Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám urgentní dotaz, mám v ruce, konešně, platný platební rozkaz, na bývalého zaměstnavatele, ale jeho dům ve vyší 3,5mil je podle katastru nemovitostí zaplombován několika plombama, mimo jiné první je exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, a já potřebuju zjistit, co to je za příkaz, kdo ho vydal, kdy je exekutorem, abych se mohla přihlásit jako věřitel, dluží mi přes 200.000,– pátrám půl dne a netuším už jak to zjistit, neví někdo náhodou? Nevím, jak moc to spěchá, abych tu dražbi neprošvihla, vše ostatní už převedl na někoho jiného, je to zmetek, co dluží výplaty všem okolo.
@terinka4444 - zkoušela jsi hledat tady? http://www.portaldrazeb.cz/
Vyžádat si na katastru (na úřadě, to nejde po netu) celý list vlastnictví, tam bude uvedeno vše včetně detailu, je nutné zaplatit kolek (asi 50 nebo 100kč)
Není tam uvedeno číslo jednací? Občas tam je. Třeba 101ex 23456/2011 tak podle prvního trojčísla zjistíš který exekutor to má a pak již stači jen zavolat.
Děkuju, v pondělí zajdu na katastr, musím zjistit tu listinu, je to děs.
@terinka4444 - jestli ta dražba už je vyhlášená, tak bys jí měla najít v tom seznamu dražeb na exekutorské komoře. Tam bude i psáno, kdo je exekutor a kdo všechno už si tam přihlásil pohledávku a kolik komu dluží.
@Milli a ten seznam najdu kde? mám podobný problém jako @terinka4444
@Milli tak seznam dražeb už jsem našla, jen jsem se chtěla ještě zeptat jak dlouho tak obvykle trvá než se vyhlásí dražba od doby kdy je zapsáno v katastru exekuční příkaz k prodeji nemovitosti
Já nemůžu najít ani ten seznam dražeb, asi už jsem mimo, na portálu dražeb není, ale ta exekuce už je vyhlášená, už je i dražební vyhláška, ale nemůžu to sakra najít, a to by se mi šiklo vědět, kdo je na jakou pohledávku vyhlášen, ale prostě to asi nedokážu najít ![]()
@terinka4444 já to právě taky na tom portálu dražeb http://www.portaldrazeb.cz/ nenašla tudíž předpokládám že ještě není dražba vyhlášená ale v katastru je to minimálně už 2 měsíce
Nejléle z listu vlastnictví (z katastru) zjistit exekutora a vše řešit už s ním