Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit jaký je postup při úmrtí v rodině. Dnes nám zemřela babička, zemřela v nemocnici, vím že nejdřív se musí zařídit pohřeb, ale co dál? Co vše je nutné oběhat? Děkuji moc za rady.
To by mě taky zajímalo. Mě před týdnem zemřel bratr a nevim vůbec nic. :-/
Ahoj, zajdi do jakekoli pohrebni sluzby a tam zaridi vse za tebe. zaridi pohreb, reknou ti jake papiry mas prinest.po pohrbu, kdyz ti pohrebni sluzba vystavi papiry se chodi myslim jen na matriku a do zdr. pojistovny. preju vam dvema uprimnou soustrast
Ono toho vic nic moc není. Do nemocnice vyzvednout věci po babičce a pak ten pohřeb - na pohřební službě předkládáš občanku pozůstalého a mám pocit, že už si jí tam i nechali a rovnou poslali na příslušný úřad, ze kterého pak do týdne, 14 dnů přijde úmrtní list. Když před 3 roky umřel táta, jen jsem pak šla na úřad vrátit jeho cestovní pas (a už si nejsem jistá, jestli jsem fakt nevracela i tu občanku nebo si jí nechali na pohř. službě) a ještě jsem šla vrátit kartičku pojišťovny, ale možná to ani nebylo tak nutné. Notář ohledně dědictví se ozve sám asi na základě infa z matriky.
Upřímnou soustrast ![]()
Upřímnou soustrast. S úmrtním listem pak ještě zajít na poštu, ať vrací zpět zásilky s tím, že adresát zemřel.
Ahoj. Upřímnou soustrast nám umřel děda loni na vánoce pohrdání služba vše zařídila za nás jen jsme tam museli zajít občanku měla nemocnice nám ji nedala, na pojišťovnu jsme museli zajít s úmrtním listem stačí i parte k odevzdání pásu nás vyzval úřad bohužel se ztratil do nemocnice jsme šli pro osobní věci cenosti nevydaji to jde do dědictví tohle vědět dřív tak tam ani pro věci nejdem
z moji skušenosti bych doporučila si zjistit jestli není potřeba pitva nám nemocnice zkazila pohřeb odmítly dědu vydat
pohřební službě babi tam musela volat a jasně dat na jevo že pitvu nedovolí hrůza děs
snad jsem aspoň trošku poradila
Plus ještě na Městském úřadě odpady odhlásit, odhlásit SIPO, případěn telefon, přepsat elektřinu a plyn…
Ahoj. Upřímnou soustrast nám umřel děda loni na vánoce pohřební služba vše zařídila za nás jen jsme tam museli zajít občanku měla nemocnice nám ji nedala, na pojišťovnu jsme museli zajít s úmrtním listem stačí i parte k odevzdání pásu nás vyzval úřad bohužel se ztratil do nemocnice jsme šli pro osobní věci cenosti nevydaji to jde do dědictví tohle vědět dřív tak tam ani pro věci nejdem
z moji skušenosti bych doporučila si zjistit jestli není potřeba pitva nám nemocnice zkazila pohřeb odmítly dědu vydat
pohřební službě babi tam musela volat a jasně dat na jevo že pitvu nedovolí hrůza děs
snad jsem aspoň trošku poradila
Upřímnou soustrast.
Krom zmiňovaných věcí, až situace trochu utichne a na babičku je někde hmotné břemeno, tak nezapomenout smazat. My takhle už na dvou barákách rušili hmotné břemena a ti lidé byli třeba i 15 let po smrti.
@boball děkuju, vím, že čas, ale prostě jsem sama doma a hroutím se a brečím ![]()
@boball moc děkuju, potřebovala bych s někým mluvit, ale moc nemám s kým, tak jsem to zkoušela tady, ale jak se dýl někdo neozýval, příspěvěk jsem smazala, prostě jsem KO
@Liren Já myslela, že to vymazal někdo jiný. Už se mi i stalo, že příspěvek zmizel a pak se zas objevil. Také se s úmrtím v rodině těžko vyrovnávám. Je mi to líto, drž se. ![]()
@boball ne, to já
děkuju moc
ted je pro mě každé „slovo“ dobré, je to první prarodič, který mi umřel
ještě ve čtvrtek to vypadalo, že jí pustí domů a dneska konec ![]()