Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Foxinka píše:
Zajímá mě, zda to jde a jestli měla některá stejný problém a případně se jí podařilo partnera mít na své straně? Jde mi o to, aby konečně začal chápat, že my jsme jeho rodina. A jeho máma je až potom.Děkuji za nápady.
hned jak na to příjdeš pošly SZ třeba mi tím zachráníš vztah ![]()
tetma píše:Foxinka píše:hned jak na to příjdeš pošly SZ třeba mi tím zachráníš vztah
Zajímá mě, zda to jde a jestli měla některá stejný problém a případně se jí podařilo partnera mít na své straně? Jde mi o to, aby konečně začal chápat, že my jsme jeho rodina. A jeho máma je až potom.Děkuji za nápady.
Tak mi psát nemusíš, já to vyřešila rozvodem, můj nynější chlap má na svou matku možná i větší alergii než já (naštěstí)
Raduš.ka44 píše:Anonymní píše:Můj milovaný muž se svými rodiči řeší i náš sexuální život..Foxinka píše:měla jsem to totéž, partner mi po jedné velké hádce za maminkou i utekl doslova se jí vybrečet na rameno… tehdy jsem mu udělal takovej výstup ohledně trapnosti toho co udělal, že nebyl schopnej řešit problém sám, že byl odmamankovanej přes noc…byl na mě řvát i jeho bratr, máma.. všichni kdo byli poblíž… no díky tomu bylo velmi jednoduché ho přesvědčit o tom, že přes to, že mu je 30 se k němu chovaj jako k desetiletýmu a jestli se mu to tak zkutečně líbí… a co kdybych příště přizvala k řešení problému své rodiče… prostě v daných situacích ho donutit přemýšlet nad tím jak supr je to z druhé strany…
to muj ne, to řeší sousedi páč nás slyší… taky jak tu bylo zmíněno bydlíme v jednom paneláku s tchýní.. a jinak si ani nemyslim že je to o chalpovi jako spíš o té jeho mámě, jakej je to kalibr … jestli ho pustí z háčku nebo jestli bude svádět boj o to aby její syn nedospěl… já mám svého chlapa plně na své straně.. po čase prostě pochopil, že jeho maminka je sice strašně hodná (to myslím upřímně) ale blázen… viděl na vlastní oči mnohem rozumnější řešení problémů ode mě, od 20ti leté holky než od ní, už dávno dospělé ženy…co vždy dokázala jen brečet nebo na druhou stranu řvát nadávky..
boze to je hrozny ty tchyne, porad co dokaze tchyne napachat za skody, doufam ze takova nikdy nebudu. Moje tchyne syna vychovavala spis k samostatnosti a nejspis byl i celkem rad ze od rodicu vypadl, ted bydli na druhem konci republiky a vyhovuje nam to.
Osobni zkusenost nemam, ale od dobre kamaradky vim ze pomohlo mu dat precist nejakou takovouhle podobnou diskusi, chlap pochopil jak timto druhem muzu my zeny pohrdame a taky to ze si o nich vsichni ostatni chalapi mysli ze jsou backory. Zastydel se ad te doby se snazi byt poradnej chlap.
páchají škody… rozbila předchozí vztah protože jeho ex přítelkyně bydlí cca 100 km od města ve kterém žije tchýně… spřátelili jsme se… řikala, že už dál nemohla s mamánkem a jeho bláznivou mámou za zadkem… já sem sice v celé rodině za dokonalou mrchu ale rodinu mám v pořádku… vím, že by mi tchýně nejradši zakroutila krkem.. vše svádí na mě.. a to jí posílá do háje už i její syn… nejlepší pro procitnutí je, když v týdnu 3* zazvoní přesně v čas kdy dokážete zabavit děti a mít pro sebe intimní chvilku… to dle mého přesvědčí každého chlapa…
Kontrolní dotaz: A je pro vás váš partner přednější, důležitější a víc jak vaše maminka??
![]()
etatinek píše:
Kontrolní dotaz: A je pro vás váš partner přednější, důležitější a víc jak vaše maminka??![]()
Pro mě je moje rodina (manžel a syn) na prvním místě. V těsném závěsu za nimi je zbytek rodiny, tedy i rodiče.
Znám jednoho ubytovaného v mamahotelu. Vysokoškolák přes 40. Jedináček, maminka vdova. Hotové neštěstí. Má partnerku. Nejdřív čekala první dítě. Odmítla se odstěhovat pře spůl republiky ke tchýni, aby opustila svou mámu, a zůstala u svých rodičů. Pak se ho (asi - ale to bych kecala) asi snažila přesvědčit tím, že otěhotněla podruhé. Současný stav - on bydlí u mámy, ona s dětma u svých rodičů. Ani jeden se rodičů nechce vzdát. ![]()
etatinek píše:
Kontrolní dotaz: A je pro vás váš partner přednější, důležitější a víc jak vaše maminka??![]()
Nenapsala bych maminka, ale rodiče. A taky nemohu říct, kdo má první místo. Děti, to bez diskuzí, ale jestli manžel nebo rodiče … to není tak černobílý. Pochopitelně když mně vytočí manžel, jdu si pobrečet za maminkou. A jindy tvrdě obhajuju před svýma rodičema právě manžela.
