

Já ti napíši asi něco kontroverzního. Mám děti se stejným rozestupem akorát jim je o rok víc. Péče o tak malé tři děti byla fakt náročná a jsem doslova sedřená jak kůň a teď, když i ten nejmenší už pobírá rozum, si chci z toho všeho doma prostě ten rok odpočinout než se vrátím do práce. Pořád to samozřejmě nebude žádný odpočinek, že bych byla sama doma a nic nedělala, ale i tak. Navíc chlap, když je hlídá, tak se sice super postará o děti, ale už nezvládne u toho dělat absolutně žádné domácí práce. Naopak z domu je kůlnička na dříví. Já mám permanentně vypráno, vyžehleno, vytřeno, vysáto, uklizeno, ustláno. Náš tatínek by s dětma nechtěl být doma ani za zlaté prase, moc dobře ví, co to obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17006
20.12.21 06:32

@white_stallion - pokud ti přijde, že se doma jen fláká a nejde o peníze, co ji dát pod stromek nějaký kurz? Třeba od Czechitas?

Jinak učitelku bych zrovna teď do práce nehnala - fakt ne.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
20.12.21 06:32
@Villanelle píše:
Jo souhlas, ale bud mel byt muz od narozeni s ditetem, nebo by mel jeste pockat aspon pul roku, rok a pak at si uzije rok, klidne dva jako pečovatel. Tady mi pripada, ze nehledi na to dite, ale jen na to, ze on ‚chce taky‘. Ale to je samozřejmě jenom muj pohled

No, tak podle popisu se diteti venuje, takže pro dite to nebude zadna vyrazna zmena. Je zvláštní, ze v jinych diskuzich se resi, jak se otec nestara a padaji rady, jak ma matka vrazit dote otvi a vypadnout za zabavou, ale když se jedna o to, ze by mela jit částečně do prace, tak najednou chudonka rocni miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
20.12.21 06:37

3 děti, jedno z nich má 1 rok a ty se ptáš „jak ji do práce dostrkat“?
Zrovna u tří dětí, kdy jedno z nich má jeden rok, fakt nechápu, proč kojící ženu hnát do práce
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
20.12.21 06:38

@white_stallion 😄Díkes, pobavila jsem se. Tak si ten úvazek zkrať, když o prachy nejde. Jinak nechápu? Chceš po manželce, aby se přestala na plný úvazek starat o vlastní malé děti a šla se do práce se starat o cizí děti? Jako proč :lol:? Do práce od ročních chodí vědkyně, ne učitelky. Učitelkám nic neuteče. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.12.21 06:39
@white_stallion píše:
Ahoj všichni,

na tohle fórum už se chodím občas koukat pár let, je to docela zajímavá psychologická sonda a taky člověk dost dobře zjistí, čemu se má ve vlastním vstahu vyhnout :-) Ale teprve teď po několika letech mě něco zajímá natolik, že mě to donutilo se zaregistrovat.

Je mi 33 let, manželce 31, jsme spolu 7 let a máme 3 děti (5, 3, 1 rok). Manželka je na rodičovské, já pracuju (jak ostatně asi většina z vás předpokládá). První z dětí bylo neplánované, ale rychle jsem zjistil, že je to přesně to co v životě chci. Jelikož pracuju ve vývoji softwaru, měl jsem možnost ještě před pandemií přejít na homeoffice, trávit většinu dne s dětmi, a případné pracovní resty dohánět večer když děti usnuly. Péče o děti (a o manželku samozřejmě taky) mě maximálně naplňuje, ať už se společně něco učíme, vaříme nebo jdeme na horolezecký výlet. S manželkou máme krásný vztah a žijeme jeden pro druhého.

A teď k tomu problému: už nějakou dobu manželce navrhuju, že bych místo ní rád na rodičovskou, ale nikdy z toho nic reálného nebylo - jelikož jí se do práce (pro mě pochopitelně) nechce. Je pravda že by vydělávala cca 4-5× míň než já, ale kdybych si já nechal třeba půl úvazek a pracoval po večerech, finančně bysme nestrádali.

No a z toho mám pocit takové vnitřní nespravedlnosti, ona si užívá mateřskou dovolenou (a jo, je to dovolená, zkusil jsem si to i několik měsíců v kuse když byla manželka nemocná). Nejsem vlastně ani tak naštvaný na manželku, jako na tenhle středověký systém který u nás v ČR máme - všude na západ od nás je to absolutně normální jít třeba v roce dítěte někam na pár hodin denně do práce, s tím že doma vypomáhá často právě manžel.

Tak co vy na to, máte nějaký recept, jak jí do nějaké práce nenápadně (a hlavně bez konfliktů) dostrkat? :) Nečekám nějakou zázračnou radu, spíš mě zajímá jak se k téhle situaci ve 21. století české ženy, a nakonec i muži, staví.

Matka ročního dítěte má výsostné právo se rozhodnout, jestli a na jak dlouho od dítěte chce odcházet. Není to špatně, ale musí to být vlastní rozhodnutí matky, nikoho jiného. Dítě je do 3 let spjato s matkou, v útlém věku vnímá ji a sebe jako jednu osobnost. Ty si dej mokrý hadr na hlavu a přestaň ženu prudit. Divím se, že Ti s takovým smýšlením porodila 3 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
20.12.21 06:47
@Jendan píše:
@white_stallion Ani bych se Ti nedivil, kdyby sis jí přestal vážit. Manželka je doma až moc dlouho a zlenivěla. Pokud sis nevybral vyloženě špatně zkus ji navrhnout poloviční úvazek. Jde hlavně o ní, aby byla soběstačná a nezávislá. V SRN je běžné střídání u dětí, aby ani jeden z rodičů neztratil kontakt s děckem a také možnost kariéry.

Aby byla manželka soběstačná a nezávislá? :think:
K čemu pak bude potřebovat manžela?
Radí úspěšně rozvedený? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
20.12.21 06:48

Šla jsem do práce v deseti měsících dcery, manžel šel na RD a bylo to nejlepší rozhodnutí, jaký jsme mohli udělat. Teď u druhýho nebude na RD tak nějak nikdo, manžel má jinak našlápnutou kariéru než před pěti lety a byla by škoda do toho házet vidle rodičákem. Mě ale pracovat baví, takže se vracim za měsíc, malý bude pět měsíců. Budu dělat z domu na 1/2 úvazek, hlídání nemaje (jakože máme babičky, ale fakt nemám nikoho kdo by mi hlídal ani ne půlročního kojence). Jenomže mě práce fakt baví, taky mě dost baví ty peníze co mi choděj na účet, a taky to, že se mi na x let nezadrhne kariéra. Jenže to je moje nastavení, moje rozhodnutí, moje rodina. Měli jsme to s manželem dohodnutý dřív, než jsme holky počali, bavili jsme se o tom a ladili to tak, abychom oba byli spokojení. Pokud tvoje žena takhle nastavená není a pokud spolu nejste zvyklí otevřeně komunikovat, tak si zkrať úvazek a nepruď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.12.21 06:50

Ja do prace na castecny uvazek brzy sla. Ale jsem skutecna ucitelka. Nez nekdo zacne trollit, mel by si zjistit zasadni informace. S bc. muze tak do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí