Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
muj tata moji mamu miloval a mozna i do ted miluje, byly spolu 18 let. Ted uz spolu nejsou 15 let. Do dnes to rika ale co si pamatuju a co vypraví občas nekdo, tak muj tata ji nikdy nepožádal o ruku ani ji nekupoval kytky jednou za čas možná nejakej šperk a byl ji opravdu věrný. Ma zálibu hrat pc hry a i přes to ze jsme byly 3 deti a mama, tak nám neobětoval čas a spis hrál pc
vim ze by se pro nas táta obětoval, kdyby musel. Muj přítel je treba úplný opak toho a jsem si jista ze me miluje, kytky, dárky k narozeninám co chci to me vezme.. kam chci tam jdeme
kazdej je proste jinej a dává to jinak najevo z me zkušenosti teda.
Jenže tohle má každý muž jinak.
Obecně bych asi řekla, že to poznáš tak, že ten muž vnímá tvoje potřeby. Respektuje tě jako partnerku.
A ty to máš úplně stejně k němu. Jakou pak ta forma lásky bude mít podobu v reálu, je už na vašich osobnostech i životním stylu.
Já tohle třeba poznala ze způsobu, jakým se na mě díval. Jakým naslouchal. Jakým se vedle mne postavil. Z gest.
To ostatní pak už vycházelo z toho.
Exmanžel tvrdil cosi o lásce, ale pro lahev alkoholu nešel daleko, pro výčitku taky ne, když šlo do tuhého, ještě mi přisolil, před agresí z rodiny mne nechránil. Takže asi tak.
Tak on každý projevuje tu lásku jinak. Někdo kupuje dárky a slovy vyznává lásku. Další plánuje různé výlety, večeře, kino, ale slovně tu lásku třeba tolik nevyjadřuje. Někdo je zvyklej projevovat lásku na veřejnosti. A jinej vás za ruku venku nevezme nikdy. Ale neřekla bych, že cokoliv z toho zaručeně potvrzuje jestli je daný muž zamilovaný nebo není. Jednoduše žádný univerzální ukazatel není.
Ale teda já nikdy neměla problém vycítit jestli mě muž miluje nebo ne.
@Anonymní píše: Více
Každý to má přece jinak, a teda jako zaráží mě Nepochybovala jsem o tom, že mě miluje, dokud jsem o tom nečetla na FB Jako fakt tě nahlodá nějakej článek na FB?
Já mám ráda, když to dáváme oboustranně najevo a děje se, hodně, často, vlastně pořád
ale každý chlap to tak fakt nemá, musí to vyhovovat oběma.. proto si máme najít toho, s kým máme stejný „jazyk lásky“, někdo řeči, někdo činy, někdo dárky, jiný v kombinaci toho je to OK, že si můžeme najít protějšek, se kterým to máme obdobně.. bohužel se to dost často nestane a hodně chlapů sice miluje-má rád, ale najevo to moc dát neumí…
Ano, zamilovaný muž se pozná podle činů. Ne podle hezkých řečiček a kytek, to umí každý, ale podržet v těžké situaci nebo podpořit, když to potřebuješ, to už každý neumí.
Pozna se to jednoznacne:
Slovy
Činy
Myslím, že mi prostě svým chování dával najevo, že jsem pro něj důležitá. Já k tomu třeba nepotřebuji dary, ani slova, spíš gesta, takové to automatické chování, péči (napadá mě teď blbost, ale např. že mě v noci, když se on náhodou vzbudil, přikrýval peřinou…).
@Anonymní píše: Více
Moc to řešíš.
Je fakt hodně páru, kde jeden druhého má rád namísto šílené lásky
vlastně takové ty,,zamilované páry" i po letech neznám. Vždy slyším jak měl někdo z nich jiného,,životního partnera".
kdyby spolu byli lidé, kteří se fakt miluji ( oba dva stejné ) tak nejsou tolik rozvody;) dost liší bere jen toho má koho vážně ma a kdo prostě je. Holý fakt ![]()
Proto se ženy i muži otáčejí na ulici za jiným/ jinou
Si predstav, ze by bol na FB clanok - ak ta zena miluje, robi ti oral 2× denne, vari veceru o troch chodoch kazdy den, ide pod noz aby mala prsia trojky alebo nafuknuty zadok… to predsa nemyslis vazne toto!
Zamilovany muz sa pozna uplne rovnako ako zamilovana zena. Citis to. Vidis ako sa chova. Ziadna sablona pre to neexistuje, lebo kazdy clovek da tomu vyjadreniu osobitny punc - niekto 15r nepovie milujem ta ale daruje ti oblicku, ked zlyhava ta tvoja. Ty davas lasku najavo inak ako ja. Svet je farebny a ani jedna farba neni lepsia nez druha, treba si najst partnera kde to ladi a vyhovuje obom.
Schvalne, spytaj sa priatela podla coho vie ON, ze ho lubis.
Ahoj, každý projevu lásku jinak. U mě to jsou hlavně činy. I kdyby mi muž říkal stokrát za den jak moc mě miluje, nejvíc pro mě znamená to, co dělá- Dívám se na jeho činy. ![]()
To je velice subjektivní, jak z jedné, tak z druhé strany. Každý lásku vyjadřuje jinak, stejně jako každý za důkazy lásky považuje něco jiného. Aby se sešli dva co to mají stejně nebo alespoň podobně, to by musela být fakt výhra. Já se držím pravidla, že když tě chlap chce a zajímá se o tebe, tak to poznáš a nemusíš googlit příznaky lásky.
I když taky znám jednoho, který tvrdí, že má poruchu (nevím čeho) a neumí vyjadřovat emoce, city, neví jak a co má dělat, nenapadne ho ženě koupit dárek, protože se bojí, že se netrefí, no nevím… Tak tady u těch bych tomu možná věřila, ale těch fakt nebude většina.
Ahoj holky. Chtěla jsem založit diskusi, na téma zda je pravda, že pokud vás muž miluje, tak pro vás udělá první poslední. Měla jsem přítele, který byl ochoten „vytrpět“ pro mě hodně věcí (myslím chodit do kina na filmy, které ho nebavili, nebo jít se mnou na nákupy
). Bylo vidět, že se pro mě prostě rád obětuje a občas vymyslí nějaké překvápko, vymyslí kam na večeři a tak dále. Můj aktuální partner takový moc není. Spíš mi přijde, že dává lásku najevo hezkými řečičkami a komplimenty, ale co se týče vymýšlení výletů, rande, spontánní koupení kytky atd to moc nedělá. Nepochybovala jsem o tom, že mě miluje, dokud jsem o tom nečetla na FB. Začala jsem tedy přemýšlet, jestli se zamilovaný muž pozná podle činů a nebo to má každý jinak? Můj přítel na mě působí, že by raději měl věci po jeho, když mám svátek/narozeniny, tak mi třeba kytku koupí (a za to jsem vděčná) ale už třeba nenaplánuje nějakou večeři nebo cokoliv speciálnějšího. Neříkám, že mi nestačí, jen často slýchám, že pokud muž tyhle věci pro vás nedělá, tak není zamilovaný. Jaký názor na to máte vy? Já když miluji, tak ráda dělám tomu druhému radost samozřejmě. Chlapi to možná mají jinak. Mě a přítelovi je 25 let kdyby to bylo důležité