Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mluvila bych s nim. Nemám rada takovéto tiché vydírání ve stylu nezvednu ti telefon, i když nemůžu vědět, proč volas a jestli se neco neděje. Se zbytkem tezko radit, když jsi nenapsala, co ti vadí - rovna ti doma knihy podle abecedy nebo chlastá první ligu? Je široký rozsah v tom, co ti muze vadit ![]()
Jsem zastánce komunikovat, osobně nesnáším to citové vydírání ve smyslu - vytrestám tě, že s tebou nebudu mluvit. To pak s takovým člověkem nemusím vůbec být, když spolu o problémech nemluvíme. Ohledně toho, co ti na něm vadí, tak to si musíš rozhodnout sama, jestli je to věc, přes kterou se dokážeš přenést.
z komunikačního hlediska: až sním budeš mluvit, musíš se vyhnout frázím „Ty“ . nesmíš ho obvinovat že může za něco, že on ti dělá nebo nedělá, že on zase něco, že vždycky dělá, že nekdy neudělá.....Musíš sním mluvit o tom ve stylu „já“
Já jsem smutná, mě by pomohlo, Já to cítím tak a tak. Vynechat slova vždycky a nikdy, to je úplnej zabíják, který toho druhého vytočí.
Telefon zvedni, nezvednutí ho nevytrestá, jen si řekne no fájn buď si uražená, a budete uraženi oba.
Každý má ve vztahu nekdy těžkou chvilku a třeba ujedou nervy, ale za deset let jsem na partnera nemusela nikdy být dlouhodobě nepříjemná, natož uvažovat o nebrání telefonů. Telefon bych mu vzala, ale pokud tvůj přítel není schopen věci konstruktivně řešit, je to podle mě známka toho, že vztah není v pořádku
Rada bych obnovila diskuzi…
V srpnu jsem se s nekym seznámila, ale schazime se tak nejak tri mesice.
Mu zrejme staci se vidat 1, max 2× tydne. Ma spoustu zájmů, kamarady atd.
Mne to nestaci. Ted k veci. Uz jsem na nej jednou byla nastvana, po tydnu co jsme se nevideli zapomnel, ze jsme spolu meli jit do kina. I přesto, ze videl, ze me to mrzi udelal si sve plany a v podstate jsme se ten vikend nevideli vubec, protoze jsem mu to hodne vycetla. No a ja udelala ten prvni udobrovaci krok. Pak se to zdalo ok, on je docela komunikativní a vzdy si vse řekneme na rovinu.
Ted jsme se videli v tydnu jednou a na to jsem navrhla schůzku na sobotu. Nepotvrdil ji, ale ani nevyvrátil. Kdyz jsem mu jako obvykle dopol napsala, v kolik tedy dorazi, odpovedel, ze jde tam, potom tam a ze teda vubec nevi.
Načež jsem mu napsala, ze to chapu, ze se na me zase vykaslal. Jeho odpoved, ze to chapu spatne… no a na to jsem uz nereagovala a on doted taky ne. Jsem z toho spatna a nevim, co si o nem myslet. Nechci byt zase ja ta, ktera se omluví a prileze. Rada bych videla, ze ma zajem i on. Ale zrejme je to v pytli 🤔
@Mazlika Bohužel asi moc zájem nemá, to by si na tebe udělal víc času ![]()
@Mazlika píše:
Mne to nestaci. Ted k veci. Uz jsem na nej jednou byla nastvana, po tydnu co jsme se nevideli zapomnel, ze jsme spolu meli jit do kina. I přesto, ze videl, ze me to mrzi udelal si sve plany a v podstate jsme se ten vikend nevideli vubec, protoze jsem mu to hodne vycetla. No a ja udelala ten prvni udobrovaci krok. Pak se to zdalo ok, on je docela komunikativní a vzdy si vse řekneme na rovinu.
Ted jsme se videli v tydnu jednou a na to jsem navrhla schůzku na sobotu. Nepotvrdil ji, ale ani nevyvrátil. Kdyz jsem mu jako obvykle dopol napsala, v kolik tedy dorazi, odpovedel, ze jde tam, potom tam a ze teda vubec nevi.
