Jak na matku-generála?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
23.8.16 19:02

Vedela jsi jaka je, pozemek vam nevadil, tak co chces ted radit? Kdyz jsi dostudovala a jsi svepravny clovek, tezko muzes tvrdit, ze ted ti nekdo muze cpat penize nasilim, to se na me nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 19:18

@radkka díky. Něco takovýho jsem potřebovala slyšet. Bude to ještě těžký, když tam jeden vikend nejsme, říká malýmu, jak jí bude smutno a ze musí jezdit každej víkend, když jsem oznámila, ze budem v září dva víkendy pryč, málem se rozbrecela, ze na ni malej zapomene :mrgreen:. No zase tchýni mám skvělou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 19:21

@Jana525 jak říkám, lituju, že jsme kde jsme, chtěla jsem poradit jak to vyřešit bez větších hádek, stavime tam i kvuli tomu, ze at jsou jaci jsou, rodina by mela drzet pohromade a malyho milujou, stejne jako.moje babi s dedou, kteri bydli kousek od nich. Pocitam s tim, ze se.o.ne postaram. ve stari, ze jim budu malyho pujcovat, nejsem zadnej rozmazlenej spratek, co by.jen bral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.8.16 19:30

Necháváš se od nich vydržovat, od toho se těžko odchází. Ale tvoji pozici to dělá mnohem složitější.
Na víkendy bych jela max ob týden, spíš jednou za měsíc, jsi dospělá, snad máš i jiný program.
Každopádně byla chyba, že jsi kývla na pozemek, když jsi ji znala. Holt mít něco zadarmo je někdy pěkně na ho…
Nauč se být asertivní a přestaň si od nich brát peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
23.8.16 19:31
@jenny.fields píše:
Necháváš se od nich vydržovat, od toho se těžko odchází. Ale tvoji pozici to dělá mnohem složitější.
Na víkendy bych jela max ob týden, spíš jednou za měsíc, jsi dospělá, snad máš i jiný program.
Každopádně byla chyba, že jsi kývla na pozemek, když jsi ji znala. Holt mít něco zadarmo je někdy pěkně na ho…
Nauč se být asertivní a přestaň si od nich brát peníze.

Tak. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
26574
23.8.16 19:35
@Netaneta píše:
@Jana525 jak říkám, lituju, že jsme kde jsme, chtěla jsem poradit jak to vyřešit bez větších hádek, stavime tam i kvuli tomu, ze at jsou jaci jsou, rodina by mela drzet pohromade a malyho milujou, stejne jako.moje babi s dedou, kteri bydli kousek od nich. Pocitam s tim, ze se.o.ne postaram. ve stari, ze jim budu malyho pujcovat, nejsem zadnej rozmazlenej spratek, co by.jen bral.

Nezlob se, ale tohle jsou jen důvody proč neodmítnout pozemek zdarma. Nemyslím, že to půjde bez hádek, popsala jsi svoji mámu jako generála. Ona je zvyklá, že posloucháš a jak bys neměla, když kurnik ti všechno platí!!! Tahle přemýšlí ona, je šéf a ty kdo-zaměstnanec, co musí poslouchat. Dítě, co není dospělé? Tak něco zřejmě. Rodina může držet pohromadě aniž by bydlela vedle sebe.
Výše uvedené jsou pouze moje názory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
23.8.16 19:41

Myslím, že se to tu shluklo do takového spolku, který zakladatelku odsuzuje. Přece neudělala nic špatného, vy snad nepřijímáte dar či pomoc od rodiny?
Myslím si, že mamince třeba vůbec nedochází, v jakém jsi rozpoložení, zkus si s ní někdy v klidu promluvit, popsat svoje pocity a představy do budoucna. Chtějí prostě jako rodina pomoct „mladým“…
Představ si to opačně, že by pro vás nehnuli prstem a nezajímali se, to je zase druhý extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
23.8.16 20:02

@Netaneta já si myslím, že dokud jí od plic neřeknete, co vám vadí, tak budete pořád za malý děcko. Ono se dá lecos přetrpět, ale abych měla pocit, že moje dítě vlastně není moje, ale její, aby mi někdo kafral do toho jak se starám o dítě, které jsem porodila, to by byla asi ta poslední kapka. Vždyť svět není jen o penězích, ne? Nevěřím tomu, že by vám vaši přestali pomáhat jenom proto, že se prostě postavíš na zadní a mamince prostě řekneš, že jsi dospělá a o svý dítě se budeš starat jak chceš ty. Měla bys to udělat co nejdříve, než ti děťátko vyroste a ty pak budeš litovat, že si to neudělala dřív. Přeju odvahu a dobré vztahy v rodině. Uvidíš maminka to určitě pochopí. Třeba se pohádáte, ale to k tomu prostě asi patří, k výměně názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.8.16 20:07
@Netaneta píše:
@radkka díky. Něco takovýho jsem potřebovala slyšet. Bude to ještě těžký, když tam jeden vikend nejsme, říká malýmu, jak jí bude smutno a ze musí jezdit každej víkend, když jsem oznámila, ze budem v září dva víkendy pryč, málem se rozbrecela, ze na ni malej zapomene :mrgreen:. No zase tchýni mám skvělou.

Jéžiš 8o nezbývá než jí prostě ukázat, že jsi dospělá a svéprávná osoba, která má svůj život a nebude skákat podle toho, jak maminka píská. A neříkej, že něco nejde nebo, že k ní musíte, nemusíte, jen stačí chtít a ono to půjde zařídit jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 20:28

@jenny.fields tak jasný, já netvrdím, že se nám ten pozemek nehodil, ale zase si nepripadam jako nejakej vychcanej smrad.;-) Naši to měli stejně, když stavěli, pozemek dostali, o jídlo se starala babi, to samý tchanovci, jejich deti taky, tchyne ted vari svy dceri, co stavi vedle, za jidlo si penize nebere a jeste nekafra.:-) tak jsem nejak. naivne myslela, že to s mamou taky zvládneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.8.16 20:35

Jestli jde jen o to jídlo, tak to nejsou nijak „velké dary“, i když za tu dobu toho může být dost. Je mi jasné, že se pozemek hodil, to také chápu. Nicméně teď si tedy musí vybudovat svojí pozici u matky, teď jsi v pozici podřízené a je potřeba, aby ses dostala na její úroveň. Jenže pokud je na tohle matka už zvyklá, navíc s povahou generála, tak bez hádek to prostě nepůjde, pochybuji, že bude fungovat jen to, když si s ní promluvíš, nicméně jako začátek je to asi dobré. Určitě bych tam nejezdila každý víkend, pokud to není nutné, bude zima a stavba se asi pozastaví. To, že se málem rozbrečí bych spíš viděla jako citové vydírání, je to přece „jen“ babička a můžete mít přece víkend pro sebe, jen s prckem. Navíc vůbec bych nejezdila na noc, když je to jen 50 km, prostě odpolední návštěva a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 20:36

@dedrichov však já jsem za to materiální zázemí moc vděčná, děkuju ji pokaždé když odjíždím. Jen je to náročné, mám první tříměsíční mimino, který taháme furt tam a zpátky, málo spí, jsem unavená, přes týden to zvladam dobře a o víkendu chystani oběda prp x lidí, dopo a odpo svacina, do toho malej a odrážet maminy útoky typu proc mu nedas dudlik, proc ho nekoupes kazdej den, minule dokonce proc ma chudak tak skaredy plinky (nebeleny latkovky, ze prej plinky maji byt bílý). Většinou jsem večer unavenejsi nez chlap, co prijde ze stavby.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 20:38

@Lenka 6dětí asi to chce si promluvit a trvat na svým. A tento vikend tam nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.8.16 20:39

@radkka já vím a začnu s tím něco dělat, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.8.16 20:40
@Netaneta píše: