Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
NO ZÁLEŽÍ JAKÉ WIN, NA JAKÉ ZAŘízení. z čeho to budeš instalovat ( usb, nebo CD) a jestli chceš zachovat data co jsou na disku. Máš k novým win ovladače pro všechny zařízení v PC?
Jo a taky počítej s tím, že to může celkem trvat, než to počítač všechno nasaje a zpracuje, takže nedělat, když máš půlhodinku volna ![]()
Nejjednodušší je když máš licenci od stejné verze systému jako máš nelegální na PC, to potom jde jen zaměnit klíče a jedeš dál bez přeinstalace. Ale to se moc nestává:-)
No v PC nic není, nebude třeba nic zálohovat. Byl pořízen pro rodiče hlanvě kvůli internetu. Ale nevšimli jsme si, že je bez Windows. Máme koupené CD. Ale asi to nechám na zkušenějších, ale musí se to hnout, už to máme dlouho a nic se neděje ![]()
@jakanas píše:
NO ZÁLEŽÍ JAKÉ WIN, NA JAKÉ ZAŘízení. z čeho to budeš instalovat ( usb, nebo CD) a jestli chceš zachovat data co jsou na disku. Máš k novým win ovladače pro všechny zařízení v PC?
Ty ovladače, co je co prosím?
@Aries6 no CD, důležitá je licence ( číslo na štítku)
ovladače jsou prográmky které se starají aby určitá verze windows, dokázala pracovat s určitým hardwarem ( část počítače) Takže když třeba nebude pro tvoji zvukovou kartu existovat ovladač pro tvoji verzi windows tak ti prostě nebude fungovat. U starších počítačů byly i problémy s načtením pevného disku.
Takže důležité je jak staré je PC a jaké windows na ně chcete dávat?
@jakanas Je to 2,5 roky starý notebook. Já to fakt nechám někomu, kdo se vyzná… Díky za pomoc.
@jakanas Je to 2,5 roky starý notebook. Já to fakt nechám někomu, kdo se vyzná… Díky za pomoc.
@jakanas Díky za snahu, ale bylo na PC u rodičů a už jsem doma.