Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michaela9915 to nejde, jsou to super rady, ale ten mozek je silnější. jasně že na to nemyslíš neustále, ale v té hlavě to prostě je ![]()
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí Naprosto chápu. Já ještě ke vše u pracuji ve školce, takže kolem mě samý děti, každá druhá maminka těhotná
Jinak pokud jde o nějaké takové ty psychické problémy jakéhokoli rázu tak já na takové to nemyšlení moc nevěřím. Pokud se někdo trápí protože se mu nedaří otěhotnět a nebo třeba někdo se trápí protože se mu nedaří najít si práci tak i když si 10× řekne nebudu na to myslet tak to dost dobře nejde.
Pokud někdo ze zdravotních důvodů nemůže mít miminko a léčí se, bere nějaké léky, hormony atd tak přeci na to musí myslet aby jsi nezapomněl tenhle lék vzít.
Nebo pokud se třeba někdo trápí že se mu nedaří najít zaměstnání tak takové to nemysli na to pořád taky nikam nevede, naopak člověk na to musí myslet, projíždět pravidelně inzeráty zajímat se o volná pracovní místa atd.
Já prostě na nemyšlení nevěřím ![]()
Navíc když je nějaký problém a člověk si řekne tak na to nebudu myslet tak to kolikrát může nadělat víc škody než užitku. ![]()
Jé, já bych Tě tak obejmula
prožívám zrovna to samý. Na to nejde nemyslet, ale můžeš si aspoň něčím zaměstnat.
![]()
Nejde na to nemyslet. A treba u nas ani nebyl stres duvodem, proc to neslo. Marne jsme se snazili pres 5 let. Absolvovala jsem 4 laparoskopie, pri kterych mi odstranovali endometriozu. Absolvovala jsem take umely prechod ve 24 letech. Brala jsem ruzne hormony. Vedela jsem, ze se mi temer netvori progesteron. Pri posledni laparoskopii mi krome endometriozy objevili i polycysticke vajecniky.
Pul roku po posledni laparoskopii mi lekar predepsal Utrogestan (brala jsem ho chvili i driv, ale omdlevala jsem z nej, tak jsem prestala). Prvni mesic noveho uzivani Utrogestanu jsem mela pozitivni ovulacni test. Kdyz pritel prisel z prace, rekla jsem mu to. Takze jsme na to mysleli oba. A ono se po vice nez 5 letech zadarilo.
Myslela jsem na to i pri vsech 3 dalsich otehotnenich, i kdyz ty se podarily za 6, resp. 5, resp. 2 mesice snazeni. U me byl vazne problem v hormonech. A ten problem mi vylecilo prvni tehotenstvi.
Cili nestresuj se, ze na to myslis
Drzim palce, at se brzo zadari.