Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímaly by mne Vaše tipy a triky, kterými jste na sebe vyzrály
Za mě napíšu:
A co Vy????
Pro mě je základ všeho nezapínat ráno počítač. Pak stihnu uklidit, uvařit a spoustu jinejch věcí a počítač si zapnu až za odměnu.
lleennttiillkkaa píše:
Pro mě je základ všeho nezapínat ráno počítač. Pak stihnu uklidit, uvařit a spoustu jinejch věcí a počítač si zapnu až za odměnu.
klobouk dolů ![]()
Já si vždy, když se mi nechce uklízet řikam, lepší stále udržovat, než pak kydat, takže denně něco udělám a jde to… ![]()
alsem píše:lleennttiillkkaa píše:klobouk dolů
Někdy je to hodně těžký
, protože ten nechutný návyk zapnout si po ránu komp jsem se naučila během těhotenství, kdy jsem byla opravdu celý den schopná strávit u něj, pač jsem nesměla skoro nic.
lleennttiillkkaa píše:
To bych taky potřebovala, a asi nebudu sama. ![]()
jizvíková píše:
zapojuju deti a je z toho legrace
tak tak Vítek pomáhá vyndavat nádobí z myčky, vytírat, luxovat, třídit prádlo. Se 3 dětma to musí být ještě lepší
S_h_a_n_i_e píše:
Já si vždy, když se mi nechce uklízet řikam, lepší stále udržovat, než pak kydat, takže denně něco udělám a jde to…
Jsem na tom podobně, každý den něco a nemusím dělat celotýdenní velký úklid. S dětmi to stejně ani jinak nejde. Každý den když spí, tak něco uklidím a pak za odměnu ten počítač a kávičku než se vzbudí. ![]()
lleennttiillkkaa píše:alsem píše:Někdy je to hodně těžkýlleennttiillkkaa píše:klobouk dolů
Pro mě je základ všeho nezapínat ráno počítač. Pak stihnu uklidit, uvařit a spoustu jinejch věcí a počítač si zapnu až za odměnu., protože ten nechutný návyk zapnout si po ránu komp jsem se naučila během těhotenství, kdy jsem byla opravdu celý den schopná strávit u něj, pač jsem nesměla skoro nic.
no to mi povidej
ale ja nemam takovou vuli ![]()
jizvíková píše:
zapojuju deti a je z toho legrace
Tak u nás je to legrace, ale bohužel pro mně jen chvíli, než zjistím, že jedno tričko skládám už potřetí, když mi zbydou tři ponožky ale každá jiná (ostatní malý roztahal někde po bytě), nebo když vyklízím myčku a malý mi do ní několikrát vleze a naopak když tam dávám špinavé nádobí a on mi ho zase vytahuje. ![]()
alsem píše:lleennttiillkkaa píše:no to mi povidejalsem píše:Někdy je to hodně těžkýlleennttiillkkaa píše:klobouk dolů
Pro mě je základ všeho nezapínat ráno počítač. Pak stihnu uklidit, uvařit a spoustu jinejch věcí a počítač si zapnu až za odměnu., protože ten nechutný návyk zapnout si po ránu komp jsem se naučila během těhotenství, kdy jsem byla opravdu celý den schopná strávit u něj, pač jsem nesměla skoro nic.
ale ja nemam takovou vuli
Však já jí taky nemám každý den ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Tak to bych asi nezvládla ![]()
lleennttiillkkaa píše:
také to zavedu
Na lenost a různá přemítání o možnostech odkladu neoblíbené činnosti mi ještě docela pomáhá kouzelná věta: A myslíš, že se ti zítra bude chtít víc??? Odpověď je jasná
Takže se většinou zvednu a prostě to udělám ![]()
Taky mám ještě jednu, na mě perfektně až geniálně působící, formulku (od kamaráda Tomáše - Tome díky
), když se mi nechce ráno vstávat a ráda bych ještě „dospávala“, tak si opět položím otázku: Myslíš, že když jsi spala 4 hodiny, tak ti k pocitu vyspání do růžova pomůže, když si teď budeš 20 minut zapínat a vypínat budík???
Odpověď je opět jasná, já se racionálně smířím s tím, že toto je den, kdy se prostě do růžova nevyspím a bez keců prostě hned vstanu
![]()