Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karleon píše:
Mně je vcelku jedno, co tě nadzvedává ze židle. Já věřím tomu, že raději klidná a spokojená maminka a táta daleko, než žít v tom, co je výše popsané.
Pokud bude maminka klidná a spokojená po rozchodu, tak s tím taky souhlasím, že je to pro dítě jednoznačně lepší, než pokud má vystresovanou mámu. Ale to se vůbec nevylučuje s péčí otce, kor pokud zakladatelka píše o jejich vřelém vztahu.
Tak rozhoď sítě po někom jiném…i když je fakt, že takovejma týpkama, co máš doma a ještě horšíma se to na seznamkách jenom hemží…
Prosím anonymní ![]()
Byla jsem v téměř stejné situaci, dcera tenkrát dvouletá, tatínek 45, když jsem ho poznala, milovala jsem ho, byl a je hodně chytrý, charismatický, stejný humor. Stav po 10 letech minimálně obden alkohol (málo, nesnesl), hry na PC (vůbec nechápu, měl vždy tolik zájmů, a najednou tráví čas pařením her na PC), o práci vůbec nemluvím, VŠ, několikrát změnil práci nebo ji hledal, ale byl schopen utratit víc než vydělá (musela jsem pracovat i na MD, ale přiznávám, že on kupoval dárky i pro mě, xkrát jsme se o tom bavili a on mi potom přinese šperk za 7 tisíc
) Malou taky miloval a miluje, v péči o ni se to nijak neprojevovalo a neprojevuje. Konec nastal právě ve dvou letech naší malé. Jsem sama. Malou vídá jednou za 2 měsíce. Chtěl by víc, ale nemá čas
A to je přesně ono, on by chtěl On chce toho tolik a má tolik plánů, bude o tom mluvit a mluvit a pak půjde a místo toho vstane a sedne ke hře na PC, da si štampli nebo bude vyprávět někomu dalšímu, jaký má úžasný plány do budoucna. Když si vzpomenu, co všechno plánoval pro malou a s malou ![]()
@Anonymní píše:
@Jasorka Řekl mi, že pokud se rozejdeme, zastaví se tu tak jednou za měsíc…
Dceru má rád, píšeš, tak je to jeho problém, že se bude mstít, tím, že za dcerou bude chodit 1× za měsíc. Je to ubohé už dopředu ti takhle vyhrožovat. Dotáhni to do konce, bude líp!
@Anonymní píše:
Prosím anonymní
Byla jsem v téměř stejné situaci, dcera tenkrát dvouletá, tatínek 45, když jsem ho poznala, milovala jsem ho, byl a je hodně chytrý, charismatický, stejný humor. Stav po 10 letech minimálně obden alkohol (málo, nesnesl), hry na PC (vůbec nechápu, měl vždy tolik zájmů, a najednou tráví čas pařením her na PC), o práci vůbec nemluvím, VŠ, několikrát změnil práci nebo ji hledal, ale byl schopen utratit víc než vydělá (musela jsem pracovat i na MD, ale přiznávám, že on kupoval dárky i pro mě, xkrát jsme se o tom bavili a on mi potom přinese šperk za 7 tisíc![]()
) Malou taky miloval a miluje, v péči o ni se to nijak neprojevovalo a neprojevuje. Konec nastal právě ve dvou letech naší malé. Jsem sama. Malou vídá jednou za 2 měsíce. Chtěl by víc, ale nemá čas
A to je přesně ono, on by chtěl On chce toho tolik a má tolik plánů, bude o tom mluvit a mluvit a pak půjde a místo toho vstane a sedne ke hře na PC, da si štampli nebo bude vyprávět někomu dalšímu, jaký má úžasný plány do budoucna. Když si vzpomenu, co všechno plánoval pro malou a s malou
Tak to je tedy hodně podobné, jako u nás. Můžu se zeptat, jak dlouho už jsi s malou sama a jak se k tatínkovi má, když ho vidí tak málo často?
Pátým rokem. Kdybych chtěla, sama bych být nemusela, bylo tu pár možností
, o ženáčích ani nepíši
Ale je to takové složitější, přiznávám, že je tu několik důvodů, proč se mi do ničeho takového nechce. Ale za sebe přiznávám, že máme krásný život, necítím se osamělá, co se má stát to se stane.
Pokud se týče malé.. Už jsem psala, že tatínek ji miluje, myslím, že je na ní pyšný
, ale už při samotném rozchodu řekl něco podobného jako tvůj, že nemá v životě prostor, aby se jí věnoval, aby byl nápomocen. Vypadá tedy tak, že se vidí opravdu jednou za 2 měsíce, třeba půlden. Vztah mají hezký, ale ona si ho hodně v tomto idealizuje, občas tedy řekne, že se jí po něm stýská, ale bere to tak nějak jako se jí stýská po babičce nebo tak. Je pravda, že v určitém smyslu jsem v určitém věku vztah udržovala u malé spíše já. Ale jak je větší, tak se na něj těší sama, užije si odpoledne a pak zase za 2 měsíce. Jako trošku už samozřejmě se jí honí v hlavě vlastní myšlenky a ptá se, že někdo má tatínka doma, někdo ne, že ho vídá za dlouho, ale tak nějak jsme probírali, že lidi jsou různí, tatínci taky a že ona ví, že ji má rád. Jako nikdy v životě jsem si to takto nepředstavovala, samozřejmě jsem takto viděla třeba i kamarádky či kolegyně, kde se vídali ještě míň, ale nikdy by mě nenapadlo, že bude tak u nás. Třeba ze začátku se i stalo, že jsem se mu ozvala, hlavně proto že bylo kvůli malé něčeho potřeba nebo třeba mi někdo radil „ať se připomeneme“
Ale mně to přišlo, že mu připomínáme, něco jako že jsme stiskly tichou výčitky u něj v hlavě - tím nemyslím naši ale jeho vůči svědomí a že mu to bylo nepříjemné, prostě něco jako reakce „řekl přece že až budu moci, tak se ozvu“. Ale jak píšu, já nějak po něm už nic nechci, to neberu jako výčitku, on se asi nedokáže změnit (ani kvůli malé), spíše to píši kvůli tobě. Já to beru jako realitu. A ano, i peníze vypadaly z počátku na problém, jsem si i myslela, že nic od něj na malou nedostanu, ale pak jsem nějak vymyslela. Takže aktuálně situace stabilizovaná.
@Anonymní píše:
Tak to je tedy hodně podobné, jako u nás. Můžu se zeptat, jak dlouho už jsi s malou sama a jak se k tatínkovi má, když ho vidí tak málo často?
@Karleon Problém je ten, že já nejsem spokojená, ani když chlap odejde… ba dokonce se cítím ještě hůř.