Jak ostatní vnímají, co říkáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
12.7.11 18:20

To znám ale musím dodat, že mě u některých lidí ale naopak rozčiluje když mluví rozvláčně.
Přeháním ale pro příklad, na otázku kolik je hodin? ti začnou popisovat jak bydlí na vesnici a že když jdeš takhle kolem náměstí tak tam stojí takovej žlutej kostel a on už je hrozně starej jo, ale jsou na něm hodiny a kdyby ses teď koukla tak je třičtvrtě na 1.
Než se člověk dostane k tý podstatný informaci tak mám dojem že mluví stopadesátšest tisíc let.
Je pravda, že je poslouchám, ale jsem z toho nervózní a pak nejspíš ode mne ty lidi neslyší to co by rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
12.7.11 21:14
Pikulenka píše:
Ahoj maminky, poslední dobou na sobě pozoruju, že mi hodně vadí, když se bavím s někým z rodiny, známým nebo kamarádkou a vidím na něm, že vůbec nevnímá, co říkám. Chápu, že každý má dost starostí a někdy prostě při rohovoru vypne a úplně nevnímá, ale na druhou stranu si říkám, že když s někým komunikuju, měl bych ho vnímat a věnovat mu svůj čas a pozornost. Když mě ten druhý při rozhovoru nevnímá, připadám si, že se vlastně úplně zbytečně namáhám a snažím se sdělit své pocity. A co vy, taky vám vadí tohle naslouchání nenaslouchání?
:potlesk: Díííky za tohle téma, to jsem na jednu stranu ráda, že nejsem sama. Mě tohle totiž vytáčí úplně maximálně :cert: Nejhorší je, že mi tohle dělá vlastní sestra :pocitac: A já už jí několikrát naznačovala ať to nedělá, ale marně :-? Chjooo, jsou někteří lidi vážně takový bezohledný :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
12.7.11 21:16
Laaja píše:
Holky,
tak když zjistím, že mě někdo přestane poslouchat. Tak napřed zapřemýšlím, jestli nemelu zbytečně dlouho a nesmysly a když zjistím že ne, tak tam vsunu nějakou zákeřnou větu. Např. povídám manželovi něco a on nevnímá, tak stejným tonem pokračuji:" a pak se tu stavil soused a rozdali jsme si to na kuchyňské lince a říkal, že zítra dorazí zase, že jsem fakt dobrá!" to máte vidět, jak drahý zpozorní :mrgreen:
A něco podobného se dá dělat i s příbuznými a kamarádkami.
:mrgreen: dost dobrý!!!To zkusím :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.7.11 14:25

:-) Tak to mě pobavilo,bo jsem se v tom našla,nechápu,proč mně můj muž chce něco zdělovat právě když uspím večer děti,vypínám „směnu“ a chci se dívat na TVnebo si číst,u čehož nechci přemýšlet,ani nic řešit.Nebo to dělá,pokud na mě mluví děti a muž najednou,to nejde pobrat,a všichni chtějí pozornost,vypínám,taktéž mám úžasnou schopnost si podvědomě zapamatovat poslední 2 věty :mrgreen: ,kdyby přišla otázka : Co jsem říkal??? :lol:

Ale teda,pokud jde o popovídání s kamarádkou,či řešení důležitých věcí poslouchám,a jsem ráda,když někdo poslouhá i můj názor na věc,obzvlášť když chce sám radu.Bytostně nesnáším,když chce někdo můj názor na věc,a pak vypne,nebo přeskakuje s tématu úplně k jinému - od věci :roll:

Ale občas vypíná každý :-) ,záleží s kým se bavíš a kde má nastavenou hranici důležitosti rozhovoru.

• Citovat
  • Upravit
50725
13.7.11 14:36
dada1511 píše: :-) Tak to mě pobavilo,bo jsem se v tom našla,nechápu,proč mně můj muž chce něco zdělovat právě když uspím večer děti,vypínám „směnu“ a chci se dívat na TVnebo si číst,u čehož nechci přemýšlet,ani nic řešit.Nebo to dělá,pokud na mě mluví děti a muž najednou,to nejde pobrat,a všichni chtějí pozornost,vypínám,taktéž mám úžasnou schopnost si podvědomě zapamatovat poslední 2 věty :mrgreen: ,kdyby přišla otázka : Co jsem říkal??? :lol:

Ale teda,pokud jde o popovídání s kamarádkou,či řešení důležitých věcí poslouchám,a jsem ráda,když někdo poslouhá i můj názor na věc,obzvlášť když chce sám radu.Bytostně nesnáším,když chce někdo můj názor na věc,a pak vypne,nebo přeskakuje s tématu úplně k jinému - od věci :roll:

Ale občas vypíná každý :-) ,záleží s kým se bavíš a kde má nastavenou hranici důležitosti rozhovoru.

Jéje, kdyby si drahý tak se mnou chtěl dobrovolně povídat, jak ráda bych ho poslouchala - i místo TV :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.7.11 14:40

Angua,ono záleží o čem :lol: ,když povídá,co bylo v práci.....,já když začnu,co bylo doma,myslím,že vypíná taky :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
13.7.11 14:45

No on mi vypíná, když mluvím já… Ale mě by zajímalo i co bylo v práci a tak, ale on není prostě mluvný :roll: Většinou se to dozvím od cizích nebo s půlročním odstupem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.7.11 14:47

Tak mě to taky zajmá,ale né když jsou Zoufalé manželky :lol: :mrgreen: :lol: Nebo jiné příhodné chvíle :-)

Ale vy jste asi duševně harmonicky spjati,tak on nemá potřebu tě zahlcovat :wink: .

• Citovat
  • Upravit
50725
13.7.11 14:56

Ne, spíš je to zarytý introvert :lol: :lol: :lol: Přitom já po jakýchkoli novinkách, drbech, kauzách a aférách prahnu, když jsem furt doma, kde se nic moc neděje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.7.11 14:59
Angua píše:
Ne, spíš je to zarytý introvert :lol: :lol: :lol: Přitom já po jakýchkoli novinkách, drbech, kauzách a aférách prahnu, když jsem furt doma, kde se nic moc neděje :mrgreen:

Darebák :-) :lol: :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová