Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jita22 píše:
Aha, tak manželka zakladatele nechce jít v roce nejmladšího od 3 děti do práce a ono to není normální, protože tvoje manželka ve 2,5 letech šla?
Precti si laskave muj prispevek nekolikrat znova. Moji situaci a jeho jsem nijak a nikde nespojoval. K jeho situaci jsem se vyjadril tak, ze neni normalni, kdyz nechce zena do prace. A nikde jsem ani nepsal, ze by mela odchazet od rocniho ditete.
@white_stallion píše:
Z každýho se na mateřské stane hloupá slepice (nebo kohout), takhle prostě mateřská funguje.Já začal taky hloupnout, co jsem víc doma s dětma, ale za tu radost to samozřejmě stojí.
A k tomu rentiérovi: někdo kdo si sám vybudoval a prodal firmu a teď je za vodou? Samozřejmě, proč né! Ale co někdo, kdo všechno zdědil nebo třeba vyhrál v loterii? To by vám nevadilo, že v životě nebyl nikomu užitečnej, a pro naší společnost nic neudělal?
Jenom ještě abych odpověděl, tak manželka má Bc. pedagogicķého směru, a ve 3 letech do práce výhledově jít chce. Ale mně je to, když vidím jak to může fungovat v jiných zemích, prostě nějak málo
Jdu si pomalu lehnout, ale očekávám na tohle třaskavé téma pořádně šťavnatou diskusi, tak snad nebudu zklamán
Tak v tomhle máme s chlapem jasno. Jen co vyhrajeme první v loterii, sekneme z prací a budeme si užívat. Kdyby chlap zdědil peníze, nebo vyhrál jen tolik, že by on do práce nemusel (tedy dal by do rozpočtu +-30000 měsíčně), já mám pohodovou práci, takže bych do ní chodila dál a ho bych podpořila, ať je doma. Nevidím důvod, aby chodil do práce, pokud nemusí ![]()
Příspěvek upraven 20.12.21 v 08:50
@Muz007 píše:
Precti si laskave muj prispevek nekolikrat znova. Moji situaci a jeho jsem nijak a nikde nespojoval. K jeho situaci jsem se vyjadril tak, ze neni normalni, kdyz nechce zena do prace. A nikde jsem ani nepsal, ze by mela odchazet od rocniho ditete.
V tomhle se musím té místní slepičárny zastat, protože já to taky pochopil tak, že zakladatel tu situaci, že žena nechce do práce vyvozuje z toho, že nechce teď odcházet od ročního děcka.
@Karolína13210 píše:
Ještě něco.. Problém není v systému, ale v tom, že to každý vidíte jinak a chcete něco jiného. Píšeš tady na co všechno máš pravo a že se chceš to a to a to. Ale jde o to, že jste pár a na takové věci se prostě musí domluvit oba a chtít to oba. Na jejím místě bych nebyla nadšená, že manžel píše na webu „Jak mě dostat do práce“ ve chvili, kdy mám doma roční miminko. Prostě žena musí chtít sama.
A že si jí nemůžeš vážit? Porodila ti 3 zdravé děti, které miluje
ano, presne - chapu ze chce jako rodic take na rodicak. Ale nechapu jeho maly respekt k zene (resp chapu - domacky, nenapadny sovinismus).
Dobra zprava je, ze se na tom da pracovat a vypada inteligentne, tak by to mohl zvladnout pochopit ![]()
@zoidberg píše:Ženský za hranicema třeba nevaří, extra se nestarají. Tady se ona stará o 3 děti. Nicméně jako uca s Bc moc nevudela, bude ve stresu, že není s dětmi a bude doma dusno.ale se třema malejma dětma se těžko fláká, za rok bude první třída nejstaršího dítěte..
Ano, mluvím. Stačí se mrknout za hranice, co musí lidé všechno zvládnout a pak si jich taky lze vážit.
@zoidberg píše:
Asi ti nezbývá nic jiného, než jí pohrozit rozvodem. Přesně to by se úplně normálně stalo, kdyby se flákal chlap. Prostě ti svou leností nijak neimponuje a pokud chce rodinu udržet, měla by se taky začít trochu starat. U nás to bylo podobně, taky začala pracovat až po rozvodu, až přišel hlad. Máš stejné právo zůstat s dětmi doma, nikde není větší právo matky zakotveno. Nicméně, bez jejího souhlasu to nepůjde oficiálně, takže sociální a zdravotní by sis musel platit.
Prosimtě, jseš normální? Ona má doma malý dítě. Stará se o děti, o domácnost a o svýho deb*lniho chlapa, kterej z ní tady dělá lemru. Takže jak je jako líná? V čem je líná?
@Ronnie123 píše:
Co to meleš zase za h*vnaJe na mateřský a stará se o děti. Podílí se dost. To by si furt myslíte, že mateřská je jak dovolená na Havaji.
Ale tu mateřskou si sobecky křečkuje pro sebe, už pět let. Je načase se podílet i na zajištění standartu a nechat odpočinout toho druhého.
@Ernais píše:
Podle me ta moznost je, zalezi na kazdem paru, jestli si to tak zaridi. Jasny, davka muze oficialne chodit jen jednomu, ale doma mohou byt klidne na stridacku, v tom zadny problem nevidim
neni na to narok u zamestnavatele - ale je pravda, ze u nas by o to asi melo zajem tak malo lidi, ze by to zatim stacilo nechat na dohode se zamestnavatelem. Tohle je opravdu tezce „vyssi divci“ ![]()
@fera21 píše:
Teď je tady ale druhá věc, kterou je potřeba zvážit. Jestli za půl roku nezačne manželka zakladatele mluvit o tom, že by bylo fajn mít ještě čtvrtý miminko. Zvlášť, když si to můžou dovolit.
tak zminka o ctvrtem pseudoditeti je dost mimo. a i kdyby zacala, tak zakladatel ma pravo rici ne, pripadne ano, ale v roce pujdes na dva dny do prace a ja ty dva dny budu s detma doma. To jsou me podminky. Pokud na ne pristoupi, tak pak muze neco po roce na ni vymahat. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A ona zena je jediny rodic, nebo proc by jen ona mela mit pravo byt doma s detmi? A chlap ma pravo akorát nosit domu penize
Tohle jde aplikovat pouze v případech, ze se žena dokáže finance postarat o rodinu stejne jako muz. jenže to prave v ČR není..pořad tu zní “v jiných zemích”..ano, ale tam jsou v 99% muži a ženy ohodnocení na stejne pozici stejne..což v ČR neplatí..příklad u nás v praci ředitel ekonomického o 30%!!! Vyšší mzda než stejne postavena ředitelka právního🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️..
Proto pokud bych byla v kůži zakladatelky, tak jsem taky s detma doma..pokud bych vydělala stejne jako zakladatel, tak ano pak se dá hovořit o výměně..jen se mi tak nějak zda, ze zakladatel bude spis typicky chlap “rodicak je dovolená”..protože pardon pece o děti 1,3,5 určitě není DOVOLENÁ a tím myslím ale péči, kterou si mnozí nedokáží představit..vzdelavani a rozvíjení děti apod.,pece ve vsech smerech..manžel má taky pocit, ze když jedno odpoledne má dítě, tak jaká je to pohoda🤣..ale má u toho ode mě nachystane jidlo, nadobi vyresim až prijedu já, úklid to stejne, hlídání spočívá v tom to “přežít”😂..takže rozumim na jednu stranu zakladateli, na druhou stranu když by chlap vydělával velké peníze aby zajistil rodinu a hnal by mě do práce místo nej s tím, ze nevydelam ani čtvrtinu toho co on ještě s kecama ze “je to pohoda”🤣já jsem rada, ze mam chlapa, co ocení, ze je to hokna a stojí to vše na mě (máme to rozdělené tak, ze chlap vydělává a já mu zabezpečuji ten servis doma)..
Příspěvek upraven 20.12.21 v 09:02
@Ronnie123 píše: Ženská toho musí zvládat dost. Starat se o děti, o domácnost a po MD pak chodit do práce a u toho se opět starat o děti a o domácnost. Taky aby měl manžilek navařeno, naklizeno, vypráno, vyžehlené košile apod. Co děláte vy? Přidejte z práce a drepnete k televizi. Tak co tady meleš? A máš pravdu, jinde si chlapi svých žen doma váží. Tady většinou neA ty budeš asi ten případ. Máš pocit, že tvoje partnerka je taky líná?.
jeho si vubec nevsimej, nebo bude za chvili cela diskuze zatapetovana jen jeho „moudrymi“ poznamkami a tema pujde do kelu. Tohle je mistni kolorit, typek, ktery si s zenou puli pomalu i ucet za caj, netreba venovat mu pozornost, to je to jedine, co chce, protoze neni schopen normalnich vztahu ![]()
@jkra píše: Ženský za hranicema třeba nevaří, extra se nestarají. Tady se ona stará o 3 děti. Nicméně jako uca s Bc moc nevudela, bude ve stresu, že není s dětmi a bude doma dusno.ale se třema malejma dětma se těžko fláká, za rok bude první třída nejstaršího dítěte..
Tímhle bych moc neargumentoval. Já docela solidně pozoruju, že ženský i u nás přestávají vařit, spíš jedou dovážky do domu. A ta doba, co jsou s dětma zůstává stejná.
@white_stallion abych tě vyvedla z omylu. Bydlím ve státu, kde je mateřská jenom rok. Jo, ženy když můžou, zůstávají doma i tak dýl - alespoň ty 2 roky. Bez práce, bez mzdy a bez příspěvku. A víš proč? Protože to ty děti potřebují
. A ne, dovolená to není. Opravdu se mi stýská po práci… Spíš ČR mi přijde v tomhle hodně pokroková.
@jkra píše: Ženský za hranicema třeba nevaří, extra se nestarají. Tady se ona stará o 3 děti. Nicméně jako uca s Bc moc nevudela, bude ve stresu, že není s dětmi a bude doma dusno.ale se třema malejma dětma se těžko fláká, za rok bude první třída nejstaršího dítěte..
Ale o to přece nejde, jako rodiče jsou si naprosto rovni, mají stejná práva, co jí opravňuje k tomu, aby chlapa nutila jen pracovat a neumožnila mu být doma s dětmi? Pořád máte plnou pusu rovnoprávnosti a rovných příležitostí, rovných platů a rovných důchodů, ale něco pro to udělat, to už ne. Ty tři děti přece nezavede do lesa, bud se o ně starat otec, když je to taková strašná dřina doma, tak ať si to zkusí a ona ať si jde odpočinout do práce.
Ženská toho musí zvládat dost. Starat se o děti, o domácnost a po MD pak chodit do práce a u toho se opět starat o děti a o domácnost. Taky aby měl manžilek navařeno, naklizeno, vypráno, vyžehlené košile apod. Co děláte vy? Přidejte z práce a drepnete k televizi. Tak co tady meleš? A máš pravdu, jinde si chlapi svých žen doma váží. Tady většinou ne
A ty budeš asi ten případ. Máš pocit, že tvoje partnerka je taky líná?.