Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ženy,
snažíme se už 8 měsíc po nevydařeném pokusu o první dítě, které skončilo ZT v 8 týdnu. Máte nějaké rady, poznatky, zkušenosti, tipy, nápady, které pomohly vám, abyste na další těhotenství pořád nemyslely? Nemáme tedy potvrzené, že je u nás fyzicky vše ok, protože bylo to první ZT, tím pádem se ještě nic neřeší, sle doufám, že je vše v pořádku, oba bereme vitamíny. Zatím mi však přijde, že na to nedokážu nemyslet. Snad jen když si dám v období ovulace 2-3 sklenky vína (jinak alkohol v oblibě nemám). ![]()
Na mne zarucene fungoval vanocni stres. Cukrovi, uklidit, nachystat, k tomu hafo prace na konci roku… Pocali jsme na zacatku prosince.
Taky bych potřebovala na to nemyslet. Občas mam chvilku kdy to neresim a najednou rano budík a ja mam v hlavě jen to jedno ![]()
Ze své zkušenosti vím, že práce ani koníček nestačí. Musíš být vyloženě v zápřahu, abys na to nemyslela tolik (ne nemyslela vůbec, to snad ani nejde). My si pořídili štěně (protože chceme před dětmi mít psa vychovaného) a garantuji ti, že na „snažení“ nebudeš mít skoro ani pomyšlení. ![]()
My se snazili 1,5r. Pomohlo az to, ze jsne si rekli, ze snazeni odlozime a usetrime jeste nejaky penize na dum. No a v ten mesic jsem otehotnela, respektive, v ten den ![]()
@Verun83 píše:
My se snazili 1,5r. Pomohlo az to, ze jsne si rekli, ze snazeni odlozime a usetrime jeste nejaky penize na dum. No a v ten mesic jsem otehotnela, respektive, v ten den
@Litta píše:To je tak vždycky, nechápu, ale fakt to tak bývá.
Nj, psychika je potvora. Me se tenkrat strasne ulevilo, ze s tim muz prisel. Ten 1,5r bylo vecny zklamani, ze zas nic.
@Verun83 Ano, ano, stres ovlivní celé tělo. Dobře že to přišlo. ![]()
Já otehotněla rok a půl po ZT, kdy jsme odjeli na dovolenou (byl květen) a já si řekla, že na podzim půjdem do IVF
IVF proto, protože nám dotkoři řekli, že přirozeně nemáme moc šancí
Počali jsme na dovolené
Druhé těhu nečekaně, kdy styk byl jendou za měsíc chráněný ![]()
U mě muselo přijít vnitřní smíření, že další dítě už nebude. Ale já jsem jiný případ. Držím palce, určitě se ti brzy podaří otěhotnět ![]()
@Anys29 Chápu správně, že to vnitřní smíření, te dostalo do vnitřní pohody, uvolnění nebo jak to lépe napsat?
Známá nemohla otěhotnět spoustu let, tak koupila s manželem stary statek a budou ho postupně opravovat, byla smirena, ze nebudou mít děti. Po velkém zaprahu v práci a stavbě, nečekaně otěhotněla a dnes mají uz dvě děti. Určitě se zadaří ![]()
Ahoj, snazili jsme se pres rok, doktorka to svadela na moji nadvahu (prvni dite jsem pocala o 10 kg lehci)… Po roce jsem si Nasla vyhlaseneho doktora na redukci, podstoupila celodenni vysetreni zaplatila nemale penize (manzel, ktery mi fandil) a ja se do hubnuti pustila…hned prvni mesic se mi opozdila ms, prikladala jsem To zmene ziv. Stylu.. Po tydnu meskani pozitivni test
ted jsem v 11 tt. Nevim jestli souhra nahod, vycisteni organismu, par kg dole…
Drzim ti palce. ![]()
Anonymni lenka (nikdo to jeste nevi)
@rozmaryna1234 - koupit starý statek je pro většinu lidí poněkud velká životní změna kvůli „nemyšlení“ na otěhotnění ![]()
rozumím vám holky ![]()
dělá se to blbě, stejně na každého zabere něco jiného, někomu stačí měsíc nesoustředění kvůli spoustě práce, jinému vypnout na dovolené. Těm, kteří mají nějaký objektivní problém nemyšlení nepomůže a naopak to řešit musí, třeba s doktorama.
Ale vždy je dobře mít i jiné „zábavy“ než vyrábění dítěte. To jeiné sad platí pro všechny.
Držím palce.
@Emamama Já taky nemohla po ZT otěhotnět, přestat na to úplně myslet asi nejde. Když nešlo otěhotnět tak nějak samo, začala jsem si měřit BT a dělat ovulační testy. Když ani to nepomáhalo, nasadila jsem chlapovi vitamíny a sama jsem tři měsíce pila Femigard. Po novým roce jsem se naštvala a tak nějak smířila, že kdyžtak v květnu zajdeme do CAR na vyšetření. Ještě jsem si naplánovala, že zajedu za kamarádkou na návštěvu do Anglie a že si nechám odstranit znaménka. No nic se nakonec nekonalo, další měsíc jsem otěhotněla a teď se mi tu plazí synek ![]()
Kamarádce se nedařilo tři roky, ani opakovaná inseminace nevyšla. Nakonec otěhotněla po měsíci v novém bytě ![]()