Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, už pár dní mám strašně pomalý počítač, dřív jel vcelku v pohodě, nevíte, čím by to mohlo být a jak to vyřešit? Práce na PC mě živí, tak je to občas o mou trpělivost
V poslední jsem nic neistalovala, tak fakt nevím… děkuji moc za rady ![]()
Nějaký vir? Posledně se nám to taky stalo, byl pomalý, pak ještě pomalejší, a pak vzdechnul. Byl to vir. Pak se nám to stalo znova a počítač si tam něco sám přeinstaloval a zase vzdechnul. Sice je už upravený, ale běží stále strašně pomalu.
@lyrica píše:
Zkoušela jsi defragmentaci disku?
To nezkoušela, jsem v tomto úplný antitalent, jak se to dělá?
@Eneer Spusť si nabídku Start, do hledání si napiš defragmentace a jen spusť ![]()
@micelinka píše:
Nějaký vir? Posledně se nám to taky stalo, byl pomalý, pak ještě pomalejší, a pak vzdechnul. Byl to vir. Pak se nám to stalo znova a počítač si tam něco sám přeinstaloval a zase vzdechnul. Sice je už upravený, ale běží stále strašně pomalu.
Jak vlastně zjistím, že mám vir? Na to je nějaký program, že?
@lyrica píše:
@Eneer Spusť si nabídku Start, do hledání si napiš defragmentace a jen spusť
Tak už jsem to spustila, děkuji za radu ![]()
@Eneer snad to pomůže, mě teda vždycky, teď ti to možná to PC zpomalí ještě víc, dokud to poběží, tak se nelekej ![]()
@Eneer my máme v pc instalovány dva - AVG 2011 a Spybot, ty jednou za čas spustím a oni to vyhledají. Pak máme nějaký program, název nevím, který běží stále, a když něco najde, tak mi na plochu vyskočí upozornění.
@Eneer jo, jmenuje se to antivirový program
Pokud máš Windows, jsi připojená z netu a občas něco stáhneš a otevřeš/nainstaluješ, bylo by rozumné si nějaký vybrat a nainstalovat. Jestli už nějaký máš, tak jenom spusť kontrolu. Info o antivirech si můžeš přečíst třeba zde
Každopádně nejdřív vážně začni s tou defragmentací. Nejdřív si někam třeba na flashku/externí disk pro sichr ulož svojí práci a pak dej disk do cajku. Návod pro Visty a 7 je tady.
Jinak zpomalit počítač může i nějaké neobvyklá kombinace úloh a programů. Nevím, jakou verzi Windows máš, ale Správce úloh ti může ukázat, jestli si něco nebere třeba moc poměti a času procesoru a na ostatní programy pak nezbude a jedou pomalu. Postup, jak se juknout, najdeš tady
Problém ti může dělat i nějaký konkrétní program. Doporučuji odinstalovat, co nepoužíváš. Nebo sis nějakým zázračným způsobem oddělala harddisk. (Mně už se to taky jednou povedlo.
) Takže když nic z toho, co holky píšou, nepomůže, koupit novej harddisk.
Ahoj, taky to může být rozbité napájení. Špatně se dobíjí. Přerušovaně. Světýlko u napájení by nesvítilo pořád.
@kotyk píše:
@Eneer jo, jmenuje se to antivirový programPokud máš Windows, jsi připojená z netu a občas něco stáhneš a otevřeš/nainstaluješ, bylo by rozumné si nějaký vybrat a nainstalovat. Jestli už nějaký máš, tak jenom spusť kontrolu. Info o antivirech si můžeš přečíst třeba zde
Každopádně nejdřív vážně začni s tou defragmentací. Nejdřív si někam třeba na flashku/externí disk pro sichr ulož svojí práci a pak dej disk do cajku. Návod pro Visty a 7 je tady.
Jinak zpomalit počítač může i nějaké neobvyklá kombinace úloh a programů. Nevím, jakou verzi Windows máš, ale Správce úloh ti může ukázat, jestli si něco nebere třeba moc poměti a času procesoru a na ostatní programy pak nezbude a jedou pomalu. Postup, jak se juknout, najdeš tady
Antivir mám naistalovaný, jen jsem nevěděla, že mi to může nějak projít, tak jdu na to mrknout
moc děkuji za odkazy a i ostatním moc děkuji za rady
![]()
Jediná pomoc zformátování
fregmentgace ti pomůže jen částěčně, dej někomu počítač ať ti ho zformátuje, stáhni si vše o co nechceš přijít, počítač totižř bude jako nový
@micelinka píše:
@Eneer my máme v pc instalovány dva - AVG 2011 a Spybot, ty jednou za čas spustím a oni to vyhledají. Pak máme nějaký program, název nevím, který běží stále, a když něco najde, tak mi na plochu vyskočí upozornění.
mít dva antiviráky je blbost. navzájem se ruší. antivir je ve skutečnosti něco jako vir, aby mohl viry zachytit. nevím jak to popsat. popisoval mi to můj IT, co mi dělá počítače. Taky jsem chtěla dva a prý je to špatně. Daleko lépe projdou viry, protože ty dva se ruší.