Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trochu jsem ještě googlila a pokud jde jen o zdravotní pojištění, tak bys měla spadat do kategorie státních pojištěnců i bez pracáku. https://www.vzp.cz/…ojistne-stat
Tohle je VZP, ale tyhle podmínky by měly mít stejné všechny pojišťovny. Ale musí být opravdu zdravotní důvod, tj. rizikové těhotenství.
@Anonymní píše:
@uživatel2 bohužel to prý takhle nefunguje, zkoušela jsem se domluvit s panem ředitelem a vůbec žádného kladného výsledku a dělám ekonomku a TP mám přelom dubna a května
Ověřila bych to co Ti ředitel říká, zvlášť když Ti nechce vyjít vstříc a individualnim studiem - musí se řídit skolnim řádem. Když se Ti podaří nějak dokončit ted pololetí, tak bude podle mě možné najít školu kde Tě nechají vklidu dokončit školu ještě letos, ekonomek je všude spousta a o přechodu rozhoduje ředitel té nové skoly- můj syn vloni prechazel právě v pololetí a úplně bez problemu. A pokud bys byla na konci školního nehodnocena kvůli absenci, tak si i myslím, že bys měla mít možnost na přezkoušení - ale od toho je potřeba ten školní řád, který bude vycházet ze zákona. Podle mě by to chtělo najít způsob jak zůstat studentkou a dokončit školu - i si myslím, že maturitu můžeš odložit. Když bys chtěla tak se Ti na to můžu podívat blíž. Syn se mi narodil na začátku VS a nejsem si jistá, že kdybych na rok přerušila, že bych pak tu školu dokončila. Bez maturity je to dneska hodně spatny ![]()
Školu si chci dodělat v každém případě, jedná se jen o přerušení na rok. Takže v dalším školním roce nastoupim do školy a budu tvrději a přísněji požadovat IVP.
Mé otázky spíše směřovaly k úřadům. Protože pokud přeruším školu tak nejsem student a měla bych se správně zaregistrovat na ÚP. No ale jak dál? Jak to funguje nebo tak?
@Hazentla to už jsem zkoušela, zkoušela jsem kde co ale nic nepomohlo. Chci od začátku nového školního roku požádat znovu o IVP a uvidime snad při ještě větším naléhání to klapne
Tvrdeji a přísnější vyžadovat IVP? Na to ale není nárok, ředitel se může rozhodnout podle svého uvážení.
@Anonymní píše: Školu si chci dodělat v každém případě, jedná se jen o přerušení na rok. Takže v dalším školním roce nastoupim do školy a budu tvrději a přísněji požadovat IVP.
Mé otázky spíše směřovaly k úřadům. Protože pokud přeruším školu tak nejsem student a měla bych se správně zaregistrovat na ÚP. No ale jak dál? Jak to funguje nebo tak?
Jak jsem psala, pokud Ti zdravotní stav (těhotenství) nedovolí pracovat (studovat), tak se nemůžeš hlásit na UP. Budeš jakoby na neschopence(od lékaře) a pojištění hradí stát.
Případně lze nastoupit na UP a PAK jít marodit, ale to je zbytečně složitější a méně poctivé. Pokud nebudeš mít neschopenku od lékaře, pak ano, musíš se hlásit na UP.