Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Třeba ti někdo poradí něco užitečnějšího, ale moje zkušenost je, že to je o výrobci a o ceně - ty do dvou tisíc vydrží rok, ty do čtyř tisíc dva až tři roky a mám jednu hooodně značkovou a ta se dá používat roky jako trekový batoh a pořád jak nová ![]()
@mokkk píše:
Třeba ti někdo poradí něco užitečnějšího, ale moje zkušenost je, že to je o výrobci a o ceně - ty do dvou tisíc vydrží rok, ty do čtyř tisíc dva až tři roky a mám jednu hooodně značkovou a ta se dá používat roky jako trekový batoh a pořád jak nová
to jsem ráda, že mé kabelce za 2,5tisíce nikdo neřekl, že už má být 4 roky v čoudu a té za 700 to nikdo neřekne taky, ta je jako nová
obecně je to sice tak, že čím levnější, tím méně toho vydrží, ale ve výsledku je to kus od kusu
kožené čas od času nakrémovat bezbarvým krémem, případně opatrně vyčistit, jinak se toho moc dělat nedá, krom zdravého rozumu a nepoužívat to jako nákupní tačku na 5 kg brambor a podobně
@annlady píše:
to jsem ráda, že mé kabelce za 2,5tisíce nikdo neřekl, že už má být 4 roky v čoudu a té za 700 to nikdo neřekne taky, ta je jako nováobecně je to sice tak, že čím levnější, tím méně toho vydrží, ale ve výsledku je to kus od kusu
kožené čas od času nakrémovat bezbarvým krémem, případně opatrně vyčistit, jinak se toho moc dělat nedá, krom zdravého rozumu a nepoužívat to jako nákupní tačku na 5 kg brambor a podobně
A krémovat jak často? Případně jakou značku bys doporučila?
Mam doma krémy na boty, ale tam předpokládám že úplně není vhodné stejný krém používat i na kabelku. ![]()
@mokkk píše:
Třeba ti někdo poradí něco užitečnějšího, ale moje zkušenost je, že to je o výrobci a o ceně - ty do dvou tisíc vydrží rok, ty do čtyř tisíc dva až tři roky a mám jednu hooodně značkovou a ta se dá používat roky jako trekový batoh a pořád jak nová
No já bych se tomuto právě chtěla vyvarovat.
Samozřejmě nečekám, že mi vše vydrží do konce života, ale taky nechci tyhle věci mít jako spotřební zboží, co každý rok musím obměňovat.
Jednou ročně šplíchnu impregnačním sprejem a jinak je mám v dust bagu.
Kožené vydrží nesmírně moc. Ty od MK používám i jako nákupní tašky a zatím si toho nevšimly.
@Parninas píše:
No já bych se tomuto právě chtěla vyvarovat.Samozřejmě nečekám, že mi vše vydrží do konce života, ale taky nechci tyhle věci mít jako spotřební zboží, co každý rok musím obměňovat.
Ale ona je to blbost ![]()
Je to o kvalitě kabelky.
Nijak, když je dodrbu tak si koupím novou. V poslední době tedy aspoň dbám na lepší uložení a nevalim je všude možně. Víc tomu dát nehodlám. A upřímně ani není můj cíl tahat x let ty stejné tašky.
@Parninas píše:
Ahoj
Daly byste mi prosím tipy na to jako co nejlépe udržovat své kabelky? Já jsem v tomto ohledu velký neznalec a do teď měly všechny mé kousky docela krátkou životnost, což mě mrzí.Tak se ráda dovzdělám.
Díky
Záleží na materiálu a způsobu siti a samozřejmě výrobci. Některé je potřeba skladovat v lednici, jiné stačí natřít speciálním krémem. Buď můžeš investovat desítky tisíc do nějaké super kvalitní, která ale vyžaduje super péči a nebo si koupit nějakou za pár tisíc a počítat s tím, že vydrží jen pár let nebo měsíců.
Tak já mám kabelky i 20 a více let. Kožené nejlepší. Koženkové časem praskají a olupují se… kožené tak 3-4× za sezonu přeleštim bezbarvým krémem na kůži. Úplně nejlepší na to jsou staré silonky…
Leštění bot si beru k TV, abych dělala něco užitečného
.
Jinak je teda mám vycpané, když je nepoužívám, aby hezký držely tvar.
Nevim, jestli je to náhoda, ale teď na mě vyskočilo video od Týnuš o kabelkach. Speciálně kvůli tobě jsem si ho pustila a mluví tam i o péči, tak můžeš mrknout.
Skoro je nenosím
jinak to proste chce občas obmenit, hlavně, když mas levnější modely. Ale paradoxně i ty nejlacinější kabelky umi byt držáky ![]()
@Parninas a z jakeho materialu ty kabelky mas? Ja mam treba vetsinu z kuze (stejne jako boty) a to je pak skoro do konce zivota, kdyz se o to spravne staras. Takze je mam spravne ulozene, pravidelne kremuju vazelinou na kuzi a celkove na ne tak nejak davam pozor.
O kabelky se nestaram a vypadaji skvele, ta nejstarsi ma 11 let (kozena), ted jsem vyhazovala jednu kozenou starsi, nebot mi ji pocurala kocka
.
Zbyle jsou Michael Kors a Coccinelle, kozene, jak saffiano tak jemna kuze. Jsou jako nove a preziji i nakupy
@Parninas Kožené jsem brala takovou pastou nebo co to bylo na sedla. Hezký to vonělo a nenechavalo to žádný fleky atd. No prostě v jezdeckých potřebách se to dá sehnat. ![]()
Jinak já mám kabelky převážně Desigual a Guess. Zatím ok. Ale je pravda, že jak nemám jen jednu kabelku, tak jsem je často točila. Takže opotřebení logicky menší. Kožené jsou nejlepší. Jenže já ráda kabelky měním a často se mi okoukaji, takže kupovat si kabelku za 5 a více tisíc by se prodrazilo. ![]()
Kupují max do 2 tisíc. ![]()
Ahoj
Tak se ráda dovzdělám.
Daly byste mi prosím tipy na to jako co nejlépe udržovat své kabelky? Já jsem v tomto ohledu velký neznalec a do teď měly všechny mé kousky docela krátkou životnost, což mě mrzí.
Díky