Jak na výchovu u temperamentní, divoké dcery?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6006
30.5.16 12:34

@nico2 Jediné, co mě napadá je se co nejméně vystavovat situacím, ve kterých jsi bezmocná. Z restaurace odejít nebo nějakou dobu nechodit, nebrat na prohlídky hradu, ze kterých nelze utéct. Pokud jsi na hřišti, odejít.
Stanovit pevné mantinely a být co nejvíc v klidu (vím, že je to těžký).
Nevím, jaké jsou u vás možnosti nákupu - u nás nějakou dobu nakupoval chlap (kvůli scénám našeho dítěte). Naprosto Tě chápu, moje dítě bylo v rozmezí věku 1,5 - 2 roky hodně podobný (možná i horší) než to Tvoje. Pomohla důslednost a okamžitý odchod z místa, kde dělal neplechu. Tvá holčička z Tebe cítí stres a o to víc pak přitvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
30.5.16 12:37

@nico2 Mě to připadá v jejím věku normální, že chvilku neposedí a nevydrží v klidu, že blbne, zpívá, tancuje když se nudí je lepší než kdyby se vztekala. Prohlídka hradu není pro takhle malé dítě nic zajímavého, sedět v restauraci může být taky pěkná otrava, než přinesou jídlo, všichni se nají… Taky mám dítě, už druhé, co v klidu neposedělo ani v kočáru na procházce, tak se přizpůsobuju dítěti, podnikám s ní takové činosti které jí budou bavit a samozřejmě všichni kolem mě mají děti typu kam je posadí, tam je najdou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
30.5.16 12:39
@anupati píše:
Super jednoduše řečeno, co jsem se tady snažila obkecat!
@lamicina píše:
musíš najít nějaký důsledek, který to bude mít pro ní. Např. když budeme muset odejít z fronty tak nestihneme odpoledne hřiště. Je chytrá, časem pochopí, co je v jejím zájmu. Snaž se zůstat v klidu, jinak to totiž moc nefunguje.

Moc děkuji za radu. Opravdu pěkně, stručně. Ten můj klid je asi to nejhorší. Je pravda, že je chytrá až někdy moc a spoustu věcí si už dokáže spojit. Třeba v MHD je zlatá. Protože ví, že když bude zlobit, vystoupíme a bude muset pěšky :mrgreen: Budu muset víc plánovat dopředu před nějakou nepříjemnou situací nastínit důsledky případného zlobení. Na tom asi zapracovat. U mě je ještě ten problem, že jsem sama dost stydlivá a naopak nemám ráda pozornost okolí. A ona jakoby i to ze mě cítila. Že jsem nesvá, když na nás upoutá pozornost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
30.5.16 12:43
@Halamka píše:
Tak ten hrad je jasny, to sama vis.
Ale nemej depky, dcerka je plna zivota a to je super. Obcas se koukni na svet jejima ocima. Ja to tak delam, kdyz potkam podobne ditko a je mi hned veseleji.
Staci, kdyz se vyvarujete v tomto veku navstev mist, kde by jeji hravost mohla rusit ostatni. Ale urcite bych ji nedusila zakazy a prikazy. Samozrejme v mezich slusnosti a ohleduplnosti.
Vzdyt je to nadherne, kdyz maji deticky radost ze zivota. Staci se podivat kolem na zakabonene ksichtiky. Potom potkat takove ditko je jako kdyz vyjde slunicko. Ve skolce problemy nema, to je dulezite, ze respektuje ucitelky a o co jinak jde?
Preci nase deti nejsou cvicene opicky, jsou to deti, ktere si mohou hrat a zpivat a tancovat, tak jim to doprejme. :srdce:

To je pěkný příspěvek. Děkuji za něj. Samozřejmě to chce brát asi s nadsázkou. Ale zrovna to nejvíc,,zaražené,, díte v naší rodině mi osobně přijde strašně smutné. Nemá vůbec zájem o nic, pořád jen kouká kolem sebe, sleduje a úsměv pořádně nevyloudí. To si pak říkám, že ta naše lvice dračice je lepší varianta :lol: I když víc o nervy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
30.5.16 12:47

