Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@martina.se muž kdysi taky ve srandě nadhodil dárek hodne nad naše možnosti a odhodlání tohle do Vánoc vrazit. Koupila jsem mu velký prase, nacpala do něj první dvě stovky a přidala dopis s příslibem, že mu tam budeme cpát dvacky a pajdyDo dvou let měl našetříno.
Jako můj chlap si to koupí sám, ale dostal mě.. Říkal to ve srandě, ale takovou dardu jsem nečekala.. Nápad s prasátkem ale vůbec není špatný, do toho půjdu ![]()
@smutný.smajlík prave ze nic ho nezajima moc.. ma rad praci s PC a sport, ale vybaveni doma ma-ani ho nepouziva a primo ve firme maj zdarma fitko.. Alkohol nepije nejak. Ma rad znackove obleceni, tak mozna to. Zase.. ale rada bych neco originalnejsiho, vsichni mate moc krasne darky, proc taky nevymyslim neco takoveho?! ![]()
@nickanonym píše:
Ahojky, no, budou se blížit Vánoce, ačkoli v téhle blbé covid situaci, tak už tak pokukuji co komu koupit.. Ale jsem bez nápadů.. Poraďte, co budete třeba kupovat přítelovi/manželovi? Ja mám nápad maximálně tak oblečení..nebo dárkový poukaz - což mi nepřijde jako dobrý nápad, dávám to často, opravdu bych ho ráda něčím potešila - nedáváme si nic předraženého, cenově potřebuji vyjít tak do 4000,– (pro rodiče tak nějak vím)
Děkuji za radypřeji všem hlavně pevné zdraví
Vanoce vubec neresim uprimne, predpokladam ze bude vse zavrene kdovi do kdy takze asi pres net..nekdy
@PetronelaMisa píše:
@nickanonym a jsou dárky dospělým opravdu potřeba?Dětem jo.
Přesně tak. Dárky pro dospělé považuji za zbytečnost, sama nic nechci. Řeším jen děti.
Zrovna vcera jsme to resili a darky znacne osekame. Hlavne dospelym. My si navzajem dame knihu dle vlastniho vyberu, manzel dostane letos poprve ponozky, sampon, sprchac a jako prekvapko tematicke tricko a hrnecek. Kluk si napsal dopis. To mam vsechno vyrizene pres net do zasilkoven. Moje rodice resim kosmetikou a knihami uz spoustu let. Pro sebe jsem premyslela a nic nepotrebuju. Libila se mi dalsi kabelka, dalsi boty, novy mobil nebo fotak, ale nepotrebuju to. Fotim hlavne na cestach, s temi je utrum kdovi na jak dlouho a bot a kabelek uz ted mam vic nez unosim. Koupila bych nam letenky do tropu, ale neni kam. Chtela jsem hlavne dodelat rekonstrukci pokoje mladsiho syna a pristi rok kuchyn a obyvak, utratit co nejvic nez bude mena. A s tim je zase konec. Darky pro kluka jsou jasny, ma to sepsane a my s manzelem fakt drobnosti, zbytku rodiny krome mych rodicu nic davat nebudeme. Oni nam tez ne. Ohrozeny je i advent ve meste organizovany uz spoustu let. Proste jsem psychicky pripraven ze budou hodne jine o bez spousty veci se obejdu. Vanoce a hlavne si preji, at jsme vsichni zdravi. Vic nechci.
Příspěvek upraven 22.10.20 v 07:29
@Mayaa007, mě zemřel táta dva dny před Štědrým dnem.
Ale na Vánoce jsem nezanevřela. Přípitek „Ať se tu ve zdraví sejdeme příští rok.“ dostal pro mě jiný, opravdový význam. ![]()
Pro starší dítě mám oblečení na lyžák, na který možná ani nepojede, dále knížku a náhradní pásek na chytrý náramek.
Mladší potomek dostane foťák (z druhé ruky, měl chodit do fotokroužku) a také náhradní pásek na chytrý náramek.
Dál nevím. Určitě koupím nějakou společenskou hru a spodní prádlo - takový praktický evergreen Vánoc. ![]()
Pro manžela mám jen peněženku, kterou jsem stihla koupit v centru města a nemusela jet do masakru, který se odehrál v nákupním centru za městem. V nejhorším případě to vyřeším nějakým poukazem.
Sobě dárky nekupuji. Věřím na Ježíška.
Asi jako jediná z rodiny. ![]()
Přítel je cestovatel a našel si zálibu v mapách. Loni jsem mu pořídila tričko a deku s potiskem mapy plus nějaký lezecký voucher či co to bylo a letos pár zajímavých knih, kde hlavním tématem jsou opět mapy a cestování, jedním z nich je tlustý tištěný Atlas Obscura plus puzzle opět s mapou
. Letos nějaké zážitkové vouchery raději vynechám, nevím, jak moc zážitkové aktivity budou omezeny opatřením vlády, tak to nechci riskovat, že by je pak nemohl využít.
Mamka má zase ráda hlavolamy, tak jsem koupila nějakou sadu. Taky ráda vyrábí ze dřeva, tak nějaké pomůcky na výrobu ptačí budky a nějaké speciální zahradní nůžky.
Babičku s dědou vyřeším až na poslední chvíli, ti nejradši nějaké zdravé dobroty.
Zatím vůbec netuším, co tchýni, asi nějaké dobré sypané čaje.
Holky jak tu píšete, Vánoce a dárky jsou jen pro děti. Jsou páry, které z nejakyho důvodu děti nemají, i když doufají, že i jim se poštěstí
Takže já ty Vánoce nemám ani slavit, kupovat dárky, péct cukroví? Protože není pro koho? Já vánoce miluji, vždy nakupují přehnané množství dárků, za přehnané množství peněz
Vše si chystám, zdobim, peču a pak přijde ten den, já celá natěšena a tchyně mi oznámí : Vánoce jsou pro děti, pro nikoho jiného, nechápu pro koho ty je děláš
Už asi začnu vánoce nenávidět
anonym
Ahojda, my od té doby, co máme děti, také děláme Vánoce hlavně pro ně. My si s chlapem dáváme cca 2 symbolické dárky, dražší věci si koupíme, když je potřebujeme. Letos to asi budou bosoponožky a nějaká maličkost.
Dětem už mám skoro nakoupeno (chtějí stan, panenky, hru, dostanou ještě sáňky, knížky a velkou deku), ty Ježíška prožívají a těší se už teď ![]()
Slavíme doma se všemi prarodiči, Těm také každému dáváme cca 3 dárky do celkové ceny tak tisícovka (vybírají hlavně děti)
A my dostaneme maličkost i od nich, takže je pod stromkem vždycky hromada ![]()
@Anonymní píše:
Holky jak tu píšete, Vánoce a dárky jsou jen pro děti. Jsou páry, které z nejakyho důvodu děti nemají, i když doufají, že i jim se poštěstíTakže já ty Vánoce nemám ani slavit, kupovat dárky, péct cukroví? Protože není pro koho? Já vánoce miluji, vždy nakupují přehnané množství dárků, za přehnané množství peněz
Vše si chystám, zdobim, peču a pak přijde ten den, já celá natěšena a tchyně mi oznámí : Vánoce jsou pro děti, pro nikoho jiného, nechápu pro koho ty je děláš
Už asi začnu vánoce nenávidět
anonym
Taky s tim nesouhlasim. Proc by, propana, mely byt vanoce jen pro deti.
Samozrejme, ze je normalne slavte i s darky, a na tchynku nehled, to fakt nepochopim… jako by starsi nebo bezdetni nemeli snad „narok“. ![]()
Anoymní, nezanevřela bych na Vánoce, zanevřela bych na tchýni
Taky jsme byli léta bezdětní a Vánoce slavili s rodinou. A nevím, proč bych narozením dětí měla přestat obdarovávat životního partnera. Nemyslím tím širokou rodinu až po tetičky z třetího kolene, ani dary za x tisíc, ale neobdarovat muže nebo rodiče a pozorovat, jak se z dárků radují jenom děti, by mi přišlo divné. Jo, zkrouhla jsem dárky mezi dospělýma sourozencema, tam jsme to zredukovali jenom na děti, když je máme všichni.
Já už mám děti vyřešené, babičkám klasika kalendář s vnoučaty, na to se třepou celý rok, k tomu všem děláme balíčk z vlastní jablečné pálenky, pečený čaj, jablkovo-skořicová marmeláda a vitamíny-
Mamce nějakou kosmetiku, svíčku a takové ty drobnosti pro ženský, taťkovy lepší flašku a oblíbený parfém.
Manželovi jsem koupila novou hru na PS4 a ještě chci něco, ale nevím co, asi novou peněženku, má jí už odrbanou. A taky čekám jestli dá nějakou indícii, co by chtěl ![]()
My to máme děsně roztahané, jelikož mám rozvedené rodiče..
Takže na Štědrý den jsme jen my 4, 25.12 příjde táta s jednou babičkou a přítelkyní a 26.12. zase máma s přítelem a druhou babičkou
manželova mamka bydlí od nás asi 200km, takže tam se to neřeší.
JInak my, když neměli děti, tak jsem taky vše čančala a pekla a kupovali jsme si dárky za x tisíc, teď to děláme hlavně pro děti, sobě koupíme něco málo, ale když potřebujeme něco do bytu, tak si to koupíme jindy..
Manžel už moc nemá nápady stejně a já taky ne, příjde mi, že máme vše..
Takže každý rok dostávám nějaký šperk, naštěstí má manžel vkus, nějaký parfém a jsem spokojená. Někdy pak když děti spí, jěště vytáhne dárek v podobě erotické hračky
Letos bych ale chtěla nějaké chytré hodinky, abych s nima mohla i platit..
Doporučí někdo nějaké?
Ja jedu postupne, casto objednavame na Mall bezne veci, tak tam vzdycky neco prihodim pro deti, uz mam albi knizky, batuzky, lego a nerf. Ted meli black friday tak se tam dalo vybrat. Jako hlavni darek starsi dostane Ozobota nebo Lego Mario a mladsi Baby Born a nebo jsem ted objevila Present Pets, takova zviratka co sami vylezou z krabic a to je bozi. Pak jeste knizky o Minecraftu a nejake sponecky pro holcicku. Kazdy jeden hlavni a 4 mensi, jsem se letos zarekla. Sama sobe adventni kalendar Yves Rocher a manzelovi asi nejake obleceni, ten nikdy nic nechce:-( ja jeste sbiram kucharky a knizky od Bary Nesvatbove, tak to ma manzel jednoduche, kazdy rok nejaka vyjde:-)