Načež jsem mu napsala, ze to chapu, ze se na me zase vykaslal. Jeho odpoved, ze to chapu spatne… no a na to jsem uz nereagovala a on doted taky ne. Jsem z toho spatna a nevim, co si o nem myslet. Nechci byt zase ja ta, ktera se omluví a prileze. Rada bych videla, ze ma zajem i on. Ale zrejme je to v pytli 🤔
tedjemíč na jeho straně hřiště ,nedělat nic a v případě ,že se ještě ozve mít taky své plány .
@Mazlika píše:
Když není po tobě běsnej na začátku, tak už asi nikdy nebude. Vždyť začátky jsou nejkrásnější.
Takhle jsi běsná ty po něm a fakt to takhle chceš - uhnat ho až padne a pak ho sebrat?
Prave jsem odesla od chlapa, bydlim s detma sama, ale jeste to nemame právně vyřešené. Mozna se boji i toho, ze se k nemu vratim. Ale to nemam v planu. Ne deti mu pry nevadi. Svoje nema a rikal, ze mozna ani svoje mit nemusi.
@Kobliha51 píše:
Když není po tobě běsnej na začátku, tak už asi nikdy nebude. Vždyť začátky jsou nejkrásnější.![]()
Takhle jsi běsná ty po něm a fakt to takhle chceš - uhnat ho až padne a pak ho sebrat?
Ne to prave vubec nechci. Ikdyz asi takove typy pritahuju.
A sam mi vycte, kdyz se delsi dobu neozvu, protoze vola zasadne jen on mne. Setkani vsak organizuju ja, mozna kvuli tomu, ze ja mam deti, on je sam. Bydli u mamky.
Pry je rad, kdyz uhani zena ho ![]()
@Mazlika píše:
Ne to prave vubec nechci. Ikdyz asi takove typy pritahuju.
A sam mi vycte, kdyz se delsi dobu neozvu, protoze vola zasadne jen on mne. Setkani vsak organizuju ja, mozna kvuli tomu, ze ja mam deti, on je sam. Bydli u mamky.
Pry je rad, kdyz uhani zena ho
Napřed ho uženeš, pak zařídíš bydlení, pak ho dostrkáš zase někam........ nesvítí ti výstraha? Když se mu něco nebude líbit řekne, že jsi to všechno zařídila ty a proto za to můžeš. Necítíš z toho ten alibismus? A kromě toho - není to taky mamánek, který přejde od jedné maminky ke druhé? Já bych ho pustila do oběhu pro nějakou pečovatelku a trpitelku. A nebo by se ti to třeba líbilo, já nevím. ![]()
Připadá mi, že o tebe nemá moc zájem. To je celé. Je mu to fuk.
Co budes delat za par mesicu ci let? Muzete spolu bydlet, mit deti a on te bude mit vzdy na poslednim miste? Nerikam, ze chlap musi byt imrvere s tebou ale tohle by me asi stvalo. Prijde jen kdyz na tebe ma naladu a nic jineho (lepsiho) se mu nevyvrbi nikde. Zkusila bych ho „proverit“ nejakou krizovou situaci jak by se zachoval
vsazim na to,ze utekl.
@Mazlika píše:
Prave jsem odesla od chlapa, bydlim s detma sama, ale jeste to nemame právně vyřešené. Mozna se boji i toho, ze se k nemu vratim. Ale to nemam v planu. Ne deti mu pry nevadi. Svoje nema a rikal, ze mozna ani svoje mit nemusi.
Určitě najdeš muže,který se bude celý týden na setkání těšit a zcela jistě na něj nezapomene.Tenhle na to ale nevypadá.
Ahoj, potřebovala bych radu. Jsem s přítelem rok a půl. Rozumíme si, jen každý bydlíme v jiném městě. Když je nějaký problém, chce, abychom o tom mluvili a říkali, co cítíme. Když to ale udělám, tak se mu to nechce řešit, že je zase hustá atmosféra a že když je se mnou, tak si ten čas chce užít. Můj dotaz: Je tady věc, kterou dělá. Na jednu stranu ji chápu, ale na druhou mi hodně vadí a on ji nezmění. Teď, když jsem zase naštvaná, je lepší nebrat telefony nebo to zvednout, ale být nepříjemná? Nechci se přetvařovat. Trápím se, ale nejsem schopna to ukončit.