@nico2
ber to jako příležitost i pro sebe. Mně třeba dost pomohlo, když mi jedna paní na koupališti řekla: Já se na to vaše dítě z hadích ocásků musím furt dívat, to už jsem dlouho neviděla takovou chuť do života". Nešlo by to časem využít? Naše si asi od 3,5 let připravuje různá vystoupení nejdřív pro rodinu a tak, aby prostě cíleně měla prostor, kde to využije v dobrém. Já bych ttě chtěla povzbudit, že když to podchytíš v dobrém bude to fajn povahový rys. Dám ti příklad, od 4let šla na tréninky tance, v klidu nevydržela ani tam, v přestávkách si dělala dřepy, ale trenéra poslouchala a za rok se toho strašně moc naučila. no a pak tam bylo taky „živější“ dítko a to nejenže trenéra neposlechlo, ale jednou po něm plivla a jednou ho kopla pod koleno. a rodiče to neřešili. Moje na to koukal jak z jara, tohle by si prostě vůbec nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
30.5.16 12:54

@nico2 mám stejně starého syna, také lvíče a já jsem také lev takže máme doma trochu itálii :lol:… Doma ho dokažu srovnat je vyslán do pokojíku dokud se neuklidní v případě hysteráku a už tam chodí sám :) ale venku, když dostane kvůli něčemu hysterák tak si opravdu nevím rady :nevim: v tomhle připadě domluva zabere zřídka, na zadek nepomůže, tak se sebere a jdeme domů ale to je trest i pro mě jelikož být doma když je venku hezky je pro mě opravdu za trest :lol:… Teď se trochu zklidnil a taky jsem zjistila že třeba na pískovišti záleží s kym se potkame a jak mu to dítě sedne, sama jsem překvapená že i malým dětem prostě nějaké dítě nesedne a to je pak boj :zed: rvou se, hračku nepůjčí ani nahodou a není s nim vůbec řeč… Jinak v krámě nebonkde koliv jinde aby vydržel jen minutu stát v klidu neexistuje :lol: veškeré naše aktivity a výlety jsou v přírodě apod. kde nemusím řešit zda někomu vadí běhající dítě, už ani nechodím na srazy kamarádek kde to nezná a je tam víc dětí pač se samozřejmě předvádí a neví co dřív… Někdy si říkám jak by bylo supr kdyby chvíli poseděl ale pak když vidím ty děti co hodinu sedí na jednom místě a nejlépe vedle maminky tak si říkám že je supr jak si užívá dětství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
30.5.16 12:56
@Alušáček píše:
@nico2 Mě to připadá v jejím věku normální, že chvilku neposedí a nevydrží v klidu, že blbne, zpívá, tancuje když se nudí je lepší než kdyby se vztekala. Prohlídka hradu není pro takhle malé dítě nic zajímavého, sedět v restauraci může být taky pěkná otrava, než přinesou jídlo, všichni se nají… Taky mám dítě, už druhé, co v klidu neposedělo ani v kočáru na procházce, tak se přizpůsobuju dítěti, podnikám s ní takové činosti které jí budou bavit a samozřejmě všichni kolem mě mají děti typu kam je posadí, tam je najdou :lol:

Presne tak, o to hur vsude vypadame :lol: :oops:
Ten stres z nas asi fakt citi a vyvadej o to vic no. A to vi, ze nemam problem dat mu pres zadek i pred lidma, hodit si ho do naruce a odejit. I ted par dni pred porodem :oops: ma nas vsechny na haku, me i pritele, ten je z toho taky spatnej :roll: obcas poslechne babi, ale ta ho furt necim uplaci a to taky neni dobry :nevim: on hlavne nechape ze na neco musi cekat a nemuze mit vse hned. Ma hlad a chce proste hned jist, nezajem ze zrovna sedim na zachode :lol: slovo „Počkej“ bych si mohla vytetovat na celo :roll: je jak na perkach, furt skace, vejska, placa rukama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
30.5.16 12:59