Emilie píše:etatinek píše:Nenapsala bych maminka, ale rodiče. A taky nemohu říct, kdo má první místo. Děti, to bez diskuzí, ale jestli manžel nebo rodiče … to není tak černobílý. Pochopitelně když mně vytočí manžel, jdu si pobrečet za maminkou. A jindy tvrdě obhajuju před svýma rodičema právě manžela.
Ale já bych napsal maminka, protože drtivá většina dětí tíhne k mámě, a myslím, že všichni ví proč… A proč tíhnou mámy ke svým dětem, tak o tom nemusím ani povídat… Jen mě baví, jak si ženský stěžují na tchýně a jejich mamánkovatý partnery a přitom jsou v tomhle ještě horší, ať už ke svým dětem nebo ke svý vlastní mámě / rodičům… ![]()
etatinek píše:Emilie píše:Ale já bych napsal maminka, protože drtivá většina dětí tíhne k mámě, a myslím, že všichni ví proč… A proč tíhnou mámy ke svým dětem, tak o tom nemusím ani povídat… Jen mě baví, jak si ženský stěžují na tchýně a jejich mamánkovatý partnery a přitom jsou v tomhle ještě horší, ať už ke svým dětem nebo ke svý vlastní mámě / rodičům…etatinek píše:Nenapsala bych maminka, ale rodiče. A taky nemohu říct, kdo má první místo. Děti, to bez diskuzí, ale jestli manžel nebo rodiče … to není tak černobílý. Pochopitelně když mně vytočí manžel, jdu si pobrečet za maminkou. A jindy tvrdě obhajuju před svýma rodičema právě manžela.
musím ti oponovat… ono je něco jiného, když dcera své mámě volá třeba i denně když se zaučuje v domácnosti a potřebuje poradit s vařením, s dítkem… s čímkoli s čím ta máma poradit může páč ví… je něco jiného, když toto dělá syn se svým otcem… volá mu, že má problém s autem, nebo by chodil každý víkend s tátou na pivo potlachat… i ve 40 letech… pohoda… řekněme ideální rodiný stav a semtam se sejít klidně celé širé rodiny na nějakou žranici…
ovšem pokud chlap dejme tomu 30tiletý zdrhne za maminkou pokaždé, když na něj jeho partnerka zvýší hlas, když mu něco vyčte, nebo když něco pokaká a nění to schopnej sám ve svých letech řešit a žehlí to za něj maminka, rodiče.. kdokoli jen né on… pak to je mamánkovstí což se rovná neschopnosti chlapa dospět a rovné se to nulové úctě ženy k takovému muži…
totéž samozřejmě platí i naopak, být muž a partnerka si stěžovat své matce kdykoli ji seřvu za špatně uvařený oběd pak si sbalim pět švestek a jdu do pr…
jen aby sis etatínku nepletl pojmy s dojmy… je rodina a rodina a nemá se to míchat do kupy páč pak guláš a né ze špičkový restaurace ale přirovnatelný k dortu od pejska a kočičky…
Souhlas s Emaminkou - je veliký rozdíl mezi normálními hezkými rodinnými vztahy a „mamánkovstvím“. Mamánek byl můj exmanžel a bylo to hrozné. U tchánovců chtěl trávit skoro veškerý volný čas, mamince se svěřoval se vším, včetně intimností, maminka neustále kontrolovala, jestli jejího chudáčka netrápím, vyvařovala mu hory jídel do kastrůlků, vyřizovala za něj jeho resty, úřady atd…úplně stejný byl jeho brácha, se kterým se z tohoto důvodu každá žena nakonec rozešla a nyní žije sám poblíž maminky.
Můj současný přítel je spíše druhý extrém. Maminku má rád, ale chová se k ní na můj vkus někdy až moc tvrdě a necitlivě.
A na otázku etatínka: ano, pro mě je moje rodina (já,dcerka a přítel) přednější než širší rodina. Svoje rodiče miluji, ale nechtěla bych s nimi nebo v jejich těsné blízkosti bydlet, nemusím je vidět denně, dokonce ani každý týden, probírat s nimi všechno atd.....
Raduš.ka44 píše:Anonymní píše:Můj milovaný muž se svými rodiči řeší i náš sexuální život..Foxinka píše:měla jsem to totéž, partner mi po jedné velké hádce za maminkou i utekl doslova se jí vybrečet na rameno… tehdy jsem mu udělal takovej výstup ohledně trapnosti toho co udělal, že nebyl schopnej řešit problém sám, že byl odmamankovanej přes noc…byl na mě řvát i jeho bratr, máma.. všichni kdo byli poblíž… no díky tomu bylo velmi jednoduché ho přesvědčit o tom, že přes to, že mu je 30 se k němu chovaj jako k desetiletýmu a jestli se mu to tak zkutečně líbí… a co kdybych příště přizvala k řešení problému své rodiče… prostě v daných situacích ho donutit přemýšlet nad tím jak supr je to z druhé strany…