Taky znám. Já tedy nemám lvici, ale štířici, ale temperamentní je taky hodně, nevydrží chvilku v klidu (lvice je až druhorozená, s tou nás to ještě čeká :lol: ). Můžu tě uklidnit, že s věkem je to lepší a lepší. Teď je jí 5,5 a myslím, že to nejhorší máme za sebou (asi budu mluvit jinak, až začne puberta :mrgreen: :P ). Nejhorší období bylo dle mého od 2,5 do 4 let. To jsem fakt byla zoufalá - jak píšeš, nejzlobivější dítě v rodině, věčné výstupy před lidmi, záchvaty hysterie, upoutávání pozornosti, běhání tam, kde se to nehodí, vyrušování, neposlouchání… Zkusili jsme i psychologa, poradila nám nějaké triky, jak na ni, ale spíše nás naučila, jak těm situacím předcházet, jak to jako rodič případně řešit. Ale jinak si myslím, že se to období musí přežít a doufat, že bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4237
30.5.16 13:01

Jé, tady všichni píšete, že máte lvíčky. Dcera je střelec, ale malýho lvíčka momentálně čekám :mrgreen: Tak to se mám na co těšit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
30.5.16 13:02
@Kry5t0fek píše:
@nico2 mám stejně starého syna, také lvíče a já jsem také lev takže máme doma trochu itálii :lol:… Doma ho dokažu srovnat je vyslán do pokojíku dokud se neuklidní v případě hysteráku a už tam chodí sám :) ale venku, když dostane kvůli něčemu hysterák tak si opravdu nevím rady :nevim: v tomhle připadě domluva zabere zřídka, na zadek nepomůže, tak se sebere a jdeme domů ale to je trest i pro mě jelikož být doma když je venku hezky je pro mě opravdu za trest :lol:… Teď se trochu zklidnil a taky jsem zjistila že třeba na pískovišti záleží s kym se potkame a jak mu to dítě sedne, sama jsem překvapená že i malým dětem prostě nějaké dítě nesedne a to je pak boj :zed: rvou se, hračku nepůjčí ani nahodou a není s nim vůbec řeč… Jinak v krámě nebonkde koliv jinde aby vydržel jen minutu stát v klidu neexistuje :lol: veškeré naše aktivity a výlety jsou v přírodě apod. kde nemusím řešit zda někomu vadí běhající dítě, už ani nechodím na srazy kamarádek kde to nezná a je tam víc dětí pač se samozřejmě předvádí a neví co dřív… Někdy si říkám jak by bylo supr kdyby chvíli poseděl ale pak když vidím ty děti co hodinu sedí na jednom místě a nejlépe vedle maminky tak si říkám že je supr jak si užívá dětství :palec:

Tak tak :) snad nam to v dospelosti vrati :D taky mam kamaradky co maji deti, ktery s nima na akcich jen sedi a koukaji, nehnou se, a kdyz, tak jsou kazdou chvili zpatky. Moje dite se sebere a za minutu nevi ze nejakou maminku ma :roll: :lol: oba tyhle pripady jsou extrem. Nejlepsi je neco mezi, to jsou pak stastny maminky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
30.5.16 13:03

@nico2 Moje neteř byla naprosto stejného založení. Hyperaktivní zlobidlo, hlídat ji bylo pro mě za trest :). „Hyperaktivní“ je dodnes. Letos promuje (jaderná fyzika), chystá se na doktorát, mluví několika jazyky, cestuje po celém světě..Tak hele - nevíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
@PapeJ píše:
@anupati Izi? Já mám Izabellu :mrgreen: a zkráceně jí říkáme Izí :mrgreen:

My máme česky psanou -Izabelu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
@nico2 píše:
Tohle pravidlo mám taky. A ona ví, že to funguje. Ale v situaci kdy to nejde? To je přesně ten můj problém. Ona to pak asi nějak vycítí. Na návštěvě je hodná, pokud jsou tam děti. Kino divadlo jsem ještě ani nezkoušela, na hřišti bývá celkem hodná. Ví, že když se řekne, tak se jde pryč. Bez diskuzí, příště jinak nikam nepůjdem. Ale třeba restaurace? To si mám objednat jídlo a v půlce objednávky odejít? Nebo stát frontu a v půlce fronty odejít? Navíc když jí to vlastně nebaví a bude pro ní odměna odejít?

Jednou mi udelala dcera vyrval v restauraci-nechala jsem jidlo si zabalit, dcera dostala na zadek, protoze delala tenkrat naschvaly a pak jsme hooodne dlouho v restauraci spolu nebyly. Kdyz knourala, ze tam chce, pripomnela jsem ji, ze se tam neumi chovat, tak tam s ni nejdu. Vicekrat se to uz neopakovalo.
Odesla jsem tak uz i z obchodu, z fronty, ze zoo…k veceri pak nasledne byla krupicova kase, protoze me nenechala nakoupit a tu ona desne nerada. :mrgreen: Nemam problem se sebrat a odejit i z navstevy-beru to tak, ze nikdo neni zvedavy na moje v tu chvili nevychovany dite a ja nechci obtezovat okoli svym nevychovanym deckem. Vzdycky jdeme domu, decka si doma pak nevsimam, nesmi se zapinat telka, obvykle mi musi asistovat pri nejakych domacich praci, nenechavam si pak doma ani hrat, uz nejdeme ven. Pro moje deti je nejvetsi trest, ze musi sedet doma a nemuzou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.16 13:05

Nectu diskuzi, tak mozna budu opakovat co uz padlo-prvne se vyhnete prohlidkam, restauracim, divadelkum, cestovani MHD a dalsim aktivitam, ktere by podle vas a vasich blizkych melo takhle stare dite zvladnout. Zdaleka ne kazde to zvlada a znam i starsi, co jsou na tom hur.
Zadruhe, vice seji venujte! Ono to predvadeni a blbnuti vetsinou prameni z nedostatku pozornosti doma (vim to, mam taky aktivistku).
A zatreti-kdyz uz musite nekde stat frontu, jet autobusem, cekat v cekarne apod, musite na to zhola jinak, nez „neskakej a nervi“.Proste dite zabavte! Vemte si ji na klin, neco ji povidejte, ukazujte, placejte si, rikejte rikanky atd.Jako trilete dite proste nebude sedet jako hrebik pul hodiny, kde jste to videla??
A zakazy, krikem a vyhruzkami docilite jen praveho opaku. Negativni pozornost rodice je taky pozornost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
30.5.16 13:10

U nás to bylo od miminka, kočárek - neexistovalo, pokud zrovna nespala. Jakékoli omezení pohybu, i sedačka v autě, děs! Čím je větší, tím je to lepší. Na druhou stranu od mala velmi motoricky zdatná (jen furt ječela, že jí nejde, co by chtěla - dokud nezača od 6 měsíce lozit), samoobsluha super, mluví plynule v dlouhých větách už nějakou dobu, jde vidět jak jí to pálí, občas mě úplně překvapí těmi argumenty, když se mnou „diskutuje“ a něco nechce…prostě je to něco za něco. Do roka děs, pořád na rukách, pořád řvala…dnes o ní půl dne nevím a rozhodně to není kvůli puštěné televizi. Takže vlastně pro mě pohoda. Teď mám holčičku z března, rybičku…a je to úplný opak. Vzhledově i projevem, tak uvidíme. Klidná, velká, dobře papá, dobře spinká, pěkně se na mě culí z kočárku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí